Ki vagyok és mit akarok valójában (Már megint a Szaturnusz-Plútó együttállás)

Még az év első felében volt egy videós bejelentkezésem a facebook-on, ahol arról beszéltem, hogy a tavaszi bezártság (home office, otthon maradni a gyerekekkel, karantén, stb.) bizony lehetőségeket is hordozhat magában és járhat számunkra pozitív következményekkel, hatásokkal is. Volt, akiknek tetszett a bejelentkezés, de voltak olyan hangok is, akik hiányolták a konkrétumokat a mondandómból. Nos! Azért nem voltak konkrétumok, mert én magam sem tudtam azokat. Ugyanakkor az eltelt idő némileg engem igazolt, ugyanis egyre-másra fordulnak hozzám – asztrológus és coach minőségemben is megkeresve, – kliensek azzal a témával, hogy jelentős iránymódosítást szeretnének eszközölni az életükben és szeretnének ezzel kapcsolatban némi felvilágosításhoz jutni.

Természetesen örömmel teszek eleget ezeknek a felkéréseknek, mert nekem is nagy boldogság, ha valakinek az önmegvalósító törekvéseihez hozzá tudok tenni egy picit, de amiért ez a bejegyzés valójában megszületett az az, hogy már én magam is látom azokat az asztrológiai összefüggéseket, amik kiválthatták a változtatás igényét az emberekből. Bizony, már megint a Szaturnusz-Plútó együttállásról lesz szó, de még a Jupitert is hozzákeverem egy kicsit!

A Szaturnusz minden esetben a valóságot mutatja, még abban az esetben is, ha nem igazán tetszik a látvány. Egyértelműen összekapcsolható a planéta a tudással, de itt most nem a lexikális tudásra kell gondolni, hanem inkább a mesterség fogalmán keresztül közelíthetünk a jobb megértéshez. Ez alatt azt értem, hogy mondjuk egy cipőkészítőtől nem várja el az ember, hogy jártas legyen a molekuláris biológiában, de ettől még jó érzékkel és magas minőségben készíthet cipőket az ügyfeleinek, mindenki nagy megelégedésére.

Mivel a Szaturnusz uralomban van a Bak jegyben, ezért az elmúlt időszakban nagy valószínűséggel felvillant sokak fejében, hogy mihez is értenek igazán.

A Szaturnusz a félelemmel is analóg és tavasszal ez a félelem kétségtelenül megjelent az emberek többségénél. Ez a félelem – ne udvariaskodjunk – a halálfélelem volt. De a halál előtt nem árt egy kicsit élni, és ez volt az a pont, ahol sokan felismerték, hogy nem azt a fajta életet élik, amit a lelkük mélyén szánnak maguknak, hanem brutális megfelelésben és kényszerben vannak.

Viszont a felismerés önmagában még kevés. A megvalósításhoz kell, hogy bele is tudjam az új irányt vinni az életembe. Ehhez valamiféle átalakulásra van szükségünk, ami jelölőjének a Plútót tartja a jelenlegi asztrológia. (Ezen felül még a rejtett, titkos, tudattalan határán mozgó (ösztönös) vágyak is a Plútóhoz sorolhatók.)

Tulajdonképpen úgy is összegezhetjük ezt az állást, hogy a félelemből fakadóan (Szaturnusz) felismertük rejtett, elfojtott képességeinket (Szaturnusz és Plútó) és ennek megfelelően némi átalakuláson (Plútó) keresztül megérkezünk valódi “mesterségünkhöz” (Szaturnusz).

Eddig még nem szóltam a Jupiterről, ami a bővüléssel analóg, tehát még azt is mutatja az ég, hogy ezáltal többek, jobbak, “önazonosabbak” lehetünk.

Záró gondolatként még annyit, hogy kéretik helyén kezelni a fenti sorokat. Természetesen továbbra is szükség van arra, hogy a megélhetésünket biztosítsuk és ennek érdekében még ésszerű kompromisszumokat is lehet kötni, de ha már tudjuk, hogy mi a szívünk vágya, akkor már van előttünk egy tiszta cél. Ha pedig tudjuk, hogy hova tartunk, azzal a munka egy részét már el is végeztük.

Köszönöm, hogy elolvastad!

Bogár Iván

asztrológus/coach

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

A bejegyzés kategóriája: Asztrológia, Bolygó, Fényszög, Horoszkóp, Vélemény
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .