Megélési szintek

Gyakran felbukkan bizonyos konstellációk értelmezése kapcsán, hogy attól függ a hatás, hogy milyen szinten éljük meg. Ilyet még én magam is képes vagyok írni, ergo egyetértek vele. 🙂 Azzal viszont már vannak problémáim, hogy létezik-e totális magasabb, vagy alacsonyabb szintű megélés. Alább ki is fejtem, hogy miért gondolom így.

Vegyünk egy viszonylag egyszerű példát és tételezzük fel, hogy hősünknek I. házas Napja van és azon éppen most vonul keresztül (tranzitál) a Mars.

Nézzük (a teljesség igénye nélkül), hogy milyen fogalmak társíthatók ehhez az álláshoz:

 • Erős akarat
 • Önérdek-érvényesítés
 • Energikusság
 • Tettvágy
 • Versenyszellem
 • Rámenősség
 • Harciasság
 • Türelmetlenség
 • Forrófejűség
 • Autokrata
 • Nyers, szókimondó
 • Erőszakosság
 • Szenvedélyes

Látható, hogy elég színes a paletta. Egy Nap-Mars együttállás kb. 18-19° távolságon belül már élőnek tekinthető. (Ezen távolság közepén csücsül a Nap és mindkét irányba kb. 6° távolságra ér a hatóköre. A Mars 3,5°-os hatókörrel bír, így jön ki a 18-19°.) A Mars kb. 0,5°-ot halad naponta békeidőben. Ez azt jelenti, hogy egy ilyen együttállás több, mint egy hónapig érvényes. Na kérem! Az erős akarattal, a tettvággyal és az energikussággal nem is lehet nagy probléma, de vajon képes egy egyszerű halandó arra, hogy egy hónapon át visszafogja saját harciasságát, forrófejűségét, esetleg agresszív énjét? Szinte biztos, hogy ez nehezen (vagy inkább nem) fog sikerülni és bizony a legnagyobb körültekintés mellett is lesz egy (vagy több) pillanat, amikor egész egyszerűen el fog durranni az agya. Egy szép hétköznap reggel még azon nem bosszantotta fel magát, hogy elment az orra előtt a busz és azon sem kapta fel nagyon a vizet, hogy az aluljáróban véletlenül meglökték, de még azt is angyali nyugalommal viselte, amikor a kollégája elfelejtette a megbeszélés időpontját és fél órát kellett rá várnia, azzal már nem is foglalkozott, hogy az ételszállító cég összecserélte az ebédjét és mátrai borzaska helyett finomfőzeléket kapott, de az már sok volt, amikor délután a szupermarketben valaki áttolta a lábán a bevásárlókocsit és bizony rámordult a figyelmetlen vásárlótársára.

Ez egy kitalált példa, de szerintem kiderül belőle, hogy mire akarok utalni! Helyesebben nem is utalni, inkább feltenni azt a megválaszolhatatlan kérdést, hogy ez most alacsony szintű megélésnek számít, azért mert a sokadik esetnél már elszakadt a cérna, vagy ez még belefér, mert a többség már a felénél is kiborult volna!?

Mellesleg ki érzi magát felhatalmazva arra, hogy ezt eldöntse!?

Egyáltalán miben “mérik” a megélési szinteket!? Centiméterben, vagy kilowattban? 🙂

Nincs jó válasz, de attól még  érdemes gondolkodni rajta egy kicsit!

Köszi, hogy elolvastad.

Bogár Iván

asztrológus, coach

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

A bejegyzés kategóriája: Asztrológia, Fényszög, Horoszkóp, Vélemény
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Megélési szintek

 1. dr. Ürögi Norbert szerint:

  Kedves Iván!
  Jó a cikk! 🙂 És akkor lehet folytatni a sort a “beletágulni az önvalóba”, “realizáció magasabb tudatszinten” vagy a “karmikus adósság behajtása” nevű panelszövegekkel is, pedig a dolog egyszerű, mint a faék: ami rám hat, arra én is visszahatok (és ez sem kicselezhető asztrológiailag). Itt legfeljebb arra lehet javaslattal élni, hogy ezt az önérvényesítési igénytöbbletet miként tudja önmaga és a környezete számára hasznosan levezetni (asszonyt kizavarja a konyhából és mondjuk főz egy jó ebédet a családja számára). 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .