Gene Simmons – Az ember a maszk mögött II. (szemelvények az életéből és a képletéből)

Sziasztok,

Korábban már olvashattátok Gene Simmons születési idő korrekcióját, most jöjjön pár érdekesség (és azok asztrológiai alátámasztása) vele kapcsolatosan.

Születési adatok:

Gene Simmons

Születési név: Chaim Weitz

1949.08.25. 10:15 (helyi idő)

Haifa, Izrael

Kezdjük az elemek és a minőségek vizsgálatával az elemzést.

Hangsúlyos a Föld elem, ami az anyaghoz kötöttséget, a materiális világ fontosságát mutatja meg a szülött számára. (Talán itt érdemes is közbeszúrni, hogy a beceneve: Moneybag {pénzeszsák}, amely kifejezést később le is védetett.) Ezzel együtt jár egyfajta szívós, néha már konok mentalitás is. Az utána következő Levegő elem biztosítja Gene Simmons számára annak a fajta gondolati szabadságnak a meglétét, amely kellően ellensúlyozza a Föld elemből fakadó merevséget. Ezek alapján elmondható, hogy képes önként vállalt iránymódosításokra életében (Levegő), és az új elképzelése megvalósításához szükséges erőforrásokkal (Föld) is rendelkezik. Itt elég csak arra gondolnunk, hogy a KISS több, mint négy évtizedes pályája során játszott szimpla Rock ‘n’ Roll-t, disco-ba hajló dalokat, érzelmes balladákat, és kemény Heavy Metal-t is, melyekkel igen gyakran követték a korszellemet.

A viszonylag kevés Víz elem arra enged következtetni, hogy érzelmeinek viszonylag kevés teret enged, életén inkább a racionalitás mentén kormányozza, mint érzések alapján.

A Tűz elem szinte elenyésző, ami alapján azt gondolhatnánk, hogy komoly gondjai lehetnek az önérdek-képviselettel, de ezt a Föld elemből fakadó határozottsággal kiválóan lehet kezelni/pótolni.

Szintén szembetűnő, hogy a kardinális minőség is igen erős. Ez egy mozgásba hozó, eseményeket generáló személyiséget mutat, és nem egy követő típust. Fontos a folyamatos fejlődés és a kihívások keresése.

Rakjuk csak össze a legerősebb elemet a legerősebb minőséggel! Föld és kardinális. Ez a Bak jegynek feleltethető meg. Rejtett aszcendensként tehát ezzel is számolnunk kell. Ha már Bak, akkor gondolom nem kell tovább magyarázni, hogy 70 évesen valaki még miért rohangál a színpadon 10 centis talpú csizmában és páncélban. (Érdekességképpen megemlítem, hogy a KISS másik vezetője Paul Stanley a Bak havában született (1952.01.20.)).

Néhány érdekesség.

Vajon miért maszkban érzi jól magát a színpadon?

Ezzel kapcsolatosan a születési uralkodó adhat némi felvilágosítást. Ez nem más, mint a Vénusz, ami uralomban áll a Mérleg jegyben, de a 12. házban. Jelentős fényszögnek egy Uránusz kvadrátot említhetünk.

Rakjuk össze!

Uralmi Vénusz – Erős művészi hajlam, ami szeretne is megnyilvánulni.

12. házas Vénusz – Ugyanakkor nem szeretne “lelepleződni” sem, nem akarja “kitenni” magát a kirakatba.

Uránusz kvadrát – Egy kis polgárpukkasztás, különcség bőven belefér. (Most már talán nem tűnik különösebben extrémnek a KISS megjelenése, de ne feledjük, hogy ők ezt 1973-ban kezdték. Akkor még erősen más volt az emberek ingerküszöbe.)

Folyamatosan bajba keveri magát a nagy szája miatt. 

Ha ház-szinten keressük a kommunikáció jelelőjét, akkor a 3. házat és urát kell figyelnünk. Amennyiben a planétáknál szeretnénk keresgélni, akkor a Merkúr ad felvilágosítást.

Szuper. Van egy retrográd Bak Jupiterünk, mint a 3. ház ura. Itt szó nincs kertelésről, ami a szívén az a száján. A Jupiter és a Merkúr (a Szűz jegyben – uralomban) között trigon fényszög van, ami egyfajta dagályos, történetmesélős és bizony gyakran túlzásokba eső kommunikációra utal.

A Merkúrhoz és a Jupiterhez kapcsolódik a Mars egy 60 és egy 180°-os fényszöggel. Na kérem! Itt lehet elrúgni a pöttyős labdát, ugyanis ez a Mars hatni akar, provokálni, megbotránkoztatni. Tehát itt szó nincs semmiféle bumfordiságról, a csípős nyelvét bizony kőkeményen tudatosan használja. Érdemes megfigyelni, hogy a három szóban-forgó planéta (Merkúr, Mars, Jupiter) urai mind a 11. házban állnak, ami elsődlegesen a külvilágból érkező mentorok, támogatók háza, de bizony a függetlenségi törekvéseket is ennél a háznál kell keresni. Magyarán Gene Simmons nem foglalkozik túl sokat azzal, hogy ki mit fog szólni. Ő csak mondja, ami éppen eszébe jut, a lényeg, hogy mindenkire legyen valamilyen hatással.

Álljon itt egy rövid interjúrészlet alátámasztásként:

Egyszer azt nyilatkozta, hogy nem szereti a politikai korrektséget. Mi zavarja benne?

“Leginkább az, hogy gátlástalanul lehet hazudni. Az igazságot szeretem. Ma már szinte senkiről nem mondhatsz semmit, mert megsértheted vele az illetőt. Nem lehetsz komikus, nem viccelődhetsz, mindenki hiperérzékeny lett. Pedig ha nem nevethetsz az életen, magadon vagy bárki máson, akkor mit ér az egész?”

Jelentős vagyonra tett szert az évek során, de nem közvetlen a zenélésből, hanem az ahhoz kapcsolódó ajándéktárgyakból.

Vagyon = 2. ház. Skorpióban kezdődik, tehát a Mars az ura.

Mars a X. ház (hivatás, karrier) csúcsán.

Kereskedelem = Merkúr. Uralomban a Szűz jegyben.

Ismét a Merkúr-Mars kapcsolatot boncolgatjuk, de most más a jelentéstartalmuk. Itt is a tudatosság a kulcs. Egy uralmi (Szűz) Merkúrra nem mondhatjuk, hogy esetleges. Bizony komoly munka van abban is, hogy a zenekar ne csak a zenéből tegyen szert bevételre, hanem minden egyéb kapcsolódó termékből is. (Talán a két legszélsőségesebb példa. Lehet kapni méregdrágán KISS gitárokat, de akár WC-papírt is.) A Rák Mars segít abban, hogy jó eséllyel találják el a közönség vágyait és olyan termékeket forgalmazzanak, amit szívesen megvásárolnak az emberek.

Persze a Mars-Jupiter szembenállással, azért időnként túl lehet lőni a célon. 🙂

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Bogár Iván

asztrológus/coach

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

A bejegyzés kategóriája: Asztrológia, Elemzés, Horoszkóp, Tanulás
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .