Gene Simmons – Az ember a maszk mögött I. (születési idő korrekció)

Kedves Olvasók!

Aki közelebbről ismer, tudhatja rólam, hogy több, mint 30 éve vagyok KISS rajongó. Régi tervem volt, hogy a zenekar magyar származású tagjának képletét is bemutassam egy íráson keresztül. Az első rész a születési idő korrekcióját fogja bemutatni a primer direkció segítségével, a második részben néhány jellemvonását mutatom be az asztrológia segítségével.

Születési adatok:

Gene Simmons

Születési név: Chaim Weitz

1949.08.25. 10:15 (helyi idő)

Haifa, Izrael

A születési idő korrekció elvégzéséhez szükségünk van életeseményekre. Gene Simmons élete eléggé eseménydús, így bőven volt miből választani. Végül az alábbiakat vettem alapul:

  1. 1957 emigrálás az USA-ba.
  2. 1973.01. A KISS megalakulása.
  3. 1989.01.22. Gyermek születés (fiú).
  4. 1992.07.07. Gyermek születés (lány).
  5. 1995.08.09. Az eredeti felállású KISS újra együtt a színpadon, ami a klasszikus (maszkos) formáció újjáalakulásához vezetett.
  6. 2018.12.06. Anyja halála.

SPOILERVESZÉLY!!!

Most le fogom lőni előre a poént, ugyanis az a ritka helyzet áll fenn, hogy az adatbázisokban megtalálható képlet egy minimális módosítással tökéletesen használható. Mindösszesen 45 másodpercet változtattam direkt irányban a képleten, de ha valaki nem olyan szigorú az orbiszokkal korrekció esetén, mint én (1°-nál többet, csak nagyon indokolt helyzetben, például nem pontos életesemény esetén engedek), akkor lehet, hogy ezt sem találja indokoltnak.

Nézzük az eseményeket!

1957. emigrálás az USA-ba

Konverz irányítás mellett jól látszik, hogy 8 éves korában a radix Hold, ami a 9. ház ura (belül a radix) 60°-os fényszögbe kerül az MC-vel. Ennél több, erősebb bizonyítékra nincs is szükségünk.

1973.01. A KISS megalakulása.

Bármilyen furcsán is hangzik, de a KISS nem csak egy zenekar, hanem egy kiváló koncepció is egyben, aminek kitalálásában Gene Simmons oroszlánrészt vállalt. Elég csak arra gondolni, hogy a 4 maszk közül az övé a legerősebb karakter (Démon), de a színpadi vérköpése, tűzfújása, majd repülése is ráerősít ezekre. Most már nem igazán kapjuk fel a fejünket egy ilyen produkció láttán, de ne feledjük, hogy ők ezt 1973-ban kezdték. Akkor még javában dúlt a hippikorszak, mindenki békejeleket rajzolt mindenhova és szagolgatta a réten a virágokat. Ebben a korban valóban sokkoló lehetett a KISS felbukkanása. Ha már sokkolás, akkor nem is nagyon lepődhetünk meg, hogy a KISS megalakulása idején konverz irányítás mellett az MC együtt állt az Uránusszal.

1989.01.22. Gyermek születés (fiú).

Bár legendás nőfaló hírében állt, de a családalapítással egészen 40 éves koráig várt. (Felteheti az olvasó a kérdést, hogy miért nem korrigáltam a házasságkötése időpontjára!? Ennek az az oka, hogy bár 1983 óta él együtt Shannon Tweed korábbi playboy modellel és színésznővel, de házasságot csak 28 évvel később 2011-ben kötöttek. Ezáltal nem gondolom, hogy ez különösebben jelentős életesemény lehetett.) Nézzük mi jelezte Nick Simmons érkezését! Az 5. ház hagyományos ura a Szaturnusz, ami a Szűz jegyben állva a Merkúr fennhatósága alá tartozik. Ez a Merkúr 60°-os fényszöget zár be a direkt irányítású képlet felkelő pontjával.

Hogy a modernebb felfogás kedvelőinek is a kedvére tegyek, ők nézzék bátran ismét az Uránuszt, mert a Vízöntő és ezzel az 5. ház uraként 60°-os fényszöget alkot a direkt irányítású képlet MC-jével.

1992.07.07. Gyermek születés (lány).

Itt is elég egyértelmű direkciót találunk, hiszen a konverz irányítású képlet MC-je együttállásban van a születési Holddal, ami 120°-os fényszögben van az 5. ház társurával a Jupiterrel.

1995.08.09. Az eredeti felállású KISS újra együtt a színpadon, ami a klasszikus (maszkos) formáció újjáalakulásához vezetett.

Ez egy rendkívül érdekes állás, és némi háttértörténet is kell hozzá, hogy érthető legyen. A tény az, hogy konverz képlet MC-jével 120°-os fényszöget alkot a Neptunusz. Oké, de hogy lesz ebből újjáalakulás? Gene Simmons többször is kifejtette, hogy a maszk nélküli korszakban nem érezte jól magát a színpadon, mert a valódi énje és a felvett Démon szerep között elég éles szakadék tátongott.

Fontos adalék, hogy a KISS tagjai az első maszkos korszak végéig (1983) meg tudták őrizni az inkognitójukat. Manapság az internet és a paparazzók korábban ez teljes képtelenség, gondoljunk csak napjaink két népszerű maszkos zenekarára a Slipknot-ra és a Ghost-ra. Náluk is lehet tudni, hogy kit-kiket rejt az álarc.

Nyilván az újjáalakulás után Simmons nem lehetett újra ismeretlen, de legalább játszhatta az egyik kedvenc szerepét. Ezzel viszont értelmet is nyer, hogy a 12. házas Neptunusz (titkok, bezárt dolgok) ami egyben az 5. ház társura és az MC között jön létre a fényszög.

2018.12.06. Anyja halála.

Gene Simmons anyja Magyarországon született Kovács Flóra néven, Jánd községben. Ismét 5. házas témával van dolgunk, mert a házak levezetett jelentése értelmében a X. ház (anya) 8. háza (halál) az 5. Az 5. ház társura a Jupiter, amit legerősebben a vele szemben álló Mars támad. Ezzel a Marssal kerül 60°-os fényszögbe a konverz direkciós MC. Felteheti az olvasó a kérdést, hogy egy harmonikus szextil fényszög hogyan társítható egy halálesethez? Véleményem szerint egy 93 éves ember halála, aki különösebb betegség nélkül egyszer csak elaludt kifejezetten szerencsés helyzetnek tekinthető.

A korrekció elkészült. Most már nincs akadálya, hogy Gene Simmons személyiségét is górcső alá vegyük, de az már egy másik bejegyzés témája lesz.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Bogár Iván

asztrológus/coach

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

A bejegyzés kategóriája: Asztrológia, Elemzés, Horoszkóp, Tanulás
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .