Magyarország leminősítésének asztrológiai összefüggései (2011)

Ezt a bejegyzést 2011 végén írtam. Mivel Nem szoktam politikai, gazdasági aktualitásokkal foglalkozni, ezért nem is tettem közzé, viszont ez az esemény nagyon szépen hozza az analógiákat, így megér pár sort. Ennyi év távlatából szemlélve, pedig hoz némi extra jelentéstartalmat is. Az eredeti szöveget változtatás nélkül közlöm, a most hozzátett új gondolataimat eltérő betűtípussal jelölöm. 

2011 November 24.-én kora este Magyarország államkötvényekre fenntartott minősítését a Moody’s befektetésre ajánlottról a bóvli kategóriába sorolta. Mivel nincs egzakt időpont így horoszkópot nem szeretnék felállítani, de azért egy planétának a fényszögkapcsolatait érdemes megvizsgálni. Ez nem más, mint a Jupiter. Az asztrológiai hagyomány a magyarságot a nyilas jegy alá sorolja, ennek pedig a Jupiter az uralkodó planétája. Nem vagyok politológus, vagy közgazdász, így csak leírom, amit a Jupiter helyzetéből és a bolygókapcsolataiból látok.

Nézzük az állásokat:

Jupiter a bikában: 2°-on és retrográd (A Földről nézve hátráló mozgásban van.) Ez már önmagában nehéz ügy, hiszen retrográd helyzetben csak hátrafelé lehet menni, ilyen esetben nem lehet haladásról beszélni, ergo asztrológiai értelemben „jogos” volt, hogy visszahúztak minket. További érdekes tény, hogy a Bika jegy erős összeköttetésben van az anyagiakkal, nem véletlen, hogy gazdasági, pénzügyi területen kereshetjük a retrográd Jupiter analógiát. 

Nap-Jupiter kvinkunx (150°): A Jupiter ugye “mi” vagyunk, a Nap pedig ilyen esetben a vezetőt jelöli. Nem a mi vezetőnket, hanem azt a szervezetet, aki rendelkezik akkora hatalommal, hogy leminősítésével megrázzon egy országot, tehát a Moody’s-ról van szó. A kvinkunx egy tanító jellegű fényszög, így ennek a leminősítésnek az üzenete is, hogy tanuljunk belőle. Ugyan rosszul hangzik, hogy bóvli kategória, de innen is van még lejjebb (Görögország), és arra is van példa, hogy ebből a helyzetből is talpra lehet állni (Írország). tehát valahogy úgy kellene felfogni és megélni ezt a leminősítést, hogy kaptunk egy intőt, de ettől még lehetünk jó tanulók, ha összeszedjük magunkat.

Mars-Jupiter trigon (120°): A harc és a hit. Erről nekem mindig a keresztes háború jut eszembe. Konkrétan mire is mentek vele a katolikusok? Rengeteg áldozat árán elérték a nagy büdös semmit. Folytathatunk mi is keresztes háborút mondván, hogy erősek vagyunk, nem függünk senkitől, stb… de végső soron csak a magunk energiakészletét pazaroljuk a kiabálással. A külföld pedig elnéző mosollyal figyel minket, hogy pattogunk, mint a gumilabda.

Vajon kell-e magyaráznom ennek a fényszögnek a további jelentését az elmúlt évek retorikáját figyelembe véve!? Igyekszem fejből idézni egy-két fordulatot: Nem hagyjuk, Megvédjük, Megállítjuk, stb…….. 

Jupiter-Plútó trigon (120°): A Plútó minden esetben összefüggésben van a félelmeinkkel. A mi félelmünket is “valóra váltotta”. Tiszta szerencse, hogy ez egy trigon, ami alapvetően jótékony hatású így nem kell belerokkannunk a félelmünk valóra válásába.

Ismét fel kell tennem a kérdést, hogy vajon feltűnt-e a kedves olvasónak, hogy milyen mértékben apelláltak a félelmeinkre!? Folyamatosan azt szajkózzák, hogy: Beleszólnak, elveszik, megszállnak, stb…..

Mivel a Jupiter most retrográd, tehát nyilván direkt irányban is át fog haladni ezen a ponton. Így ennek az eseménynek a betetőzése is majd akkor várható. Ez (2012) január végén, február elején fog bekövetkezni. Addig van időnk, hogy tanuljunk ebből, egy országnak is van szabad akarata, aminek segítségével eldöntheti, hogy merre tovább.

2016.11.04.-én délután a Moody’s újra befektetésre ajánlott státuszúvá minősítette a magyar állampapírokat. Ekkor a Jupiter a Mérleg kb. 12°-án állt. (Szextil Szaturnusz, kvadrát Plútó.)

Köszönöm, hogy elolvastad!

Bogár Iván

asztrológus/coach

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

A bejegyzés kategóriája: Asztrológia, Gazdaság, Horoszkóp, Vélemény
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .