Gyorséttermi okoskodás

Általában az élet inspirál írásra. Gyakran egy megélt eseményből indul meg egy gondolat, ami később bejegyzéssé érik. Most is történt velem egy apróság, de ezt most konkrétan leírom.

Egyik reggel munkába menet úgy éreztem, hogy nem volt elég a reggeli vödör kávém, ezért beugrottam a közeli gyorsétterembe egy kis utánpótlásért. Gondoltam, hogy ha már ott vagyok, akkor a reggelizés kérdését is letudom, és kértem egy szendvicset is. Kb. 8 percet vártam rá, így volt időm meghallani – három pultos lány tolmácsolásában , hogy milyen hülyék az autósok, mert senki nem tud normálisan félreállni, amikor szólnak, hogy várni kell a kajára. Mutogatták egymásnak az autókat, hogy “Nézd meg! Az is hova áll!” Eközben időnként hátraszóltak a szendvics készítő kollégának, hogy “Mi van mááááár!?”

Valójában mi is történt?

Senki sem foglalkozott közülük a valódi problémával.

Ugyanis nem az autósok megnevelése lett volna a valódi feladat, hanem az, hogy valahogy hamarabb készen készüljenek el a szendvicsek, hiszen aki megkapta a kis elemózsiáját, már biztosan nem fog rossz helyen állni.

Mit lehetett volna tenni?

A három unatkozó gráciából egyet hátraküldeni, hogy segítsen étel készíteni, vagy eleve más felállással nekikezdeni a műszaknak.

Nyilván nem érzem magam óriási megfejtőnk, hogy erre rájöttem, de olyan beszédes példája volt annak, hogy sokszor ott van a kezünkben a lehetőség a változtatásra, de nem tesszük. Hogy miért?

  1. Magunktól nem látjuk a megoldást.
  2. Nem is látjuk a valódi problémát.
  3. Nem vagyunk elég okosak, vagy képzettek hozzá, hogy észrevegyük.
  4. Így kényelmes.
  5. Képtelen vagyok megváltoztatni a nézőpontomat.

Mondjuk egy jó coach vagy asztrológus segíthet a felismerésben.

Pont tudok is egyet! 😉

Köszi, hogy elolvastad!

Bogár Iván

asztrológus/coach

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

 

A bejegyzés kategóriája: Coach, Önismeret, Vélemény
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .