Mikor ne vállalj el egy elemzést

Kedves Olvasók!

A következő bejegyzés azoknak szól, akik maguk is fontolgatják, hogy felcsapnak asztrológusnak, vagy talán már túl is vannak az első lépéseken. Gyakorló asztrológusnak már illik tudnia az alábbiakat. 🙂

Időnként beleütközhetünk olyan helyzetekbe, amikor nem tanácsos kiértékelnünk egy képletet, azaz visszautasíthatunk egy megbízást.

A horari (kérdő) asztrológia egyértelmű szabályokat állít fel, hogy mikor nem szabad kielemezni egy kérdő-horoszkópot. Például, ha nagyon a jegy elején van az aszcendens, akkor az elsietett kérdésfeltevésre utal, ami kapcsán nem érdemes asztrológusi véleményt alkotni. Ezek a szabályok egyértelműek és világosak. Ezeken felül azonban vannak olyan egyéni indokok is, amelyek szoros összefüggésben állnak az asztrológus és a kérdező lelkiállapotával és élethelyzetével. Ezekből szeretném néhányra felhívni a figyelmet.

Nem tudom elfogadni a kérdést: 

Ha valaki olyan kérdéssel keres meg minket, ami kiakasztja a potméterünket, akkor célszerű visszautasítanunk a megbízást.

Példa: Volt már a praxisomban olyan, hogy valaki egy gazdasági bűntett elkövetését fontolgatta. Mivel az én értékrendem számára elfogadhatatlan, hogy valaki lop, csal, sikkaszt, (még akkor , ha a másik fél “megérdemli”, és én csak a “jogos jussomat” szeretném megkapni,) ezért nem is vállaltam az elemzést.

Nem értem a kérdést:

Maga a kérdés annyira speciális, hogy nincs meg a kellő tudásom ahhoz, hogy véleményt tudjak alkotni.

Példa: Egyszer kaptam növénynemesítéssel kapcsolatos kérdést, aminek az értelmezése gondot okozott. Félreértés ne essék! Többször előfordult már, hogy túrtam a netet egy-egy kérdés megértésével kapcsolatban, de arra, hogy elolvassak egy szakkönyvet, nincs kapacitásom.

Érintett vagyok:

Nem célszerű horoszkópot boncolgatni párkapcsolati témában, ha a múlt héten szakítottál. Egy pillanat alatt fel fogod fedezni a párhuzamokat a kliens és a saját életed között, és onnan már nem beszélhetünk az objektivitás csírájáról sem. Ennél az esetnél, talán felesleges is példát írnom!

Ha megpróbálnak beleterelni egy adott válaszba:

Amikor a kérdező kizárólag egy, vagy két lehetséges eredményt hajlandó elfogadni.

Az első esetben gyakorlatilag megerősítést szeretne.

Példa: Ugye jó ötlet kiköltöznöm Ausztráliába? De, ha nem, akkor azt ne mondja meg! Elég hülyén fest ez így leírva de nem hívnám fel rá a figyelmet, ha nem lenne alapja.

A második esetben is korlátozza magát és az asztrológus mozgásterét.

Példa: A férjemmel maradjak, vagy lépjek ki a házasságomból és a szeretőmmel éljek tovább. Arról szó sem lehet, hogy egyedül maradjak. Itt gyakorlatilag a kérdés szerint annyi szerepe van az asztrológusnak, hogy eldöntse, hogy a Jóska, vagy a Pista a jó válasz. Pedig felbukkanhat egy Feri is, de az is könnyen elképzelhető, hogy jót tenne egy kis magány.

Nincs kérdés:

Ő csak egy elemzést, előrejelzést szeretne, de nincs semmi támpont, hogy milyen élethelyzetben van, mik a kiemelt területek, stb… Így bizony nehéz is bármit mondani. Ennek továbbfejlesztett változata, a “Te vagy az asztrológus. Biztos tudod, hogy engem mi érdekel.” típusú kérdés. Ezzel csak annyi a gond, hogy nem vagyok Vágó István, hogy barkochbázzak! 🙂

Végezetül szeretném leszögezni, hogy megbízást visszautasítani nem ciki. Ne tartsatok ilyenkor a haragtól, az esetleges negatív be és megjegyzésektől, mert végső soron sokkal korrektebb így eljárni, mint a csekély anyagi (erkölcsiről ebben az esetben nem beszélhetünk) haszon érdekében torz, fals információkkal szolgálni a képlet tulajdonosának.

Köszi, hogy elolvastad!

Bogár Iván

asztrológus/coach

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

A bejegyzés kategóriája: Asztrológia, Elemzés, Horoszkóp, Szolgáltatás, Vélemény
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .