Homofób asztrológia

Kedves Olvasók!

Minden bizonnyal darázsfészekbe nyúlok ezzel a bejegyzéssel, de különösebben nem fogok emiatt álmatlanul forgolódni. Aki nem ért egyet felem, az majd kiabál kígyót-békát, esetleg némileg megfogyatkozik majd a követőim tábora, de aki emiatt “kiszeret” belőlem, azért talán nem is nagy kár. 🙂

Nem fogom különösebben bő lére ereszteni a mondanivalómat, egyszerűen elegem van a homofób asztrológiából és asztrológusokból. Hogy mit értek ezalatt?

Időről-időre szóban, írásban, vagy a neten keresztül szembejön az a kérdés, hogy vajon mi jelöli a horoszkópban a homoszexualitást. Jönnek is szépen sorban az okoskodások, hogy így az 5. ház, meg úgy az Uránusz, na meg a retrográd Vénusz és Mars, stb….

Szuper! Vizsgáljuk már meg egy kicsit ezt a kérdést úgy, hogy kihúzzuk a fejünket a homokból és nem a berögződéseink szerint viselkedünk!

Első körben járjunk utána, hogy mit mond a “tudomány”.

“A tudósok nem tudják pontosan, hogy az emberi fejlődés során a szexuális irányultság kialakulásában melyek a legmeghatározóbb tényezők, de az általánosan elfogadott vélemények szerint, a legmeghatározóbb szerepe a genetikai tényezőknek, a hormonális hatásoknak és az idegrendszeri fejlődésnek (bevésődés) illetve azok komplex összjátékának van, és nem az egyén szexualitásra vonatkozó döntéseinek, vagy vallási-politikai nézeteinek. Jelenleg nem áll rendelkezésre semmilyen olyan komoly bizonyíték, ami alátámasztaná, hogy a nevelés vagy a kora gyerekkori élmények illetve az elfogadó, vagy liberális környezet befolyással lennének a szexuális irányultság kialakulására.”

Forrás: Wikipédia

Tehát! Az “okok”:

 • Genetika
 • Hormonális
 • Bevésődés
 • A fentiek keveréke

Melyek a “nem okok”:

 • Egyéni döntés
 • Vallás
 • Politika
 • Nevelés
 • Kora gyerekkori élmények
 • Liberális környezet

Vizsgáljuk meg, hogy az okok közül vajon melyikre találhatunk utalást a horoszkópban!

Talán a bevésődés lehet az egyetlen, amit esetleg megtalálhatunk, de azt sem direkt formában. Illetve ne felejtsük el, hogy a bevésődés közelítheti, de távolíthatja is az egyént a nemektől.

Tehát véleményem szerint nem mutatható ki a homoszexualitás a horoszkópból.

És akkor el is érkeztünk oda, amiért tulajdonképpen billentyűzetet ragadtam.

Miért is teszi fel valaki azt a kérdést, hogy vajon hol látható a homoszexualitás a horoszkópban?

Megint kérünk egy kis segítséget a Wikipédiától!

“Bár vannak, akik szerint a homoszexualitás természetellenes, ennek némileg ellent mond az a tény, hogy jelenléte a természetben (az állatvilágban) is megfigyelhető. Bizonyos tudományos kutatók nézete szerint a homoszexualitás, nem csak az állatvilágban, de az emberi társadalmakban is úgy tekintendő, mint egy normális és természetes változata az emberi szexualitásnak, amely önmagában nem betegség és amely pszichológiai értelemben nem káros az egyénre nézve.”

Rendben. Az én világlátásomnak tökéletesen megfelel ez a leírás. Tehát, ha a homoszexualitás “normális és természetes változata az emberi szexualitásnak”, akkor mit is szeretnénk megtalálni a horoszkópban? Mi a normális és természetes szexualitás jelölője a horoszkópban? Lehet, hogy igazából nincs is?

Sejted már, hogy mire akarok kilyukadni!?

Arra, hogy valamit jelent, hogy felteszed ezt a kérdést! Leginkább azt, hogy szerinted ez egy nem-normális dolog, aminek ki kellene ütköznie az egyén horoszkópjából. Hogy ennek mik az okai?

 • Talán még sosem gondoltad végig alaposan ezt a kérdést, de mondjuk (akár ennek a bejegyzésnek az elolvasása után) megváltozik a véleményed.
 • Valóban bajod van a “másság” elfogadásával.

Amennyiben az utóbbi, akkor teljesen feleslegesen foglalkozol asztrológiával, ugyanis az asztrológia nem lehet kirekesztő. Nincs meleg és leszbi asztrológia, ahogy nincs cigány és zsidó sem, de “mélymagyar” horoszkópot ( Na jó! Nevezzük piszi módon patriótának.) sem fogunk találni.

Megdöbbenéssel tapasztalom, hogy a homoszexualitás még mindig téma az asztrológusok között. Még egyes iskolákban is markáns, elítélő véleménnyel illetik (konkrétan buziznak és köcsögöznek).

Hahó! 2019 van. Ideje lenne felébredni!

Zárszó:

A bejegyzésben felhasznált képek olyan homoszexuális embereket ábrázolnak, akik szinte biztosan szereztek már neked is pár kellemes percet a művészetükkel, de nagyrészt a horoszkópjuk is hozzáférhető. Ha vitába szeretnél szállni velem a fenti kérdésben, akkor légyszi legyen elegendő asztrológiai muníciód hozzá és keresd ki a hírességek képletéből a homoszexualitás jellemzőit!

Köszi, hogy elolvastad!

Bogár Iván

asztrológus/coach

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

 

A bejegyzés kategóriája: Asztrológia, Horoszkóp, Vélemény
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

20 Responses to Homofób asztrológia

 1. Takács Zsuzsa szerint:

  A képek közt hiányolom Rob Halfordét, találkoztam már rácsodálkozóval, hogy a férfias metálzenészek közt is előfordulhat meleg és mégis vannak rajongói. 🙂 Engem meg nem érdekel, (igazából mindenki más szexuális beállítottsága is hidegen hagy, nem az a fontos) mert a Judas Priest stílusteremtő és jó! 🙂

  • Bogár Iván szerint:

   Szia Zsuzsa!
   Rob Halford egy isten (Metal God), de szerintem nem ismerik olyan sokan nálunk. Én mondjuk nagyon szeretem a JP-t. Szándékosan nagyon népszerű embereket kerestem.
   Üdv,
   Iván

 2. Eszter szerint:

  Jómagam is asztrológus vagyok, nagy örömmel olvastam e cikket! Gratulálok!!! Mélységesen egyetértek Önnel!

 3. Julius szerint:

  Szia Iván!
  Azt gondolom, hogy a homoszexualitás inkább egy megélési módozat, nem betegség, meg hasonló marhaságok. Az, amikor adott személy tagadja az ellenkező nemű minta elfogadását. Esetleg Uránuszi hatásra az extremitásnak, vagy a különlegességnek ezt a módját választja megélésnek. Vagy hozza a sors, mint mondjuk a Mercury képletben, hogy a 12-es Szaturnusz sorsbeli megjelenése akadályozza a Vénuszi minőségek elfogadását. Az orgazmus ugye nem Vénusz. De Mercury esetében lehet az is szerintem, hogy a 8 ház 4 háza az orgazmus otthonában az Uránusz áll, és ez a másságot is hozza, meg a 11 ház ugye Vízöntő terület, ami megint csak a különlegesség.
  Sir John esetében 11 ház Jupiter akadályozhatja, hogy a 2-es Vénusz kiteljesedjen, ha szexuális vágyakról beszélünk. Illetve a Mars a 3-ban félkvadrát a Holddal, mint a női jelölővel az otthonban. Fordíthatjuk úgy, hogy ha megéli a férfiasságát a környezetében, akkor nem lesz családja. Nézzük az Uránuszt. 7-.es házban, tehát eleve úgy áll a házassághoz, meg a kapcsolatokhoz, hogy tőle telhetően független maradhasson. Ezt a többi jelölő mellett úgy tudta gondolom legkönnyebben megélni, hogy nem keresett párt magának. 8-as Plútóval amúgy is elég kemény a szexualitása, és még az is kell neki, hogy feltétel nélkül tudják őt tisztelni ebben.
  A többieket még nem néztem meg, de szerintem mindenhol benne van, hogy valami módon a másságot éli. Miért másság manapság a homoszexualitás? Mivel régen, mint a római időkben is, a buzulás nem létezett, mint probléma, mert az akkori népek a gyönyört keresték és ehhez tök mindegy volt, hogy fiút, vagy lányt vettek igénybe, így ebből nem volt meg a másság bélyege. Manapság meg egyre kevesebb a Mars megélési területe, így harc és háborúk, de mondhatjuk azt is, hogy “igazi férfiak helyett” helyett nincs hol megélni, így marad a valaki elleni gyűlölet, mint Plútói megélés. A Plútó meg ugye Mars és Vénusz is alapanalógiában. A másságot pedig ezen a módosulaton keresztül élik a homokosok és szerintem ezzel segítik a hetero világot is, hogy lehessen kin élezni a nyelveket, stb.

  • Bogár Iván szerint:

   Szia,
   Köszi, hogy leírtad.
   Mit értesz azalatt, hogy 12-es Szaturnusz? Ha a házhelyzetet, akkor ott a Jupiter áll (helyileg a 11-es házban, de 3°-os belül a 12 csúcsához), míg a Szaturnusz 8-as házas.
   Üdv,
   Iván

 4. Somogyi Eszter szerint:

  Köszönöm a cikked. Teljesen egyet értek!

 5. Burger Anikó szerint:

  Szia, Iván,

  A kora gyermekkori élmények közül talán kiemelhető a súlyos abúzus, vagy az olyan környezet (trauma/traumák), amikor az ellenkező nem képviselőire súlyos tiltás kerül, és ez később homoszexualitásban jelenik meg. Ilyenkor persze a jelenség komplex, de ebben az esetben ez kiváltó ok lehet.
  Egyebekben tapsolok az írásodnak.

  • Bogár Iván szerint:

   Szia Anikó!
   Az abúzus és traumák is kialakíthatnak egyfajta bevésődést, de alapvetően igazad van.
   Köszönöm a méltatást!
   Üdv,
   Iván

 6. Villing Zsuzsa szerint:

  Jó reggelt!……

  mert jól indult a reggel ezzel a remek írással!

  Köszönöm Iván!

  🙂

 7. K.B.B. szerint:

  Kedves Bogár Iván!

  Azért kicsit csodálkozom… Kamaszkorom óta a “kelet” rajongója vagyok, asztrológiával csak pár éve foglalkozom. Őszintén szólva a kérdés kapcsán szívesebben olvastam volna Csajkovszkijról…, nem csak azért, mert az ő művészetéhez nem fér kétség, hanem főleg azért, mert abban a közegben és korban, amelyben élt, a homoszexualitás még nem a legbiztosabb ajánlólevél volt a művészvilágba való belépéshez, hanem valódi küzdelem… Az ön által említett személyek – Mercury kivételével – nem sokat mondanak nekem, talán azért mert a családdal kb. évtizede már csak a Bartók rádiót hallgatjuk, minden más élvezhetetlen… A homoszexualitás kapcsán úgy gondolom az erkölcsig eljutni nem kell, elég az ízlés…. Szerencsére Nádasdy Ádám briliáns fordításában előbb olvastam az isteni színjátékot, mint ahogy megtudtam, hogy helyenként a pride-t ő szokta megnyitni, felvezetni… (nota bene, az “infortuna minort” nem jól fordította…) Nagyon elkeseredtem… Miért teszik ki az emberek a saját szexualitásukat “az ablakba”, közszemlére? Egyáltalán ez kit érdekel? Szerintem ez a legbensőbb emberi titoknak, az emberi lényegünknek az elárulása, legyen az illető hetero- avagy homosexuális… Látni kell, hogy a homoszexualitás sajnos propagandisztikusan van jelen a társadalomban, én pedig sajnos minden propagandáról ugyanazt gondolom… ugye nem kell szót ejteni arról, hogy milyen jól érvényesülnek bárhol manapság, akiknek mintkét nem felé “szabad vegyértékeik” vannak…..(?), persze tudom, hogy vízöntő korszak, meg paradigmaváltás van, de már száz éve azt mondta Spengler, hogy ez a “Nyugat alkonya”…, most erre itt mit mondana??????????????????

  Amiről eddig beszéltem, az az izlés körébe tartozik (arról tudom, nem lehet vitatkozni…), de azért itt felmerül egy erősebb kérdés is… az elvi alapok, az alapállás…. Lehet, hogy rosszul figyeltem, de az asztrológiát azért kezdtem tanulni, mert millió szállal kötődik az emberiség évezredes tradícióihoz… A témakörben Hamvas Béla a scientia sacra “androgünos” fejezetében azt írja: “Sol és Luna conjunktiója ki nem iktatható alap..” Most magyarázzuk azt ami kézenfekvő, ami szent, ami az emberi civilizáció alapja? Nem tudok arról, hogy Hamvas homofób lett volna, bár az olcsó kis címkék manapság gyorsan ragadnak… De erről szól a jin és a jang (kína), a prakriti és a purusa (india), de folytatni lehetne a perzsákkal, meg mindenki mással… ezek azért nem ócska kis posztmondern fogalmak…. Amikor egy társadalomban, egy korban a homoszexualitás ilyen erős teret nyer, az fontos jel…, azt mutatja, hogy ezek az euroatlanti “kultúrkörnek” a lefelé futó körei… Ez volt Róma, ez következett a görög virágzás kultúrája után, kevesen tudják, de az oszmán birodalom bukásához ez is hozzájárult (náluk ez erősen titkolt)…. Amikor a nyugati társadalmak már képtelenek önmagukat reprodukálni, onnantól tudjuk, hogy az adott társadalom beteg….
  Szóval ugye az egy vicc, hogy “liberális asztrológia”…..? nekem picit ambivalens fogalom lenne…………… (u.i: senki ne hagyja ki a témakörben az igazi szellemi mannát, Julius Evola báró ” A sexus metafizikáját” (alacsonyabb szinten erről a témáról kár gondolkodni…)). Köszönöm, hogy elolvasott!

  • Bogár Iván szerint:

   Üdvözlöm!
   Köszönöm, hogy leírta.
   Egy kiegészítés. Nem liberális, hanem emberi és naprakész asztrológia.
   tisztelettel,
   Bogár Iván

 8. Rödger Katalin szerint:

  Kedves Iván!

  Érdekes cikk. Mivel én is asztrológus vagyok, engem inkább az gondolkodtatott el, hogy mi lehetett az ok, amiért ezt a cikket megírtad. Vagyis mi a szándék?
  Emberi asztrológia? Az asztrológia alapból emberi. 🙂 Kirekesztő asztrológia? Életemben ilyet még nem hallottam.
  Az asztrológia létezése óta tudjuk, hogy különböző töltöttségek, elemek és energiákból, személyiségjegyekből áll össze egy személy. Tudjuk, hogy vannak kifejezetten erőteljesen férfias és vagy nőies tulajdonságok. Minannyiunkban ott vannak ezek a tulajdonságok, csak különbőző hangúllyal mértékkel. Természetesen egyértelműen megállapítható hogy kinek lehet gondja a különböző energiáinak a megélésével vagy nincs. Még az is megállapítható általában, hogy miből fakad a megélés nehézsége.
  Tisztelem a bátorságot, de egyetérteni nem tudok ezzel a véleménnyel ilyen formában.
  Az összes fent szereplő híresség esetében fellelhetőek Uránuszi kapcsolódások a különböző szexuális jelölőkkel, Mars vagy Vénusz (George Michael: Dupla Rák, Nap-Uránusz szextil 12. házban, mellesleg ő nem is volt mindig vallottan homoszexuális. Elton John: Halak Mars-Uránusz kvadrát, Judie Foster: Oroszlán Mars, Hold-Uránusz együttállás, szemben Jupiterrel ami a képlet ura. a többi részletezésébe itt nem mennék bele jobban.
  Ettől függetlenül egy normális asztrológus soha nem ítél meg senkit a képélete, az energetikája vagy a választása miatt, ráadásul nem feltétlenül választja mindenki a homoszexualitást még hajlammal sem a képletében.

  Tehát továbbra is az motoszkál bennem mi lehetett ezzel a cikkel a szándék?

  Tisztelettel

  • Bogár Iván szerint:

   Kedves Katalin!
   Egyértelműen leírtam a cikkben, hogy mi zavar ezzel a témával kapcsolatosan. Ez vezetett az írás megszületéséhez.
   Üdvözlettel,
   Iván

 9. Éva szerint:

  Tévedni méltóztatik. A korai gyermekkori befolyásolás (homoszexualitást, nemváltást pozitívnak beállító mesekönyvek 3-5 éves gyerekek részére), a liberális “nevelés” és “példamutatás” hatással van a gyermek későbbi szexuális orientációjára, és az egész személyiségére.
  Nem, nem hallgatok drogos zenészeket, és nem nézek amerikai filmeket sem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .