II. Erzsébet (szemelvények a képletéből)

Kedves Olvasók!

Vajon mit lehet még leírni II. Erzsébetről, amit még nem írt le senki? 🙂 Szinte minden nyilvános mozdulatát, szavát, gesztusát százak, ezrek figyelik és ruházzák fel különféle jelentéstartalmakkal. Nem kívántam beállni ebbe a sorba, inkább összegyűjtöttem pár érdekességet róla és ezeknek keresem meg az analógiáit a képletben.

Mire is megy egy asztrológus horoszkóp nélkül! Nézzük (az általam pontosított) képletet és a születési adatokat.

II. Erzsébet

1926.04.21. 02:43

London UK

 

Nézzünk pár érdekességet vele kapcsolatban.

Nagy állatbarát

“Kislányként imádott falovakkal játszani, minden este megfésülte őket. Azóta is rendszeresen lovagol, versenyistállót működtet, lovai szép sikereket értek el.

Első corgi kutyáját 18. születésnapjára kapta az apjától, és Susan névre keresztelte el. Ma is Susan leszármazottai szaladgálnak a királynő körül, az ebek repülőgépen utaznak, és külön lakáj gondoskodik róluk. Kivéve esténként, akkor ugyanis a királynő eteti meg őket.”

Kifejezetten érdekes kérdés az állatokkal való kapcsolat, ugyanis – véleményem szerint – ez egy olyan terület, ami nem teljesen tisztázott még asztrológusi körökben sem. Sok helyen annyival elintézik ezt a kérdést, hogy állatok = 6. ház. Ez így nem teljesen pontos, de hogy mi lenne a teljesen pontos meghatározás, abban még én sem vagyok biztos, de azért van róla véleményem. 🙂

A 6. házas leírásoknál azt találjuk, hogy a kis méretű állatok és a haszonállatok tartoznak ide. A nemes állatokat, pedig elintézik azzal, hogy a 9. házhoz tartoznak. Értem én, de akkor mondjuk egy díjnyertes szürkemarhát hova kell sorolni? Nem mondanám nemes állatnak, de kisállatnak sem. Hát akkor? És még nem is beszéltünk a kedvtelésből tartott állatokkal, amelyek alapvetően az életörömökkel vannak kapcsolatban, így viszont az 5. ház is képbe kerül. Na, de ezekről az állatokról gondoskodni is kell (szolgálni őket), így viszont visszaérkeztünk a 6. házhoz. (Tudtok követni?)

Én azt gondolom, hogy itt is egy picit eljárt az idő a hagyományos megfogalmazások felett.

II. Erzsébetnek viszont lovai és corgi kutyái vannak (helyesebben voltak). A lovait versenyeztette a kutyákat viszont tenyésztette. Így bizony keveredik a 6. és a 9. ház, de még az 5. házat is ide lehet rángatni.

Mit látunk képletben? Azt, hogy a 9. ház ura a Mars az I. házban áll, együttállásban a Jupiterrel, ami (többek között) a végtelen szeretet, az agapé jelölője is. (Mondjuk van még ott pár kemény fényszög, de jelen vizsgálódásunk szempontjából ezeket most hanyagolnám.)

Amennyiben a 6. házat figyeljük, akkor eljutunk a 9. ház társuráig, hiszen az újkori asztrológia a skorpióhoz rendeli a Plútót. Ez a Plútó trigon fényszögben van a szintén I. házas Vénusszal, ami szintén kapcsolódik a szeretethez.

De akkor mit kezdjünk az 5. házzal? Az Ikrekben kezdődik, aminek ura a Merkúr a Kos jelében áll. Igen ám, de mi a Kos ura? Bizony. A Mars. És innen már  ismerős is lehet a történet. Ja! És a Merkúr a 2. házban (birtok) van, tehát nem csak nézegetni szeretné azt, ami életörömet okoz, hanem magáénak is tudni.

Leendő asztrológusok számára írom, hogy tessék megjegyezni azt a szabályt, hogy: EGY JEL, NEM JEL. Magyarán több tényezőnek is utalnia kell a képletben a vizsgálat tárgyára. Tehát, azért mert mondjuk valakinek a 6. házában áll a Szaturnusz, még ne mondjuk rá, hogy munkamániás, de ha ez az állás még kap egy Mars fényszöget is, akkor már valószínű, hogy egy munkaholistával lesz dolgunk. 

 

Kiváló a humora

“Soha nem nyalt meg bélyeget. Mivel minden bélyegen szerepel, azt mondja, nem tudja elképzelni, hogy megnyalja a saját feje hátulját.

Amikor 1982 júniusában megszületett Vilmos herceg, Erzsébet elsőként rohant meglátogatni a kórházba. Ránézett a kis batyura, és örömében felkiáltott: „Szerencsére nem olyan elálló fülei vannak, mint az apjának!” Egyszer ugyanis azt mondta Károly hercegről, úgy néz ki hátulról, mint egy nyitott ajtajú Rolls Royce.

Amikor a yorki herceg nemzeti hősként visszatért a 1982-es falklandi háborúból, a királynő azt mondta, örül, hogy ismét itthon van András, mert csak ő tudja beprogramozni a videóját.”

A fenti anekdotákból egy kissé fanyar, csipkelődős humorra lehet következtetni. Mi is a humor? Egyfajta kommunikáció, ami a 3. házzal kapcsolódik. Ennek a háznak a Vénusz az ura, ami a Plútótól kap egy trigont. Bizony a “plútói humor” elég véleményes tud lenni, nem áll messze tőle a csipkelődés, és akkor még finoman fogalmaztam. (Jómagam I. házas Plútóval rendelkezem. Tudom mit beszélek.)

Ha planétát keresünk a kommunikációhoz, akkor ismét a Merkúrhoz kell kanyarodnunk, ami a Mars uralma alatt áll. Jegyezzétek meg, hogy Merkúr-Mars kapcsolatnál a kritika, kritikusság fogalmakra mindig gondolni kell. Itt a Mars durvaságát kellőképpen felpuhítja a Jupiter együttállás, így szelídül meg “fogyaszthatóvá” ez a humor. Mivel a Vízöntőben zajlik ez a buli, ezért gondolom, hogy nagyon tabu témája sincsen. Az egy dolog, hogy mégiscsak ő a királynő és nem beszélhet kontroll nélkül, de azért én szívesen belenéznék az öreglány fejébe, mert tuti, hogy nem teljesen mondja ki, amit gondol. Szerintem pusztító humora lehet.

 

Nem fél a munkától és kihívásoktól

“A világháborúban teherautó-sofőrként szolgált, sőt megtanult autót szerelni is.”

A születési uralkodó a Szaturnusz, ami az MC-n, a X. ház csúcsán áll. Ha valaki tudja, hogy mi az a kötelesség, akkor ő az. A 6. házban (szolgálat) lévő Plútó viszont azt is megmutatja, hogy a cél és magasabb rendű célok érdekében hajlandó “lemenni a való élet mocskáig is”

A szerelői képességekre, pedig a 2. házban (tehetség) álló Uránusz és Merkúr utal. Melyek közül az Uránusz egy trigon fényszöggel kapcsolódik a korábban már említett Szaturnuszhoz.

 

Bízom benne, hogy tanulságos volt a fenti pár sor!

Köszönöm, hogy elolvastad.

Bogár Iván

asztrológus

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

A bejegyzés kategóriája: Asztrológia, Elemzés, Horoszkóp, képlet, Vélemény
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .