A horoszkóp házainak levezetett jelentése: VII. ház

Ez már bizony a horoszkóp másik fele! És pont a másik féllel indul. 😉 Folytatódik a sorozat, ami kifejezetten az asztrológiáról, azon belül pedig a házak levezetett jelentéstartalmáról szól. Hetedik rész.

Ez a szabály kimondja, hogy a horoszkóp minden egyes háza felfogható I. házként, vagyis – egy kicsit konyhanyelvre lefordítva – attól függően, hogy mire, kire vagyok kíváncsi, bármelyik háztól kezdve elkezdhetem vizsgálni a horoszkópot.

A könnyebb megtalálhatóság érdekében létrehoztam a Horoszkóp-házak kategóriát, aminek használatával a jobb oldali kategória felsorolásban könnyen ki tudjátok választani ezt a sorozatot.

Mivel ismét egy sarokházhoz érkeztünk, ezért ez római számmal jelöljük.

Első körben ismerkedjünk meg a ház alapjelentéseivel. Ebben az esetben ez sem kis feladat. ?

A VII. ház általános jelentéstartalma:

A leggyakrabban használt jelentéstartalom a házasság, pedig érdemes úgy gondolni erre a házra, mint az ÉN (I. ház) opponensére, tehát ez a ház a NEM ÉN témáját (is) hordozza magában. Ez pillanatra elidőzve a házasságnál, fontos leszögezni, hogy a kalandok, szeretők, numerák, barátság extrákkal jelenségeket az 5. házban kell keresnünk.

A VII. házban találjuk meg az üzlettársunkat, szerződéses partnereinket, nagy a társaságokat, amelyekkel kapcsolatban állunk. (Ez utóbbinál nem a MÁV-ra kell gondolni, ha mondjuk vonattal közlekedünk. Inkább az alapítványok, pártok, közhasznú egyesületek, szellemi társaságok jöhetnek szóba.)

Szintén ide tartoznak a peres ügyek, de maga a háború fogalma is. Továbbá a fenti NEM ÉN analógia kapcsán az ÉN-re veszélyes, azzal szembenálló személy is, azaz az ellenségeim.

A NEM ÉN kapcsán talán a legegyszerűbb ezen házhoz tartozó jelentéstartalom a külvilág.

Mint látható ennek a háznak elég szerteágazó jelentései vannak. Éppen itt az ideje, hogy tovább bonyolítsuk ezt a helyzetet azáltal, hogy áttérünk a ház levezetett jelentéseire.

Micsoda érdekesség, hogy ha a IV. ház általában az apát jelöli, akkor a IV. háztól számított IV. ház, azaz a VII., a nagyapánkat. (Természetesen a IV. ház bizonyos esetekben lehet az anya jelölője is, de a VII. ház olyankor nem értelemszerűen a nagymamát mutatja. Azt is el kell bírálni. A legegyszerűbb, ha személyes találkozó esetén rákérdezünk, hogy kire illik a ház jelentéstartalma.)

A család szinte minden ház esetében bőséges témát ad. A 3. ház (testvér) 5. háza (gyermekek) is a VII., tehát ez a ház mutatja meg az unokahúg – nővér, báty, öcs személyeit is.

Vissza a szülőkhöz. A X. háztól számított X. ház is a VII., ami egyrészt jelezheti az anya anyját, vagy az anya hírnevét és hivatását. (Természetesen apa is lehet. Lásd fent!)

Szakadjunk el a családtól. A VII. ház, mint a 9. ház 11. háza ad felvilágosítást a magasabb rendű tanulmányok pártfogóiról. (Amelyek egyébként nem ritkán társaságok is lehetnek. Gondoljunk csak egy pályázaton elnyert ösztöndíjra.)

Mit gondoltok, mikor hal meg egy titok? Lehet, hogy egy kicsit hülye a kérdés, de nézzük csak meg, hogy a 12. háztól (titkok) számított 8. ház (halál) a VII. ház (külvilág). Bizony. Egy titok addig titok, amíg a külvilág számára nem ismert.  Elismerem, hogy ennek az utolsó pontnak gyakorlati haszna nem sok van, de az analógiák gyakorlásaképpen nem árt néha így is gondolkodnunk.

Mára ennyi. Két hét múlva egy újabb mérföldkő jön: A 8. ház, amit sokan elintéznek annyival, hogy a halál háza, de ennél azért ott is jóval többről van szó!

Bogár Iván

asztrológus

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

A bejegyzés kategóriája: Asztrológia, Horoszkóp, Horoszkóp-házak, Tanulás
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

7 Responses to A horoszkóp házainak levezetett jelentése: VII. ház

 1. Mária szerint:

  Na akkor vajon nálam mit fog megmozgatni a Szaturnusz ide tart éppen a VII. házamhoz?:)

 2. Timi szerint:

  Kedves Iván!
  A hetedik ház jelentéstartalmába nem tartozik bele akkor a második gyermekem, vagy az anyósom?
  7. házas bika mars oppozícióban a plútóval (1. ház skorpióban) és ezek kvadrátolják a vénuszom 3. házból (vízöntő).
  Tény, hogy vannak ellenségeim, illetve vannak kiket annak érzékelek. Nem lehet hogy ez az én kivetülése? Én generálom vagy esetleg simán csak kiváltom a megjelenésemmel?
  Ezt a keresztkvadrátot oldani a Vénusszal lehetne, pl kommunikáció fejlesztésével vagy?
  Köszönöm válaszod!

  • Bogár Iván szerint:

   Kedves Timi!
   Véleményem szerint a gyermekek háza az 5. ház. Van, aki szerint a pár szülei nem tartozhatnak a IV. – X. tengelyhez, de én ezt a véleményt sem osztom.
   Ilyen szintű horoszkóp elemzésbe részlet információk alapján nem mennék bele.
   Megérésedet köszönöm,
   Iván

 3. Glemba Jánosné ( Judit) szerint:

  Kedves Iván!

  Ezzel kapcsolatban csak egy kérdésre szeretnék választ kapni, és nagyon megköszönném.
  A párom 7-es háza,kezdődik mérlegben, és ott áll, a mérleg Neptunusz.Folytatódik a skorpió jeggyel, ,és benne áll a Szaturnusz.? És minek él meg engem? korlátnak,és illúziónak? És valószínűleg túlél?
  Most voltunk augusztus 30-án 44 éves házasok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .