A horoszkóp házainak levezetett jelentése: 5. ház

Folytatódik a sorozat a blogon, ami kifejezetten az asztrológiáról, azon belül pedig a házak levezetett jelentéstartalmáról szól. Ötödik rész, ötödik ház.

Ez a szabály kimondja, hogy a horoszkóp minden egyes háza felfogható I. házként, vagyis – egy kicsit konyhanyelvre lefordítva – attól függően, hogy mire, kire vagyok kíváncsi, bármelyik háztól kezdve elkezdhetem vizsgálni a horoszkópot.

A könnyebb megtalálhatóság érdekében létrehoztam a Horoszkóp-házak kategóriát, aminek használatával a jobb oldali kategória felsorolásban könnyen ki tudjátok választani ezt a sorozatot.

Az 5. ház alapjelentései:

Nem véletlenül hívják ezt a házat az életörömök házának. Szinte minden, ami jó, ami élvezetet okoz ide sorolandó. Átvitt értelemben az Ego kezdeményezései, aktivizálódásai tartoznak ide, úgy mint:

 • Kreativitás
 • Szórakozás
 • Gyermekek
 • Szexualitás
 • Művészetek (Zene, Színház)
 • Sport
 • Kalandok

Akkor most vizsgáljuk meg, hogy a direkt tartalmakon túl milyen jelentéstartalmakat tartogat még ez a ház.

Az 5. ház a IV. X. tengelytől számított 2. és 8. ház. Ezen analógia lapján jelzi az egyik szülő vagyonát és tehetségét, valamint kapcsolódik a másik szülő halálához.

Mint a 11. ház VII. háza jelezheti a barátok házasságát és peres ügyeit. (Gondoljunk bele, hogy a 11. házunkban áll a Nap és rengeteg kedves, segítőkész ember vesz minket körül, akikkel szeretetteljes viszonyt ápolok, de az 5. házamban áll a Szaturnusz és a barátaim párjaival korrekt, de hűvös a kapcsolatom.)

Egy kicsit még ezen a vonalon maradva, az 5. ház, mint a VII. ház 11. háza, mutatja a párom barátait és pártfogóit.

Most kapaszkodjatok meg, mert egy (szerintem) nehezen következő analógia jön. Az 5. ház a 9. ház 9. háza. Tehát a magasabb rendű tanulmányok, magasabb rendű tanulmányai. Talán Ti is tudjátok, láttátok már, hogy az igazán komoly spirituális életet élő emberek lényét áthatja valamiféle megfoghatatlan derű és jóindulat. Tehát a magasabb rendű szellemi tanulmányokon keresztül juthatunk el a következő szintre, ami visszavezet minket az életörömök házához. Derű = A tudás, tudása. 🙂

Itt vagytok még, vagy már leszédültetek a székről? a végére egy kicsit egyszerűbben emészthető témát hagyok.

Az 5. ház a 6. ház 12. háza. Tehát a szolgálat, a hétköznapok házának, titkai és bezárt dolgai kapcsolódnak az életörömök házához. Ez talán könnyen be is látható, hiszen az életörömök általános megélései általában gátolják akadályozzák a hétköznapok normális mederben tartását. (Ha például nekem az okozza az örömet, hogy egész nap a számítógép előtt ülök, akkor egy idő után megesz a kosz, elfogy itthon az ennivaló, stb…)

Pihenjétek ezt ki! 🙂 Két hét múlva jövök a 6. házzal.

Iván

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

A bejegyzés kategóriája: Asztrológia, Horoszkóp, Horoszkóp-házak, Tanulás
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

4 Responses to A horoszkóp házainak levezetett jelentése: 5. ház

 1. Averill szerint:

  Nagyon érdekesek ezek a házlevezetések, köszönöm. Plusz megvilágosodtam, hogy melyik szülőmet jelzi a IV. és melyiket a X. ház. 🙂

 2. Erika szerint:

  az egyik legjobb ház.
  Ikrek felszálló holdcsomópont az 5. házban.
  Egyre jobban érzem magam az ikrek megélésében

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..