A horoszkóp házainak levezetett jelentése: 3. ház

Folytatódik a sorozat a blogon, ami kifejezetten az asztrológiáról, azon belül pedig a házak levezetett jelentéstartalmáról szól. Harmadik rész.

Ez a szabály kimondja, hogy a horoszkóp minden egyes háza felfogható I. házként, vagyis – egy kicsit konyhanyelvre lefordítva – attól függően, hogy mire, kire vagyok kíváncsi, bármelyik háztól kezdve elkezdhetem vizsgálni a horoszkópot.

A könnyebb megtalálhatóság érdekében létrehoztam a Horoszkóp-házak kategóriát, aminek használatával a jobb oldali kategória felsorolásban könnyen ki tudjátok választani ezt a sorozatot.

Mehetünk? Akkor kapcsoljátok be a biztonsági öveket, mert a 3. háznak annyi jelentése van, hogy ember legyen a talpán, aki mindegyikre gondol! 🙂

Első körben vizsgáljuk meg a 3. ház elsődleges jelentéseit. Ide tartozik a közvetlen környezet (miliő), a szellemi (logika), és mentális készségeink, a név, a testvérek, szomszédok, a beszéd és a beszédkészség, kisebb utazások és azok eszközei.

Akkor jöhetnek a levezetett jelentések?

A 3. ház a IV./X. ház tengelyének a 6. és 12. háza. Tehát mutatja a szülök betegségeit, szolgálathoz fűződő viszonyait és a titkait is. Illetve a X. ház 6. házaként még azt is megmutatja, hogy mik azok a tényezők, amiket a karrier és a hírnév szolgálatába tudunk állítani.

Mint az 5. ház 11. háza megmutatja, hogy kik a gyermekem támogatói. Például egy a házban álló Szaturnusz esetén lehet ez egy idősebb tanár.

A VII. ház 9. házaként itt mutatkozik meg a házastárs iskolázottsága, hitrendszere, etikai és morális beállítódása.

Végül – ,hogy végképp elvigyelek benneteket az erdőbe – gondolkozzunk el azon, hogy a 3. ház a 2. ház 2. háza. Tehát, ha a 3. ház készségeit felsoroljuk (tanulás, kommunikáció, logika, kereskedelem), akkor rájöhetünk, hogy ezek azok az általános tényezők, amelyekkel az ingóságainkat és tehetségünket gyarapítani tudjuk. Tehát a tálentumok tálentuma.

Gondolom, hogy ennyi elég is volt. Két hét múlva jövök a IV. házzal!

Addig jó emésztést kívánok!

Iván

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

A bejegyzés kategóriája: Asztrológia, Horoszkóp, Horoszkóp-házak, Tanulás
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to A horoszkóp házainak levezetett jelentése: 3. ház

 1. Erika szerint:

  Szia Iván, a 3. háza kosban kezdődik, a bikában ér véget. Nincs benne bolygó. Mit jelent ez? Röviden elmondanád.
  Köszönöm,
  Erika

  • Bogár Iván szerint:

   Szia Erika,

   Ez így önmagában semmit. Urai akkor is vannak a háznak, ha nincs benne bolygó. Ebben az esetben a Mars és Vénusz. Ott meg már lehet keresgélni a képletben.

   Üdv,
   Iván

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..