A horoszkóp házainak levezetett jelentése: 2. ház

Új sorozat a blogon, ami kifejezetten az asztrológiáról, azon belül pedig a házak levezetett jelentéstartalmáról szól. Második rész.

Ez a szabály kimondja, hogy a horoszkóp minden egyes háza felfogható I. házként, vagyis – egy kicsit konyhanyelvre lefordítva – attól függően, hogy mire, kire vagyok kíváncsi, bármelyik háztól kezdve elkezdhetem vizsgálni a horoszkópot.

A könnyebb megtalálhatóság érdekében létrehoztam a Horoszkóp-házak kategóriát, aminek használatával a jobb oldali kategória felsorolásban könnyen ki tudjátok választani ezt a sorozatot.

Felkészültetek rá, hogy megismerjétek a 2. ház extra jelentéseit? Ha igen, akkor nincs más dolgotok, mint tovább olvasni! 🙂

A 2. házat mostanában sokan csak az ingóságokkal, a vagyonnal hozzák összefüggésbe, ami egy helytelen leszűkítés, ugyanis a ház eredeti neve a TÁLENTUMOK háza, tehát ha egy horoszkópból arra vagyunk kíváncsiak, hogy tulajdonosa miben tehetséges, akkor errefelé kell keresgélnünk.

A házak levezetett jelentősége szerint a 2. ház az 5. háztól számított X. ház, tehát a gyermekem hivatását, hírnevét, karrierjét is ez a ház mutatja meg. Tudtok követni? 🙂

Ha igen, akkor menjünk tovább! A 2. ház a 9. háztól számított 6. ház. Tehát mutatja, hogy a magasabb szellemi tanulmányaim szolgálatában mit teszek, hogyan viszonyulok hozzá. (Például egy 2. házas Merkúr szívesen továbbítja a megszerzett információkat bárkinek, míg egy 2 házas Szaturnusz inkább ezt rendszerben teszi – tanít, könyvet ír, stb..)

OK! Elismerem, hogy ez egy kicsit összetett és elvont volt, de akkor jöjjön egy könnyebben megemészthető rész. A 2. ház a IV./X. (IC-MC) tengely 5. és 11. háza. Szóval ebből derül ki, hogy kik a szüleim támogatói barátai, Illetve (ha az 5. házat figyeljük) ebből derülhet ki a szülők szexuális élete. (Gondolom, erre nem mindenki kíváncsi!) 🙂

Nem túl vidám téma, de a 2. ház a VII. ház 8. háza tehát mutatja a házastárs halálát is.

Az analógia kedvéért megemlítem, hogy a 2. ház a 11. háztól számított IV. ház, tehát a barátok szüleit is jelzi.

Természetesen itt is szinte végtelen a lehetőségek száma, de könnyen lehet, hogy már ettől is kettéáll a fületek! Két hét múlva jövök a 3. ház levezetett jelentéseivel. Addig próbáljátok meg ezt megemészteni! 🙂

Iván

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

A bejegyzés kategóriája: Asztrológia, Horoszkóp, Horoszkóp-házak, Tanulás
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

17 Responses to A horoszkóp házainak levezetett jelentése: 2. ház

 1. Patai Magdolna szerint:

  Kedves Iván! Meg tudnád mondani, hogy milyen “tálentum”-ot jelölhet, ha a 2. horoszkópház a Skorpióba esik, ahol a Neptunusz a 12. házas Szűz Plútótól, Uránusztól és a 4. házas Bak Merkúrtól sextileket kap, illetve a Plútó, Uránusz valamint a Merkúr között trigon van? Válaszod előre is nagyon köszönöm. Patai Magdolna

  • Bogár Iván szerint:

   Szia,

   Ezzel az állással, akár asztrológus is lehetsz, de nagyban befolyásolja a képet a Mars helyzete, mint a 2 házad ura.

   • Patai Magdolna szerint:

    Vízöntő 5. házból Marstól és Holdtól quadrátot kap a Neptunusz.

    (Már gyermekkoromban találkoztam az asztrológiával. Tanultam nyugati- és védikus asztrológiát is, de mindig közbejött egy-egy hirtelen költözés, ami miatt nem tudtam befejezni ezeket a tanulmányokat. Kizárólag csak ezeket – érdekes. Viszont furcsa, hogy időről-időre megtalál ez a dolog.)

    A Neptuntól és a Merkúrtól is ven egy quincunxom a 9. házas, Ikrek Jupiteremhez.
    A tranzit Neptunom hamarosan együtt fog állni a 6. házas Szaturnoszommal, amitől a radix Neptunom trigont kap.

    Hamarosan 52-be fordulok és egyre inkább azon kapom magam, hogy valami mással szeretnék foglalkozni, mint eddig. Viszont nem mellékes szempont a megélhetés kérdése.
    Nos, emiatt érdekel most különösebben ez a “tálentum”-téma 🙂

 2. Totg Benji szerint:

  Megkérdezhetem,.h milyen tálentumokat rejt, ha a 2. Hàzban van az összes sorsbolygò a Bakban a Jupiter kivételével,.amelyik az Oroszlánban van retrográdban ?
  Itt van a Napom,.a .Szatim, az Uránusz, a Neptunusz és sarokhàzban(29,55fok) a Vénusz is ? Mire számithatok ezzel.?

 3. Juhász Krisztina szerint:

  Kedves Iván,

  nem igazán találom a hivatásomat. Sokszor sok nehézséggel küzdök. De sok nehézséget túlélte már. (mélyen magamat hibáztatom mindenért, még ha ez nem is így látszik kívülről).
  Miért van ez?
  Köszönöm előre is a válaszodat…és linkelek egy rajzot is: https://www.astro.com/cgi/chart.cgi?rs=3;btyp=w2gw;nhor=1

  Érdekelne az asztrológia is…nem tudhatom, hogy “nekem való” lenne-e?

  Köszönöm szépen ha válaszolsz…

  Üdvözlettel:

  Kriszti

 4. Juhász Krisztina szerint:

  Értem.:) Köszönöm.

 5. Egyed Dulo Renáta szerint:

  Kedves Iván, egy 2-es házas Skorpiós Plutó mit jelőlhet…ami nekem egyből az eszembe jut az a mélyebb/magasabb tudás megszerzése, lehozása, spiritualitás, az Ég szeretete.

 6. Egyed Dulo Renáta szerint:

  Köszönöm!

 7. Morvai Betti szerint:

  Kedves Ivàn ! Nekem a 2 hàzban a napom van a nyolcas hàz a nyilasban , itt van a neptunusz a Hold ès a sàrkànyfej . Mit jelent ez ?

  • Bogár Iván szerint:

   Kedves Betti,
   Ennyi információ alapján nehéz lenne bármit mondani.
   Talán annyit, hogy időnként a fantáziálás elvonja az energiát a való élettől, de kedvező Vénusz állásnál erős művészi vénát is jelezhet.
   Üdv,
   Iván

 8. Magyar Krisztina szerint:

  Kedves Ivan,

  a Neptunusz a képletemben a Nyilas 4 fok 52 percén àll,a 2.hàz csucsa pedig Nyilas 7 fok 35 perc,akkor a Neptunusz most elsö vagy màsodik hàzas?Gyakran olvasom,hogy az a hàz,melyben aNeptunusz àll,az kissé homàlyos pontosabban azon hàz analogiàit kissé ködösen làtjuk.A 2.hàz az anyagiak hàza,rettentöen tartok az pénzbeli veszteségtöl,az anyagi nehézségektöl,éppen ezért gyakran tulbiztositom magam..talàn fukar is vagyok..lehetséges ,hogy ezt a jellemvonàsomat mutathatja ez az àllàs?(a szaturnuszom a ràkban àll a VIII.hàzban,a két bolygot egy kvinkunx kötti össze,
  köszönöm szépen

  • Bogár Iván szerint:

   Kedves Krisztina,
   Sarokházak előtt 5°, közbelső házak esetén 3° távolságon belül már a következő házhoz soroljuk a planétát.
   Üdv,
   Iván

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..