Mi az életcélom?

Ez is egy olyan kérdés, ami rendszeresen felbukkan, pedig ha jobban belegondolunk, akkor mégis mi lehetne? Élj boldogan és próbálj meg minél többet kihasználni a lehetőségeid közül, úgy hogy közben nem ártasz másoknak.

Az életcél meghatározás azoknak jön jól, akik önbizalomhiányban szenvednek vagy egyáltalán nem találják a helyüket a világban, vagy esetleg már egy ismerősüknek jól megmondta valami varázsló és ők maguk is szeretnék tudni.. Ilyenkor jön az „ügyes” segítő felvázol nekik valami magasztos célt, ami pusztán arra jó, hogy elterelje a hozzá forduló figyelmét a jelenlegi élethelyzetétől. Ha valaki éppen magányos és munkája sincs, akkor nem azzal kellene teletömni a fejét, hogy ő tulajdonképpen egy gyógyító, hiszen mivel magányos a kutya sem fog hozzá fordulni, de a közértben sem adnak neki kenyeret akkor, ha ezt elmondja magáról. Ráadásul, ha tényleg gyógyító is lenne, akkor is szüksége van pénzre hozzá, hogy valamiféle képzésben részesüljön, hirdesse magát, legyen egy kuckója, ahol dolgozik, stb..

Viszont, ha a segítő azt próbálja meg erősíteni ebben az emberben, hogy szerezzen egy állást és melegítse fel az emberi kapcsolatait, akkor előbb-utóbb magától is eljut oda (ha valóban gyógyító), hogy megteremti a szükséges feltételeket.

Tételezzük fel, hogy emberünk mondjuk már 35 éves korára odajut, hogy gyógyítóvá válik. Akkor hogyan tovább??? Életcél kipipálva, nincs hova továbbfejlődni, vagy most akkor mi a franc van?

Vagy tételezzük fel, hogy 45 éves korára elunja a gyógyítást és szíve szerint már inkább tanítaná a módszerét másoknak. Akkor most nem valósítja meg az életcélját, vagy túlhaladja, vagy mégis mi a pék van!?

Ugye milyen veszélyes is lehet, ha valakinek hülyeségekkel tömik tele a fejét!!??

Szóval! Szerintem olyan, hogy életcél nincs. Irányultságok, indíttatások vannak, melyek mentén az egyén számtalan dologba belefoghat. Ne felejtsük el, hogy az élet egy folyamat, ami az állandó fejlődés lehetőségét is magában hordozza. Ki vagyok én, hogy meghatározzam, hogy a saját személyes evolúciójában éppen hol tart valaki? Maximum egy kicsit irányba állítom, de cselekednie neki kell, azt én nem tudok helyette!

Iván

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

A bejegyzés kategóriája: Önismeret, Vélemény
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

3 Responses to Mi az életcélom?

  1. Brün Hilda szerint:

    Ez nagyon helyén van! Pont ez az élet lényege amit leírt. Egy jó meglátás helyére is teszi a bizonytalanságot. Nagyon jó, hogy elkészült ez a cikk, gratulálok csak így tovább!!!

  2. Vera szerint:

    Haha, mennyire igaz és milyen görcsösség van ezzel kapcsolatban bennem is. A jelenre figyelés helyett azon parázom, hogy vajon jó-e ahol vagyok, amit csinálok??? De mintha tudnám most másképp..:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .