Mi a bajom a Lilith-tel?

Első körben egy kis geometria. Ahhoz, hogy a Lilith-ről tudjunk beszélni, szükség van az ellipszis fogalmának ismeretére.

Az ellipszis olyan pontok mértani helye, amelyek két ponttól mért távolsága egyforma. Ez a kép pont az ellipszis két gyújtópontja., vagy más elnevezés szerint fókuszpontja.

(Azért gyújtópont, mert az ellipszistükör a beérkező párhuzamos fénysugarakat ezekbe a pontokba gyűjti össze)
Ezen definíció szerint az ellipszisnek két gyújtópontja van, ezek a nagytengelyen helyezkednek el. 

Képpel illusztrálva:

Hol van a Lilith?

A Hold ellipszis pályán mozog a Föld körül, ennek a pályának egyik gyújtópontja a Föld a másik gyújtópontban meg jól nincsen semmi. Ez a pont a Lilith vagy más néven Fekete Hold. Lásd az alábbi ábrát!

Visszatérve arra a kérdésre, hogy mi bajom is van nekem a Lilith-tel, tulajdonképpen semmi, hiszen nincs is ilyen égitest. Nincs ott semmi. A semmivel meg nem szokott az embernek baja lenni! Má’ megin’ igazam van! 😀

Mit jelképez a Lilith?

Egy kicsit utánaolvasva, talán az alábbi frappáns összefoglalót tudnám róla írni:

Lelkünk sötét oldalát jelképezi, ide tartoznak a tudattalanba száműzött érzelmek és késztetések, a hatalmi játszmák és mindenféle elfojtott szexuális izé meg perverzió.

Nekem a fentiekkel mindösszesen annyi problémám van, hogy a felsoroltak mindegyikére lehet a tíz ismert égitest, valamint a 12 ház és jegy segítségével választ adni. (Persze az tény, hogy meg kell jól tanulni a jelentésüket és némi kombinációs készség sem árt).

A tudattalannal (utálom azt a kifejezést, hogy tudatalatti) példálózni meg egy hatalmas átverés. Mert az pont attól van a tudattalanban, mert nem tudunk róla. Ha tudnánk róla, akkor nem lenne ott. Ugye senki sem gondolja komolyan, hogy a tudattalanját egy számított pont alapján fogja feltérképezni!? Vajon akkor a pszichiáterek miért járnak tanulmányaik során éveken át analízisre? Totálisan elvesztegetett idő lenne, mert csak fel kellene keresniük valami asztro-gurut, aki 1-2 óra alatt megfejti?

A tudattalan valahol egy óriási Jolly-Joker, amit elő lehet venni bármikor, ha valamit nem akarunk elmagyarázni, vagy egyszerűen mi magunk sem tudjuk a választ. (A mások Jolly-Joker a karma, de ez most nem tartozik a tárgyhoz).

Nem akarok álszent lenni. Én is példálóztam már saját klienseimnek a tudattalannal, hogy érdemes lenne ott turkálni a lehetséges megfejtést illetően, de azt is hozzátettem, hogy nem tőlem fogja megkapni a választ a sajátjával kapcsolatban.

Egy szó, mint száz. Én maradok a tradicionális asztrológiánál. Ha majd találok jobbat, akkor szólni fogok!

Iván

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

A bejegyzés kategóriája: Asztrológia, Horoszkóp, Vélemény
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Mi a bajom a Lilith-tel?

  1. Diána szerint:

    Erről írtam egy tanulmányt igaz csak most 2020-ban, a te írásodra most találtam rá. Jól írod a Fekete Hold Lilith nem egy fizikális pont egy számított pont, így a minősége sem fizikális, hanem érzelmi. A két gyújtópont egymással összefüggésben egy tengelyen mozogva az Éva – Lilit érzelmi átalakulást jelképezi. A többi pont pedig segít ezt fizikális síkra lehozni. Éva aszteroida, Lilith aszteroida. A Sötét Hold Lilith nem, de ide tartozik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .