Mibe halt bele Steve Jobs?

Egyre inkább köztudott, hogy (szinte) minden betegségnek lelki okai vannak. Nem kivétel ez alól a rák sem. Úgy gondoltam, hogy egy példán keresztül könnyebben meg tudom mutatni ezek a betegségnek a „hatásmechanizmusát”. Steve Jobs-ra esett a választásom, mert ugyan nem ismerjük a pontos születési óráját, de a planétaállásai elég pontosan megmutatják, hogy miért távozott idejekorán az életből. Másrészt meg szinte nincs olyan ember, aki ne tudná, hogy ki volt ő.

Az élettörténetét számtalan helyen el lehet olvasni, én most a wikipédiára hagyatkoztam és onnan is fogok idézni.

Steve Jobs egy ritka hasnyálmirigyrákba halt bele. Nézzük meg külön-külön, hogy mit jelképez a hasnyálmirigy és mit a rák.

Hasnyálmirigy: Ez a mirigy felelős a szervezet inzulinszintjéért, így a szervezetbe jutó cukor átalakítását segíti elő. Mi is igazából a cukor? Tulajdonképpen nem más, mint a szeretet. Gondoljunk csak bele, hogy nyelvünkben hányszor kapcsolódik össze a cukor és a szeretet!? Írok néhány példát. Szüleink az ÉDESanya és az ÉDESapa. Kedvesünket gyakran ÉDESemnek hívjuk. Gyermekeinket is ÉDES kislányomnak/kisfiamnak hívjuk. Esküvőnk után a MÉZES hetek következnek, de ha valamit nagyok helyesnek, aranyosnak találunk, akkor is azt mondjuk, hogy CUKI. Akinek hasnyálmirigy problémája van, annak a szeretettel elfogadásával és adásával van problémája. Milyen érdekes, hogy akinek a hasnyálmirigye nem tudja előállítani az inzulint az CUKORbeteg. Mitől is tiltják el ezeket az embereket először!? Az ÉDESségtől és a szeszes italoktól. Azt is tudjuk, hogy az alkohol nem más, mint égetett vagy erjesztett CUKOR. Asztrológiai értelemben a hasnyálmirigy problémákat a Vénusz (szeretet) és a Jupiter (elfogadás) rossz kapcsolata mutathatja meg.

Rák: A rák nem más, mint sejtszintű lázadás. Egész egyszerűen sejtjeink nem tűrik tovább az elnyomást és burjánzásba kezdenek, még azon az áron is, hogy ezzel saját magunka is felemésztik. Amit elnyomunk magunkban, azzal analóg életterületen jelenik meg a rák. Például, ha külvilággal való kapcsolatunkkal van a probléma, akkor a légzőszervek lehetnek veszélyben, ha nem tudunk valamit megemészteni, akkor a gyomor és a belek a veszélyeztetett területek. Természetesen a rák már egy nagyon durva jelzés a test részéről, hogy baj van az adott területtel. Az asztrológusnak rák esetén az Uránuszt kell keresnie a horoszkópban, mert ez a planéta szimbolizálja a kitörést a keretek közül és a lázadást.

A fentiek összegzéseképpen kijelenthetjük, hogy a hasnyálmirigyrák „üzenete” az, hogy a szervezet megelégelte már azt az állapotot, hogy az ember nem képes a szeretet áramoltatására, kifejezésére és befogadására.

Akkor most kapjuk elő Steve Jobs életrajzát és nézzük meg, hogy az ő életében hol lehet látni a problémát.

Jobs 1955-ben született, egyes források szerint San Franciscoban, mások szerint Cupertionóban (mindkettő Kaliforniában található). Egy szíriai bevándorló volt a vér szerinti apja, de anyja szülei hallani sem akartak Abdulfattah John Jandaliról, így a fiút örökbefogadásra ajánlották fel egy ügyvéd párnak, de ők az utolsó pillanatban inkább egy lányt választottak, így a várólistán soron következő Paul Jobs és Clara Jobs adoptálta a gyermeket. Jobs szülei később egybekeltek, de akkor Steve már Paul és Clara Jobs örökbefogadott gyermeke volt. Később Jobs biológiai anyjával felvette a kapcsolatot, de apjával sohasem.

Hoppá!!!! Igen nehéz és szomorú helyzet az, amikor az embert rögtön születése után kétszeresen is megtagadják. Először a szülei (hiába az anya szüleinek az elutasítása az apa iránt, de végül is azt a döntést ők hozták, hogy a kis Steve-et örökbe adják, ergo nem vállalják fel). Másodszor, pedig a kiszemelt nevelőszülők utasították el, amikor egy másik gyermeket választottak. Mivel Steve Jobs sosem kereste meg a vér szerinti apját így egész életében cipelte ezt a problémát magával.

Könnyű lenne most azt mondani, hogy ez badarság, hiszen Steve akkor még olyan kis gyerek volt, hogy nem lehetett tudatában ennek a mizériának, ami körülötte zajlik, de ugye azt is tudjuk, hogy a babák már az anya méhből is őriznek emlékeket, de ezek a tudattalanukban vannak elraktározva és éppen ezért úgy befolyásolhatják az egész életüket, hogy a szülött nem is tudja pontosan, hogy miért cselekszik úgy ahogy.

Steve Jobs első gyermeke az 1978. május 17-én született Lisa Brennan-Jobs. A kislány édesanyjával nem lépett házasságra, és a kislányt az apasági tárgyaláson le is tagadta, csak hétéves korában vette fel vele a kapcsolatot. Egyesek szerint a 1983-ban megjelenő Apple egérrel vezérelhető gépe névadója Lisa volt.

Láthatjuk, hogy Steve „nagyon szépen” vitte tovább a mintát, amit a szüleitől látott. Szülei sem tudtak vele mit kezdeni, amikor világra jött, és ő sem tudott mit kezdeni azzal, amikor szülővé vált.

1986-ban felvásárolta a Lucasfilm Ltd. számítógépes animációs részlegét, ami késöbb a Pixar Animation Studios nevet kapja. Ettől fogva ő volt a cég elnök-vezérigazgatója. A Pixar munkája többek közt a Toy Story – Játékháború és a Némó nyomában. 2006-ban a Pixar feletti tulajdoni jogáért cserébe részvényeket kapott a Walt Disney Company-ben, amivel ő lett a Disney legnagyobb egyéni részvényese.

Milyen érdekes, hogy valaki, akinek nem meséltek a (vér szerinti) szülei sohasem, és aki nem mesélt a saját első lányának, áttételesen több millió gyermeknek mesél, majd résztulajdonosa lesz a XX. század egyik legnagyobb mesélője által alapított cégnek. Ez a kompenzáció. Nem, vagy csak nehezen tudom azt mondani, hogy szeretlek, ha pedig nekem mondják, akkor nem tudok vele mit kezdeni, de van elég pénzem hozzá, hogy a magam sajátos módján kifejezzem, hogy igenis törődők az emberekkel és szeretem őket, hiszen szórakoztatom őket. Az, hogy ő tevékenyen nem vett részt a filmek elkészítésében tulajdonképpen mindegy, az elvet kell megérteni.

A rákot 2003-ban diagnosztizálták nála és 2011.10.05.-én távozott.

Akkor nézzük a planétákat. A hasnyálmirigyrákot a Jupiter-Uránusz együttállása mutatja meg a rák jegyben, valamit az ezzel szemben álló a Vénusz a bakban. Ennek a plusz jelentéstartama a betegség mellet az, hogy a szeretetemet nem tudom kimutatni (Vénusz-Jupiter), de készítek nektek mindenféle újdonságot (Uránusz – a technikai vívmányok, high-tech „kütyük” ehhez a planétához tartoznak) , hogy érezzétek, hogy törődöm veletek és fontosak vagytok nekem

Az Uránusz kap egy kvadrát fényszöget a Marstól. Ez mutatja az elfojtott agressziót, ami szintén elősegítette, hogy a sejtek lázadjanak, ha már a „gazdájuk” nem teszi meg. Az Uránusz a másik irányból is kap egy kvadrátot a Neptunusztól, ami egyfajta világtól elrugaszkodást mutat, hiszen a Neptunusz világa az illúziók és az álmok világa. Többek között ez a fényszög is segítette abban, hogy legyenek olyan víziói, amik az iPod, iPhone és az iPad megszületéséhez vezettek. Az Uránusz és a Jupiter még egy fényszöget kap és ez nem más, mint a Szaturnusz trigonja a skorpióból. Ez a fényszög segítette abban, hogy ne csak álmodjon, de meg is valósítsa azokat, hiszen a Szaturnuszhoz tartozik a következetesség és a munka is.

Még két planéta van, amit meg okvetlen meg kell említenünk. A Nap és a Hold. Azaz a bennünk élő apa és anyakép. Mindkét égitest fényszög nélkül áll, ergo nem tud mihez kapcsolódni. Ez mutatja, hogy Steve Jobs, bár örökbe fogadták, de világ életében árvának érezte magát.

Fontosnak tartom még megemlíteni, hogy az éppen a napokban megjelenő Walter Isaacson által írt hivatalos (értsd: Steve Jobs-szal való beszélgetésen és nem fikciókon alapuló) életrajzi könyvtől azt várta Steve Jobs, hogy családja és a hozzá közelállók így végre megérthetik őt. Milyen furcsa, hogy valaki egy könyvön keresztül „üzen” azoknak az embereknek, akikkel együtt él!

Hogyan lehetne még Steve Jobs közöttünk? Meg kellett volna bocsátani a szüleinek, ami által megindulhattak volna azok az energiák, melyek képesek lettek volna áramoltatni az érzelmeit. Nagyon fontos tudni, hogy neki kellett volna megbocsátania és nem a szüleinek elnézést kérnie tőle, mert egy szülő-gyermek kapcsolatban minden esetben a gyermek az alárendelt személy, hiszen a gyermek nem létezne a szülők nélkül. Természetesen szép gesztus lett volna, ha a szülei is elnézést kérnek Steve Jobs-tól(lehetséges, hogy ezt az anyja megtette, de az apjával soha nem találkozott), de ettől még nem indultak volna meg azok az energiák.

És most a kedves olvasóra bízom a választást! Mit szeretnétek jobban? Ha Steve Jobs meg tudta volna oldani ezt a feladatot, amit jelen inkarnációjában kapott, és akkor nincs Pixar, iPod, iPhone, iPad, és azt sem tudnátok, hogy kicsoda ő, mert a 96. munkatárs lenne valami informatikai cégnél, vagy így volt jó, ahogy történt? Hmm….?

Iván

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

A bejegyzés kategóriája: Asztrológia, Elemzés, Horoszkóp, képlet
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

13 Responses to Mibe halt bele Steve Jobs?

 1. Brün Hilda szerint:

  Ha már nem lehet változtatni a dolgokon akkor nem mindegy? Azonban én a “gyereknek” szurkoltam volna aki talán ma is élne és szeretné a szüleit ami semmihez sem fogható, boldog életérzés! Ehhez nem kellene semmilyen kütyü.
  Mindenképp tanulságos ez a “gonoszkóp”.
  Kitűnő alapos munka, gratulálok.

 2. Bertok eva szerint:

  Egy eszrevetel, es talan valaszt is kaphatok ra. Ha nem tudjuk a szuletesi orat, akkor honnan tudjuk, h a Hold nem kap fenyszoget sehonnan? 24 oran belul kaphatna es talan a Nap is. Koszonet a valaszert ???

  • Bogár Iván szerint:

   Szia,
   Aznap a Hold a Halak 26°30′-től nagyjából a Kos 10°-ig haladt. Jóindulattal élfél után még bele lehet erőltetni egy Szaturnusz trigont, 23:00 után meg egy Merkúr szextilt.
   A Nap viszont biztosan kijelenthető, hogy nem kap semmiféle fényszöget.

 3. Tamássy Márta szerint:

  Érdekes cikk, rögtön meg is indutak a gondolataim. engem is otthagytak a kórházban, majd örökbefogadtak. Szülőanyámat megtaláltam ugyan, de letagadott, ez az érzésvilág sokszor visszaköszönt már életemben. 🙁 A 10.házban áll együtt az uránusz és a plútó a szűz jegyében ötödfényben a nappal és szextilben a holddal. Családállítással foglalkozom egyébként. Látom, hogy áll nekem is a zászló, hát majd kiderül, hogy sikerül megoldanom a rámmért feladatot.

 4. Egyed Dulo Renáta szerint:

  Köszönöm! Félelemmentesítetted a rákról alkotott képzeteimet és irányt adtál a kutakodáshoz…
  🙂

 5. Anna szerint:

  engem az érdekelne, hogy valóban a szüleinek való megbocsájtás volt a karmikus feladata és nem inkább az uránusz szimbolizálta technikai újítások? Az iTunes megjelentése megváltoztatta a zenefogyasztást az egész világon (tanítják ilyen képzéseken), az iPhone szintén átalakította a kommunikációt. én ezt inkább látom karmikus feladatnak, mint a megbocsájtást – mert ha megbocsájt és nem hozza ezeket létre, nem következik be az a változás, amit előtte a zeneiparban pl. 4 évig senki nem tudott elindítani. Nem lehet, hogy az karmikusan adott volt, hogy nem tud megbocsájtani, árva marad és ezt az energiát transzformálja a találmányokba? Minden ilyen nagyra hivatott vagy tömegekre ható ember valaminek az árán hoz létre ilyen nagy teljesítményt…

  • Bogár Iván szerint:

   Nem tudok erre válaszolni, mert én már lassan a karma szótól is hidegrázást kapok. Maradjunk annyiban, hogy sok dolga volt, de kevés ideje.

 6. Morvai Betti szerint:

  Szerintem a szülőtől tanulunk nagyon sok mindent , jót rosszat …..mindig a szülő felel a gyermekèrt ès nem a gyermek a szülőèrt , ha valamit nem tanítanak meg az nem a gyermek hibàja …. szerintem a szülők felelősek ennek az embernek a korai halàlàèrt .

  • Bogár Iván szerint:

   Szia,
   Szerintem meg saját maga. A szülők nem taníthatnak meg mindent. A felnőtt ember (többek között) attól is felnőtt, hogy amit nem kapott meg gyermekkorában, azt megszerzi magának.
   Üdv,
   Iván

 7. Kata szerint:

  azt nem értem, hogy ha használod az inkarnáció szót, a karmától miért kapsz hidegrázást? ugyanazt jelenti mind a kettő. azért inkarnálódunk, mert (ledolgozandó) karmánk van (még). Aki tanul védikus bölcseletet, tudja, hogy ez a kettő ugyanaz a szótár két szava. Inkarnációról sem lehet beszélni, ha elvetjük a karmát… ebben a képletben meg van fényszöge a holdnak is, a napnak is: https://astro-charts.com/persons/chart/steve-jobs/

  • Bogár Iván szerint:

   Kedves Kata!

   Nem kapok hidegrázást a karmától. Attól kapok, hogy egyesek e mögé bújva keresnek menedéket az élet elől és hárítják saját felelősségüket.

   Az általad csatolt képletben a két fővilágosítónak egy-egy másfél-kvadrátja van. Azt nem igazán tudom komolyan venni, mert nem fő fényszög.

   Egyéb kérdés? 🙂

   Üdv,
   Iván

  • HáromDé szerint:

   …..ó, de finom kis szögek, köszönöm az élményt, hogy linkelted a radixot, hisz egyértelműen a családi gyökerektől való függetlenedésre született.
   Még a 11-es házba átkandikáló Uránusza is kipipálható, ha a kütyük családi-érzelmi összetartozásának egész más (napjainkra már tinédzsereken lemérhető) uránuszi furaságát nézzük.
   Gondolom, saját gyermekével is volt több kütyüs-rideg érzelmi megélése.
   Nem tudhatjuk, hogy ez valóban hideg dolog-e, vagy csak úrkorszaki előremutató irány ember és embercsemeték között.
   Én nem vagyok benne biztos, hogy nem tudta le, amiért született, mint ahogy nem tudhatjuk, hogy inkarnálódott-e újra.
   Lehet, csak nem “várta meg” a Bak Vénuszának idei tranzitjait.
   Nem vagyunk mi elég okosok ahhoz, hogy értsük az igazi miérteket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .