Mit keresel a horoszkópomban!? – A házak levezetett jelentése (Asztrológiai alapfogalmak)

Mint azt a honlapomon is írtam, mindenki csak a saját horoszkópjával kapcsolatban illetékes. Ám mégis megtudhatunk a környezetünkről is információkat a saját képletünkből. Hogy is van ez?

houses-wheel

Semmi különös, csak egy kis furfang kell hozzá! 🙂 A horoszkópban a házak életterületeket jelölnek. Pl.: 3. ház: testvér, szomszédok. 5. ház: gyermekek, VII. ház: házastárs, partner, IV. és X. ház: szülők.

Minden ház felfogható I. házként is, (ami a személyiséget jelöli, és a horoszkóp kezdőpontja). Magyarán arról van szó, hogy ha egy horoszkópot úgy nézek, hogy az 5. házat veszem az elsőnek, akkor az onnan számított 7. házat megfigyelve (, ami a 11. ház) képet kaphatok a gyermekem párjáról is. (A szerző gonoszkodó megjegyzése: Most vajon hány anyósnak csillant fel a szeme!? :D) Ezt nevezik az asztrológusok a házak levezetett jelentőségeinek.

Most álljon itt röviden, hogy mit is mutat meg a 12 ház:

I. Személyiség.

2. Tehetség, anyagiak.

3. Kommunikáció, ész, testvér.

IV. Az egyik szülő (A mai napig vitatkoznak rajta, hogy a IV. és a X. házat egyértelműen szétválasszák anyára és apára. Szerintem nem fog nekik sikerülni.) Otthon.

5. Életörömök.

6. Szolgálat, munka, egészség.

VII. Házasság, háború.

8. Halál, tudattalan.

9. Életfilozófia, hit, tanulmányok.

X. A másik szülő, karrier, hírnév.

11. Segítők.

12. Titkok, csapások, csalódások.

(A sarokházakat a hagyomány szerint római számmal kell jelölni.)

Remélem, hogy sikerült érthetően fogalmaznom! Amennyiben nem, akkor bátran lehet kommentelni, villanylevelet írni, vagy megkeresni a fészbukon. Ígérem, hogy válaszolni fogok!

Iván

Facebook 

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

A bejegyzés kategóriája: Alapfogalmak, Asztrológia, Horoszkóp
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

3 Responses to Mit keresel a horoszkópomban!? – A házak levezetett jelentése (Asztrológiai alapfogalmak)

 1. 8. ház:-minden, ami tabu, ahol meg kell újulni, Házastárs vagyona, annak fölhasználása, nászajándék.

 2. Lászlóné Lőrinczi szerint:

  VII-es ház társ I-es háza 8-as ház , társ 2-es háza ,anyagi helyzete, / mi az amiről le kellene mondani, vagy elengedni / 9-es ház társ ViII ház 3-dik háza hogyan gondolkodik, X-es ház a társ IV -es háza . 11-es ház a társ VII-ház 5-dik háza szórakozása barátok, de a kreativitása is ott van. 12-es ház VII-ház 6-dik háza munka háza, betegségre hajlam, I. es ház a társ VII-es háza . hogyan viszonyul a társhoz és a külvilághoz. VII-es ház 8-dik háza a 2-es ház, ahogyan én kezelem az anyagiakat. VII-es ház 9-dik háza 3-as ház. rokonaimhoz való viszonya.

 3. Edina szerint:

  Kedves Iván!
  A 9-es házban Kos Jupiter R- ez a bolygó hány éves koráig hátráltatja?. A IV-es ház Vénusz szemben áll a 9-es házas Jupiterrel.
  Köszönettel
  Edina

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..