Mikor születtem? – Születési idő korrekció (Asztrológiai alapfogalmak)

Általában a hány órakor születtem kérdésre anyáink tudnak válaszolni, de könnyen előfordulhat, hogy ők sem tudják egészen pontosan. Ha jobban belegondolunk, akkor talán el is nézhetjük nekik, ha tévednek. Nem hinném, hogy egy szülés örömei és viszontagságai közepette a pontos idő megjegyzése volt a legnagyobb gondjuk!

Természetesen még számos oka lehet, ha nem kapunk választ: elfelejtették, összekeverték a testvérünk születési idejével, vagy – ami a legrosszabb – már nem tudjuk tőle megkérdezni. Ilyenkor mit lehet tenni, hogy mégis lehessen horoszkópot készíteni?

Erre való a születési idő korrekció! Ilyenkor egy fordított megfeleltetés zajlik. Alapesetben a horoszkópból következtetünk az egyén életeseményeire. Itt viszont fordul a kocka és a már megtörtént életeseményekből következtetünk a pontos születési képletre.  Magam a születési idő korrekcióját minden esetben elvégzem. (Bemondásra, csak nagyon szélsőséges esetben vagyok hajlandó horoszkópot felállítani.) Tehát ez az oka, hogy minden esetben kérek a hozzám fordulóktól életeseményeket.

Ezek szerint elég, ha csak a születésem napját tudom és életesemények alapján az asztrológus be tudja pontosítani?

Sajnos nem. A születési idő korrekció sem képes csodákra. Legalább 2-3 óra pontossággal tudnunk kell a születés idejét, illetve egy pontos napszak megjelölés is elég lehet. (Napfelkelte, alkonyat, kora délután, stb.) Miért fontos ez? Azért mert a születés pontos idejéből (és helyéből) lehet kiszámolni az aszcendens pontos helyét (helyesebben az MC-t, amiből az adott földrajzi hely alapján megállapítható az aszcendens, de ez most lényegében irreleváns.), ami a horoszkóp „kezdőpontja” is egyben. Az aszcendens átlagosan négy percenként halad előre egy fokot. Ebből könnyen kiszámolhatjuk, hogy egy pár perces eltérés esetén is előfordulhat, hogy az aszcendens más jegybe kerül.

Egy rosszul felállított horoszkóp pedig rontja az asztrológus és az asztrológia renoméját is, hiszen egy ilyen ábrából nem születhet pontos elemzés sem. Nem beszélve arról, hogy a kliens is fals információkat kap, ami talán a legnagyobb bűn, amit asztrológus elkövethet.

Köszi, hogy elolvastad.

Bogár Iván

asztrológus

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

A bejegyzés kategóriája: Alapfogalmak, Asztrológia, Horoszkóp
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

11 Responses to Mikor születtem? – Születési idő korrekció (Asztrológiai alapfogalmak)

 1. Averill szerint:

  Ezek szerint egészen kicsi gyerek esetén nem vállalsz elemzést. Mert velük még ugye nem sok életesemény történt. Mondjuk ma már azt hiszem, jobban ügyelnek a pontos születési időre a kórházak, mint korábban.

 2. Herman Éva szerint:

  Ha szülő percre pontosan emlékszik arra, hogy a falon lévő óra milyen időt mutatott, az sosem lesz azonos a pillanatnyi bolygóállással, hiszen egy év 365 nap és 6 óra, a következő év már 12 óra csúszást jelent és 4 évenként egy napot. Ezért a pontos születési idő több óra eltérést is jelezhet, attól amit születéskor éppen lejegyeztek. Szerintem ezért nehéz egy ma született gyereknél pontosan belőni a születési időt. Nekem a születési idő pontosítása a legnagyobb gondom! Üdv, Éva

 3. Zilahi Emília szerint:

  Iván
  Ha a napszakot sem tudjuk, az mennyire jelent problémát?

  • Bogár Iván szerint:

   Eléggé.
   Meg lehet akkor is próbálkozni valamiféle korrekcióval a külső, és tesztkérdések alapján, de bizonytalan kimenetellel.
   Üdv, Iván

 4. Kedves Bogár Iván!

  Mennyiért csinál egy aszcendens pontosítás?
  És mi a módja?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .