KASZT – Közérthető asztrológusok társasága egyesület

Bizonyára feltűnt már kedves követőimnek, hogy mostanában elég sok utalás, hivatkozás jelenik meg nálam a KASZT egyesületről. Szeretném röviden bemutatni, hogy pontosan mit is takar ez a társaság.

Maga az egyesület három asztrológiával foglalkozó ember közös ötlete alapján jött létre. Dr. Ürögi Norbert, Nyáry Géza és jómagam alkotjuk a KASZT alapító csapatát. Az egyesületet az a közös igényünk hívta életre, hogy egyre kevésbé lehet hozzájutni, olyan tiszta információhoz, amely pusztán csak az asztrológia már kialakult és egésznek tekinthető rendszerét mutatná be, hiszen asztrológia néven már mindent “árulnak a piacon.”

Szeretnénk úgy foglalkozni az asztrológiával és a tudás átadásával, hogy egyértelműen beazonosítható legyen, hogy mi az asztrológia és mi nem az, mindezt persze közérthetően. Sajnálatos trendnek érezzük, hogy napjainkban az “asztrológus már orvosabb az orvosnál, pszichológusabb a pszichológusnál, politikusabb a politikusnál, és lelkészebb a lelkésznél.” Természetesen nem gond, ha az asztrológia keveredik más területekkel, sőt bizonyos mértékig ez szükségszerű is, hiszen nem árt némi többletismeret ismeret, ha személyes tanácsadásra adjuk a fejünket, szintén hasznos összeszedni alapszintű lélektani ismereteket is, de egyéb önismereti tanokkal is hasznos foglalkozni. Amennyiben pedig szeretnénk praxist is építeni, akkor bizony naprakész vállalkozási ismeretekkel is kell rendelkezni.

Egy borzasztó egyszerű példával megvilágítva. Ha vodkát árulok, akkor az szimplán vodka, de ha paradicsomlével együtt akarom eladni, akkor az bizony Bloody Mary lesz és (bár lényeges eleme, de) nem mondhatom rá, hogy vodka.

Másrészről szintén sajnálatos, hogy számos asztrológiai iskolából úgy kerülnek ki a végzett hallgatók, hogy nincs alapos tudásuk. Szinte csak a fényszögekre és a planétákra támaszkodnak és rendkívül hiányos ismeretek birtokában vannak az elemekkel, elemi töltéssel, méltóságokkal, házrendszerekkel és a születési idő korrekciójával kapcsolatban. Ennek gyakran sajnos az is okozója, hogy maga a tanár sincs a birtokában ezeknek az ismereteknek. Amit meg nem ismernek, azt – értelemszerűen – nem is tudják továbbadni. Ezen hiányosságok leplezésére szolgálnak ezoterikus „szószként leöntött” sekélyes new age-s klisék, amelyek az asztrológia közérthetőségét rombolják, elismertségét erősen aláássák. Mi ezen kívánunk változtatni, ezért célunk, hogy az asztrológia tanácsadás címen végzett „spiri-maszatolás” helyett világos válaszokat kaphasson mindenki, aki hozzánk fordul.

Példa:

Kérdező: Már a harmadik párkapcsolatom megy tönkre 5 éven belül. Szeretném tudni hol rontom el?

Asztrológus: Ezt kellett megélned. Előző életekből hozott karma okozza.

Egy asztrológus válasza nem szabad, hogy ez legyen. Tiszta, könnyen érthető magyarázattal kell szolgálnia a kliense részére, amely jelen élethelyzetében valódi információt tartalmaz és nem valamiféle homályos utaláshalmazzal elmismásolnia a kérdést.

A KASZT egyesület kiemelt célja, hogy az asztrológiai tudást a lehető legtisztább és legérthetőbb formában adja közre. Távlati célként pedig egy iskola megalapítása lebeg a szemünk előtt.

Mik a rövidtávú céljaink?

 • Szeretnénk a honlapunkon és a facebook oldalunkon rendszeresen publikálni.
 • Hamarosan elindítjuk a videócsatornánkat is.
 • Időről-időre előadásokat, eseményeket is szervezni.
 • Tagokat toborozni.

Hogyan szeretnénk ezt csinálni?

 • Előre kidolgozott precíz tematika szerint. (Nem sietünk sehova. A kevesebb néha több.)
 • Transzparens módon, tehát a tervek publikusak lesznek.
 • Pénzügyileg is fontosnak tartjuk az átlátható és nyomon követhető működést.
 • Szeretnénk jelezni, hogy a csatlakozás az egyesülethez nem merül ki annyiban, hogy valaki kifizeti az éves tagdíjat. Szükség lesz ajánlásra és esetenként felvételi beszélgetésre is, illetve minimum követelmény az alapszabály és értékeink elfogadása is.
 • Kellő nyitottsággal vagyunk mások felé, de az értékrendünk és az alapszabályunk mindenkori szem előtt tartásával.

Mire számítunk?

 • Az asztrológiát értően művelő tagságra és jó képességű közösségre
 • Némi meg nem értésre a gyakorló kollégák részéről a kezdeti időszakban.
 • Arra, hogy rálépünk egy-két „beszáradt” tyúkszemre.

Akit nem riasztottak el a fentiek, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a

FACEBOOK

oldalunkon, vagy a

kasztegyesulet@gmail.com

címen.

Az alapítókról és alapelveinkről szintén a facebook oldalunkon találhatsz információt.

Kalandra fel!

A KASZT egyesület alapítói

 

A bejegyzés kategóriája: Bemutatkozás, KASZT
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .