Na akkor most jól megmondom

Hahó!

Az utóbbi időben kaptam néhány kérdést/felvetést/véleményt/bírálatot az ügyben, hogy időnként lehülyézek másokat, akár a blogon, akár a fészbukon.

Engedjétek meg, hogy egy kicsit nagyobb körben és pontokba szedve is megosszam az ezzel kapcsolatos mondanivalómat!

Tehát!

 1. Akinek gondja van azzal, hogy unom azt, amikor rám írnak, leírják a fél életüket és persze adják már valami asztrológusi véleményt, de persze ingyen, akkor hadd tegyem már szóvá, hogy nagyobb eséllyel kapott volna érdemi választ az illető, ha legalább köszön. Mert, ha esetleg nem köszön, akkor esetleg azt gondolom, hogy bunkó. Ha meg nem bunkó, akkor is elfelejtett köszönni.
 2. Ez érvényes akkor az, amikor kommentben tesznek fel valami összetettebb kérdést. Az “És, akkor mi van, ha az én 6. házas Szaturnuszomat, kvadrátolja a Merkúr” jellegű kérdésre biztos nem lesz válasz, ha nem írja elé, hogy Szia (tetszőleges köszönéssel helyettesíthető).
 3. Nem tudok mit kezdeni a “Szia, Küld el a horoszkópom!” jellegű kérdésekkel sem. Ebben egyébként az a legtutibb, amikor azt sem írja le, hogy mikor született, de azért küldjem el.
 4. Talán ez a legfontosabb! Hitem szerint nem attól spirituális és ezoterikus valaki, hogy minden faszságot eltűr. Hanem attól, hogy jár valamiféle szellemi úton, miközben végig önazonos marad. Odaírhatnám minden kibaszott bejegyzés végére, hogy áldás, meg hogy namaste, vagy, hogy lófasz est fénnyel. Mi változik ettől? Jobban ezo-spiri leszek, ha bepötyögöm!? Ennél (számomra) sokkal fontosabb, hogy a család és a hétköznapi munkám mellett is igyekszem tanulni és képezni magam.
 5. Ez meg nem a legfontosabb, de a legkevésbé vita tárgya. Ez az ÉN praxisom, az ÉN gondolataim, az ÉN fészbuk oldalam, az ÉN blogom. Senkinek nem nyomtam revolvert a halántékához, hogy engem olvasson és szeressen. Nem is kell. Sőt! Bírálni is lehet bátran, legfeljebb időnként írok ilyen szép bejegyzéseket! Tele van a net instant koeljókkal meg (f)osóval. Lehet azt is olvasgatni helyettem. 😉

Áldás, fényesség, békesség, rákendroll, pina, sör!

Puszi,

Bogár Iván

A bejegyzés kategóriája: Vélemény
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

6 Responses to Na akkor most jól megmondom

 1. dstella szerint:

  Kedves Iván!

  A hagy tegyem már szóvá helyesen hadd tegyem már szóvá.

  Áldás és helyesírás!
  Üdv!
  Stella

 2. dr. Ürögi Norbert szerint:

  Szia Iván!
  Nagy a zavar fejekben és jó hogy erre ráirányítottad a figyelmet (a jómodor hiányáról és stílustalanságról mint általános jelenségről nem is beszélve).
  Az asztrológiai konzultáció – ezzel nem mondok újat – tetszik-nem tetszik egy szolgáltatás, ahol a megrendelő és a szolgáltató egymással kapcsolatba lép. Ugyanígy teszünk, ha elmegyünk orvoshoz, mert betegek vagyunk és épp az orvossal való találkozástól várjuk, hogy állapotunkban javulás álljon be vagy legalábbis elinduljunk a gyógyulás felé (az hogy ez az esetek többségében külső segítség nélkül is menne, ne is firtassuk). Gondoljunk bele: egy általam nem ismert embertől várok segítséget, aki szintúgy nem ismer engem, a betegségemről sem tud sokat és e “két ismeretlen tényező” után választ egy “harmadikat”: felír egy gyógyszert, ami lássuk be különbözőképpen hathat rám mint betegre – gyógyíthat vagy akár ronthat a helyzetemen.
  Az asztrológiában sincs másképpen: valóban helyesen járok-e el akkor, ha az asztrológustól, mint számomra teljesen ismeretlen személytől kérek segítséget úgy, hogy nem tisztázom magamban hogy mit is akarok megtudni, vagy tudom hogy mit szeretnék, de ehhez használhatatlan félinformációkkal rendelkezem, majd mindezek után a pénzemért a legprecízebb diagnózist várom el? Belátható: az adok és kapok, mint a mérleg két serpenyője így sohasem kerülhet egyensúlyba, így a szolgáltatás sem éri el a kívánt hatásfokot és akkor majd megint lehet írni a face-re vagy a barátnők előtt hangoztatni, hogy az asztrológia ezért, meg azért rossz.
  “Tudnod kell, melyik kikötő felé tartasz, mielőtt be akarnád fogni a jó szelet, mely odarepít.” Lucius Annaeus Seneca
  Üdv., Norbi

 3. Theodora Grothe szerint:

  Szia Iván!

  Bár nekem csak most jutott az az öröm, hogy ezt az írásodat nagy élvezettel olvashassam, így is kedvemre volt!
  Üdítő jelenség vagy ezekben a vészbuk-terhes időkben!

  Üdvözlettel, Theodora

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .