A riogató típusú asztrológia

Kedves Olvasók!

A címben említett megnevezés egy hivatalosan nemlétező része az asztrológia tudományának. (Nehogy valaki keresni kezdje a hozzá tartozó szakirodalmat!) Viszont egyszerűen nem tudok elmenni amellett a tendencia mellett, amibe lépten-nyomon beleszaladok mostanában. Ez pedig nem más, hogy egyes aspektusoknak, jelölőknek szinte kizárólag a negatív, gátló, korlátozó mivoltát mutatják be.

Sajnálom, de be kell vallanom, hogy javíthatatlan optimista vagyok. Ebből fakadóan, ha van valamim, akkor abból próbálom meg kihozni a legtöbbet ahelyett, hogy azon siránkoznék, hogy mennyi mindenem nincs meg. Ezzel a mentalitással működök asztrológusként is. Tehát, ha valakinek egy nehéz szituációt látok az képletében, akkor egyből azon kezd el kattogni az agyam, hogy mit lehet ebből tanulni, az egyén mire fogja tudni a használni a tapasztalatait, hogyan lehet minimalizálni az esetleges veszteséget, stb…

De elvonatkoztatva az egyéni sors boncolgatásától, a napi bejegyzéseim a facebook-on sem a vészmadárkodásról szólnak. Nem gondolom, hogy az egyébként is legendásan búvalb…… (bélelt) magyar embereknek erre lenne szüksége.

Konkrét példának mindjárt itt is van a 2019 január elején történt Nap-Szaturnusz együttállás, amivel kapcsolatosan se szeri, se száma a korlátozó, gátló, túlterheltséget és összeomlást vizionáló megjelenéseknek. Tagadhatatlan, hogy egy ilyen állás sosem sétagalopp, de ne felejtsük már el, hogy a Szaturnusz a bakban áll, tehát a saját otthonában, uralmi helyzetben látja vendégül a Napot! Tény, hogy nem terít neki Hollóházi porcelán érkészletben, és az étel sem egy nyolcfogásos menü, de praktikus, egyszerű, de tápláló eledelhez fog jutni a Nap. Pont annyira, amennyire szüksége van (Szükség=Szaturnusz). Miközben étkeznek, lehet, hogy a Nap kap egy kis fejmosást is Szaturnuszról, amely tartalmazni fogja, hogy mely dolgokról feledkezett meg a drága Napocska, és mi az, amivel azonnal foglalkoznia kell és mi az, amit már el kellene hagynia. Lássuk be, hogy azért ez még elég messze van az összeomlástól. Már csak azért sem, mert a Szaturnusz tanácsait megfogadva a Nap precízebb, hatékonyabb és érettebb lehet.

Azzal a megállapítással, hogy az asztrológia egy életminőséget javító szolgáltatás az asztrológusok viszonylag nagy hányada egyetért. Ennek alapján kénytelen vagyok feltenni a kérdést, hogy amikor éppen az apokalipszis eljöveteléről beszélnek (szinte minden évben), akkor vajon ez lebeg a szemük előtt, vagy valami egészen más!?

Fel lehetne még hozni azt is, hogy számtalanszor bizonyították már, hogy a félelem aláássa a józan ítélőképességet, csökkenti a teljesítményt, és számot egészségügyi kockázata is van, de ennek mindenki utána tud olvasni, ha szeretne. Magyarán, ha félelmet keltek a kliensemben, akkor szinte egész biztos, hogy ártok neki. Nyilván nem kell mindent leönteni cukormázzal, de igenis nem csak az fontos, hogy mit mondok, hanem a hogyan is!

Lehet, hogy nem is azt a címet kellett volna adnom ennek a bejegyzésnek, hogy a riogató típusú asztrológia, hanem azt, hogy a riogató típusú asztrológus? 😉

Lényegében mindegy is, hogy mi a bejegyzés címe, de utólagos engedelmetekkel pánikkeltés helyett én továbbra is az emberek építését tűzöm a zászlómra!

Bogár Iván

asztrológus

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

A bejegyzés kategóriája: Asztrológia, Horoszkóp, Vélemény
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..