A riogató típusú asztrológia

Kedves Olvasók!

A címben említett megnevezés egy hivatalosan nemlétező része az asztrológia tudományának. (Nehogy valaki keresni kezdje a hozzá tartozó szakirodalmat!) Viszont egyszerűen nem tudok elmenni amellett a tendencia mellett, amibe lépten-nyomon beleszaladok mostanában. Ez pedig nem más, hogy egyes aspektusoknak, jelölőknek szinte kizárólag a negatív, gátló, korlátozó mivoltát mutatják be.

Sajnálom, de be kell vallanom, hogy javíthatatlan optimista vagyok. Ebből fakadóan, ha van valamim, akkor abból próbálom meg kihozni a legtöbbet ahelyett, hogy azon siránkoznék, hogy mennyi mindenem nincs meg. Ezzel a mentalitással működök asztrológusként is. Tehát, ha valakinek egy nehéz szituációt látok az képletében, akkor egyből azon kezd el kattogni az agyam, hogy mit lehet ebből tanulni, az egyén mire fogja tudni a használni a tapasztalatait, hogyan lehet minimalizálni az esetleges veszteséget, stb…

De elvonatkoztatva az egyéni sors boncolgatásától, a napi bejegyzéseim a facebook-on sem a vészmadárkodásról szólnak. Nem gondolom, hogy az egyébként is legendásan búvalb…… (bélelt) magyar embereknek erre lenne szüksége.

Konkrét példának mindjárt itt is van a 2019 január elején történt Nap-Szaturnusz együttállás, amivel kapcsolatosan se szeri, se száma a korlátozó, gátló, túlterheltséget és összeomlást vizionáló megjelenéseknek. Tagadhatatlan, hogy egy ilyen állás sosem sétagalopp, de ne felejtsük már el, hogy a Szaturnusz a bakban áll, tehát a saját otthonában, uralmi helyzetben látja vendégül a Napot! Tény, hogy nem terít neki Hollóházi porcelán érkészletben, és az étel sem egy nyolcfogásos menü, de praktikus, egyszerű, de tápláló eledelhez fog jutni a Nap. Pont annyira, amennyire szüksége van (Szükség=Szaturnusz). Miközben étkeznek, lehet, hogy a Nap kap egy kis fejmosást is Szaturnuszról, amely tartalmazni fogja, hogy mely dolgokról feledkezett meg a drága Napocska, és mi az, amivel azonnal foglalkoznia kell és mi az, amit már el kellene hagynia. Lássuk be, hogy azért ez még elég messze van az összeomlástól. Már csak azért sem, mert a Szaturnusz tanácsait megfogadva a Nap precízebb, hatékonyabb és érettebb lehet.

Azzal a megállapítással, hogy az asztrológia egy életminőséget javító szolgáltatás az asztrológusok viszonylag nagy hányada egyetért. Ennek alapján kénytelen vagyok feltenni a kérdést, hogy amikor éppen az apokalipszis eljöveteléről beszélnek (szinte minden évben), akkor vajon ez lebeg a szemük előtt, vagy valami egészen más!?

Fel lehetne még hozni azt is, hogy számtalanszor bizonyították már, hogy a félelem aláássa a józan ítélőképességet, csökkenti a teljesítményt, és számot egészségügyi kockázata is van, de ennek mindenki utána tud olvasni, ha szeretne. Magyarán, ha félelmet keltek a kliensemben, akkor szinte egész biztos, hogy ártok neki. Nyilván nem kell mindent leönteni cukormázzal, de igenis nem csak az fontos, hogy mit mondok, hanem a hogyan is!

Lehet, hogy nem is azt a címet kellett volna adnom ennek a bejegyzésnek, hogy a riogató típusú asztrológia, hanem azt, hogy a riogató típusú asztrológus? 😉

Lényegében mindegy is, hogy mi a bejegyzés címe, de utólagos engedelmetekkel pánikkeltés helyett én továbbra is az emberek építését tűzöm a zászlómra!

Bogár Iván

asztrológus

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

A bejegyzés kategóriája: Asztrológia, Horoszkóp, Vélemény
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

4 Responses to A riogató típusú asztrológia

 1. Anna szerint:

  Jaj de fontos írás ez! Saját cégem van. Tavaly ősszel egy kétségbeesett pillanatomban megkérdeztem egy kérdőasztrológust, hogy mit tegyek, miért van így belassulva a cégem fejlődése. (Előtte egy elég ismert és becsült védikus asztrológus azt mondta, hogy szintet fogok ugrani – ez a személyes képletemben látszik is – a munkámban). Ez a kérdőasztrológus azt bírta mondani, hogy “szerencsétlen véget ér” a cégem. (Azt hiszem, meg kell majd mutatnom a képletet egy másik kérdőasztrológusnak, pont a gátoló, negatív olvasat miatt.) Szeptember végén volt az elemzés, most március közepe van és mostanra mondhatom, hogy nem jut ez minden nap eszembe, nem szorongok miatta stb. (Az egy másik dolog, hogy meghatározta utána ez az életkedvem, a munkához való hozzáállásom, mindent.)
  Hozzátartozik, utána tettem fel még kétszer kérdést ennek az asztrológusnak, több alkalommal azt éreztem, minősítő, ítélkező hangnemben beszél (férfiakról, képletről), felszínes sokszor (mond egy félmondatot, majd visszakérdezek és kiderül, a részletekben más van, de ő arra nem figyel és így az ítélete elviszi és nem ad pontos választ. Mikor jeleztem ezt neki finoman (eléggé figyelek az önismereti munkára, sok ilyen egyéni és csoportos önismereti – nem feltétlen spirituális, sőt – munkán vagyok túl, fontosnak tartom), úgy megsértődött, hogy letiltott FB-on. Nem hittem el, hogy ez az ügyfélkezelése (úgy, hogy a cégemben emberekkel dolgozom, én sosem mernék és nem is tudnék így kezelni egy ügyfelet).
  [Akkor nagyon elgondolkodtam, hogy az asztrológiai tudás nem feltétlen jelent egészséges személyiséget, megfejlődött személyiségbeli elakadásokat, empátiát és asszertívitást. Ijesztő, ha valaki arra használja, hogy nagyobb tudásúnak érezze magát másoknál és nárcisztikus dühből fakadó választ ad egy negatív visszajelzésre.]
  Nagyon köszönöm ezt az írást, megsimogatta a lelkemet.

 2. Besenyei Noémi szerint:

  Nagyon jó cikk!
  Nekem is volt nagyon rossz tapasztalatom, sajnos. Sírva mentem el a tanácsadásról, és azonnal fel kellett hívnom egy asztrológus barátnőmet, hogy nyugtasson meg. Az egy dolog, hogy a tanácsadás közben az illető CD-ket írt. De közölte velem, hogy én vmi áldozat vagyok, és hogy ezt kell megtapasztalnom egész életemben, így rossz helyzetekben válasszam a rosszabbat, mert ezt kell megélnem. Nekem ez full önsorsrontás, ennyire hülye azért nem vagyok. Azt éreztem, hogy be akar tenni egy skatulyába, hogy igazolja a téziseit.
  Mindent isteni kinyilatkoztatásként mondott a szüleimről, hogy élvezhetem a szexet, milyen feltételekkel. Hát azokkal pont nem lehet.
  Sajnos nem volt bennem annyi kurázsi, h el küldjem a büdös p.. ba, és ki is fizettem, ez az én tanuló pénzem.
  De az, hogy jobb állapotban voltam a tanácsadás előtt, mint utána, az azért valami. A barátnőmnek köszönhetem, hogy nem vágtam azonnal eret, mert azt éreztem, hogy egy nagy kupac trágyának is több létjogosultsága van mint nekem.
  Visszanézve, és nem hívnám tanácsadáanak, hanem szituáció, ahol a karma szele folytán két ember találkozott, nyílván előkerültek a napi problémáim, mint kiállni magamért, és mért egy férfi mondja el milyen egy nő.. blabla de ezt egy közértben a pénztárnál is átélhetem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..