AstroSky – Beszélgetés Nyáry Gézával a program alkotójával

2017 végén szereztem be ajánlás alapján az AstroSky programot és nagyon hamar elnyerte a tetszésemet. Amikor idén nyáron a születési idő korrekció előadásomra készültem, akkor eszembe jutott, hogy nagyon szívesen ajánlanám a programot a résztvevőknek. Írtam is egy levelet, amiben engedélyt kértem a logó felhasználására, majd szó szót követett, aminek végkifejleteként Gézát is meghívtam erre az előadásra, aki gyakorlatilag szinte az első perctől kezdve “bevonódott” az eseménybe, kezelte a számítógépet és pár általam nem ismert trükköt is mutatott a programmal kapcsolatban. Ezután még összefutottunk párszor és kiderült, hogy elég hasonló a gondolkodásunk. Innen már szinte természetesen adta magát, hogy egy rövid interjú keretében bemutassam Nektek Nyáry Gézát, az AstroSky program megalkotóját.

Elsőként talán, ha mondanál néhány mondatot magadról! Úgy is kérdezhetném, hogy ki vagy és honnan jöttél?

Kamaszkorom óta foglalkozom ezotériával és minden olyan módszer érdekel, amivel közelebb kerülök az örök kérdéshez ‘ki vagyok én?’. Megismertem számos módszert, elméletet és gyakorlatot is. Természetgyógyásznak készültem, ennek megfelelően állami vizsgákkal is rendelkezem. Emellett évekig foglalkoztam a gyógyítást segítő módszerekkel, így reiki, pránanadi, radiesztézia és egyéb technikákkal. Polgári foglalkozásom szerint villamos mérnök vagyok és egy informatikai cégnél dolgozom.

Hogyan kerül egy mérnök ember, – akiről azt gondolnánk, hogy csak a szemének és az adatoknak hisz, – az asztrológia közelébe, hiszen a közvélekedés a mai napig valamiféle totálisan elvont tanként kezeli az asztrológiát?

Valóban a Szüleim mérnöknek neveltek, de én egy kicsit kakukktojás vagyok a családban. Számomra nincs annál egyértelműbb dolog világon, mint az, hogy lelkek vagyunk és ez a valódi tiszta lényünk.

Tudom, általában azt hisszük, hogy egy mérnök kocka és csak a tényekben hisz, de van egy nagyon érdekes dolog az ok és okság láncolatában kutatásában, mégpedig az, hogy egy idő után a dolgok eredetét már csak Isten létezésével lehet magyarázni.  Egyébként számos olyan komoly spirituális beállítottságú embert ismerek, akik szintén mérnökök. Így számomra egyáltalán nem meglepő a kettőt egy lapon említeni.

Mit jelent számodra az asztrológia?

Az asztrológiával 13 éve ismerkedtem meg. Nagyon hamar közel került hozzám logikus, megtanulható módszere. Mivel tudom, hogy tudatfejlődés nincs önismeret nélkül, ezért minden olyan módszert preferálok, ami ebben segít. Az asztrológia egy remek lehetőség, hogy megismerjük önmagunkat, működésünk mozgató rugóit és ha már szembesültünk velük, meg is haladhatjuk azt. Számomra az asztrológia nem arra való, hogy mikor adjuk el a házunkat, vagy mikor házasodjunk meg, vagy kit válasszunk stb, inkább egy kiváló önismereti lehetőség, mellyel elsősorban magunkat, aztán pedig a környezetünket is megérthetjük. Ha már megértettük mi miért van, akkor változtathatunk is rajta.  A cél egy boldogabb, kiegyensúlyozottabb élet és ebben sokat segít az asztrológia, mint önismereti eszköz.

Mi volt a személyes indíttatásod, amikor létrehoztad az AstroSky programot és mennyi időbe telt? Volt konkrét célcsoport a fejedben, amikor készült a program?

Elsősorban a születési időpont pontosítását segítő alkalmazás volt a cél, ami rövid idő alatt el is készült. A sikerén felbuzdulva egyre több mindennel bővítettem. Akkoriban nem gondolkoztam azon, hogy hová tartok ezzel, egyszerűen csak csináltam. Rengeteget tanultam általa. Egy program megírása speciális tevékenység. Ott mindenre gondolni kell, nincsenek ködös, letisztázatlan esetek, a háttérben percízen megírt matematikai algoritmusok dolgoznak. Először is teljesen meg kell érteni a feladatot és minden oldalról meg kell vizsgálni, minden variációt figyelembe kell venni, így nagyon mélyen bele kellett ásnom magam, ami persze hosszú idő volt. A program fejlesztése 6 éve tart, de az előkészületek már legalább 10 éve elkezdődtek. Nem volt konkrét célcsoport, mert mindenki az volt.

Mi a különleges a programban?

Sok minden. Annak idején, amikor én tanultam az asztrológiát több programot is használnom kellett, az egyik ezt tudta, a másik pedig amazt, elég kényelmetlen volt ugrálni egyik alkalmazásból a másikba. Olyan programot szerettem volna megalkotni, amit mindenki tud használni, egy programban megtalálható legyen minden, amire egy asztrológusnak szüksége van, függetlenül attól, hogy hol és kinél tanult. Könnyen kezelhető legyen, logikus felépítésű, gyors, modern és pontos is. Ehhez persze rengeteg mindennek kellett utána nézni, többször kellett újrakezdeni ugyanazt, amíg tökéletes nem lett. Számos olyan funkciót is beletettem, ami más programban egyáltalán nem található meg. Mindezekkel együtt lett ilyen különleges program.

Mondanál néhány egyedi funkciót, ami nem található meg más programban csak az AstroSky-ban létezik?!

Ilyen például a képlet import lehetőség, amivel több ismert asztrológiai program adatbázisát lehet betölteni az AstroSky-ba. Ez nagyon fontos, hiszen, ha évekig dolgozunk más programban, rengeteg képletet viszünk be és ezek elvesznének. Emiatt százszor is meggondoljuk, hogy váltsunk-e. Ezzel a funkcióval ez nem probléma, néhány másodperc alatt betölthetjük régi adatainkat.

Ilyen még a speciális módszer az időzóna meghatározására. Azt vettem észre, hogy a legnagyobb beviteli hibát az időzóna, illetve ehhez tartozó Greenwich-hez képesti időelterés meghatározása okozza. Ezért ez a részt tökéletesítettem.

Különleges még, hogy a képlet elemeit 3D, csillagászati nézetben is megvizsgálhatjuk, így sokkal könnyebben megérthető az asztrológia geometriája, valamint valós csillagképekbe is vizsgálhatjuk az ábrát. Itt meg kell említenem az asztrozófia irányzatot, mely szintén megtalálható a programban.

Nagyon fontos még a primer direkciós születési időpont pontosító modul. Segítségével az asztrológia legtöbb számítást igénylő tevékenysége redukálódik szinte percekre, ami szerintem hatalmas dolog.

Továbbá csak a fontosabbak felsorolás jelleggel, a visszatéréseket számító modul, ami képes két bármely bolygó kapcsolatára is visszatérést számítani, speciális tranzienseket számító modul, a csoport képlet készítésének a lehetősége, kulminációs pontok számítása, a nyomtatási kép testre szabása és még sok más hasznos funkció. Akiket pontosan érdekel, érdemes letölteni a honlapról a felhasználói leírást, amiben minden részletesen megtalálható.

A fejlesztés során fontos szempont volt, hogy a program  maximálisan pontos legyen, valamint a felhasználóbarát kezelhetőség , a logikus felépítés, esztétikus, grafikailag modern megjelenés. Másik lényeges tényező, hogy folyamatosan bővítem, fejlesztem a programot, ezért minden új verziónál nemcsak finomításokat, hanem több újdonságot is kap a felhasználó.

Nem utolsó sorban a program megjelenése tesre szabható, így a képlet grafikai megjelenése szabadon alakítható, ezzel mindenki a saját ízlésének megfelelően használhatja.

Kiemelném még, hogy nagyon nagy hangsúlyt fektetek a felhasználók támogatásra, illetve nyitott vagyok fejlesztési javaslatokra is. Fontos nekem, hogy a felhasználók maximálisan elégedettek legyenek. A visszajelzések alapján büszkén mondhatom, hogy sikerült ezt elérnem.

Technikailag milyen eszközigénye van a programnak?

Különösebb nincs. Windows 7-től már működik egy viszonylag gyengébb gépen is. Részletesebben a honlapon található erről információ.

Tervezel valamilyen frissítést, bővítést a közeljövőben?

Folyamatosan dolgozom rajta. 2015 év végén adtam ki az első verziót, azóta minden évben kijön egy frissítés, ami számos új funkciót tartalmaz. Annyi megvalósításra váró ötletem van, amivel évekre előre el vagyok látva munkával. Nemsokára megjelenik a 4.0 verzió, már az utómunkákat végzem rajta és a kiadás előtti tesztelésen kell átesnie.

Tegyük fel, hogy felkeltettük valaki érdeklődését. Hogyan tud hozzájutni a szoftverhez és a milyen opciók közül választhat?

A program honlapja erre a legegyszerűbb felület. Onnan letölthető egy demó verzió, amivel ismerkedhet az érdeklődő. Ha megtetszik neki, két kereskedelmi verzió közül választhat. A funkcióbeli különbségekről szintén a weboldalon tájékozódhatnak a kedves érdeklődők.

Vannak egyéb terveid, amelyek kapcsolódnak az asztrológiához, de nem kapcsolódnak szorosan az AstroSky-hoz?

Nagy terv, hogy az időközben megszerzett tudást átadjam. Az erre megfelelő fórum még kialakulóban van. Remélem nemsokára erről is be tudok számolni.

Köszönöm a beszélgetést.

 

Elérhetőségek az Astrosky-hoz:

Honlap: http://astrosky.hu/ 

Facebook: https://www.facebook.com/astroskyhun/

Email: info@astrosky.hu   ;  astrosky.mail.@gmail.com 

A bejegyzés kategóriája: Asztrológia, Bemutatkozás, Horoszkóp, Szolgáltatás, Vállalkozás
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..