Miért nem készítek párkapcsolati elemzést

Viszonylag nagy számban futnak be hozzám olyan kérések, ahol egy párkapcsolat egyik szereplője (jellemzően a hölgy) arra kér, hogy nézzem meg a párja képletével összevetve az övét. Az ilyen kéréseket nem szoktam teljesíteni, alább pár mondatban meg is indoklom, hogy miért.

Kezdjük talán azzal, hogy helyre tesszük a fogalmat. Sokan a párkapcsolati elemzéssel azonosítják a szinasztriát, pedig ez két horoszkóp összevetését jelenti, függetlenül attól, hogy párkapcsolatban áll-e a két ember vagy sem. Tehát elvi síkon akár a szomszédom képletét is összevethetem a sajátommal, hogy megnézzük ki fogunk-e jönni egymással.

A magam részéről például szülő-gyermek elemzést gond nélkül készítek (amennyiben még a gyermek kiskorú), ebben nem látok semmi problémát.

Viszont a párkapcsolati elemzéssel kapcsolatosan az alábbi aggályaim vannak.

Etikai:

Mindenki csak a saját képletével kapcsolatban illetékes. Megfigyelésem szerint az elemzés kezdeményezője nem szokott felhatalmazást kérni a másik féltől. Ezt én etikátlannak tartom, ezért el is utasítom az ilyen kéréseket. (Volt már rá példa, hogy a kapcsolat másik szereplője írt egy emailt, amiben hozzájárult ahhoz, hogy belenézzek a képletébe. Ez így korrekt, meg is valósult az elemzés.)

Tudok olyan asztrológus kollégáról, aki elvállal párkapcsolati elemzést, de azzal a kitétellel, hogy a jelen nem lévő emberről csak azokat a tényezőket említi, amik a párkapcsolattal kapcsolatosak. Erről nekem az a meglátásom, hogy nem lehet egy képletet félig elemezni. Másrészt meg hol van az a határvonal, ami még a másik félre tartozhat, és hol kezdődik az a rész, amiről már nem beszélek. Szerintem ez vékony jég.

Mi az indíték?:

Úgy vettem észre, hogy általában két helyzetben szoktak ilyen kérdéssel megkeresni. Egyrészt a kapcsolat elején, hogy mondjam meg a másik félről, hogy vajon ő e az igazi, illetve akkor amikor léket kapott a csónak és arra kíváncsi a kérdező, hogy van-e jövője a kapcsolatnak.

 • Az első esettel kapcsolatosan az a véleményem, hogy a képletből az egyén érettségét szintjét nem lehet kiolvasni, Viszonylag nehéz állások is kordában tarthatóak, ha a képlet tulajdonosa rendelkezik elegendő tudatossággal és önismerettel. Hogyan tudnám megítélni két képlet esetében, hogy a tulajdonosuk tart-e ott a saját evolúciójában, hogy bizonyos állásokon (amelyek esetleg veszélyeztethetik a viszonyt) már felülemelkedett? Sehogy. Másrészt, aki azt kérdezi, hogy vajon a másik-e az “igazi”, ott még nem beszélhetünk mély önismeretről.
 • A másik esettel kapcsolatban az a meglátásom, hogy általában az elemzés arra szolgál, hogy az egyik fél bizonyítékot kapjon azzal kapcsolatosan, hogy neki van igaza, és igenis a másik fél tehet mindenről és miatta jutott válságba a kapcsolat.

Zárásként csak annyit, hogy az mindenki képletéből kiolvasható, hogy miként éli meg a társát. Így igenis lehet párkapcsolattal kapcsolatos tanácsot adni a kérdezőnek a másik fél horoszkópjának vizsgálata nélkül is. Legalábbis én ezt az elvet vallom.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Bogár Iván

asztrológus

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

A bejegyzés kategóriája: Asztrológia, Elemzés, Horoszkóp, képlet, Szolgáltatás, Vélemény
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Miért nem készítek párkapcsolati elemzést

 1. dr. Ürögi Norbert szerint:

  Szia Iván!
  Egyetértve a leirtakkal, álláspontom szerint egy elemzés csak személyes konzultáción keresztül lehet eredményes. E-mailben vagy FB-n elküldött kérdőjelesen pontosított születési adatra épülő radix, olyan mintha valaki a ködben motorozna 200-zal hegyi szerpentinen. Ez még Valentino Rossinak is kihívás lenne…
  A konzultáció attól erős, mert belenézel a másik szemébe (Ez, az a tradícionális interakció, ami szájber-ködben és a Zuckerberg-galaxisban eltévedtek számára felfoghatatlan). Jah, és közben beszélgettek, amivel a tudatszint is belőhető! Na ezért sem “tudományosítható” (hál’ Istennek) az asztrológia! (Kicsit a hétvégi bullshit-témázás még bennem van…) Üdv., Norbi

 2. Rétei Bettina szerint:

  Kedves Iván, teljesen egyetértek. S szerintem olyan tanács sem igazán adható adott személynek, hogy ilyen vagy olyan emberkével kéne lennie…(természetesen ez utóbbi meg sem lett kérdezve..:S)
  Üdvözlettel: B.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..