Arnold Schwarzenegger – Gyúrunk vazze

Miközben már tudtam, hogy Arnold Schwarzeneggerről készül majd a következő írás, azon gondolkodtam, hogy mégis milyen aspektusból vizsgáljam meg a képletét. Mindenki tudja róla, hogy színész, aki testépítőként kezdte, majd volt Kalifornia állam kormányzója is.

Végül a testépítés mellett döntöttem, ugyanis korábban én magam is rendszeresen edzettem, és ennek kapcsán számos body-building teremben megfordultam. Szinte kivétel nélkül mindegyikben volt legalább egy poszter Arniról, és a mai napig a legnagyobb tisztelettel beszélnek róla a testépítők. Nagyjából olyan ő nekik, mint a labdarúgásban Puskás, vagy éppen Pelé. Ugyanakkor az is megfordult a fejemben, hogy talán ilyen szempontból még nem is készült asztrológiai vizsgálat.

Akkor melegítsünk be, és indulhat az edzés.

Alapadatok:

Arnold Schwarzenegger

1947.07.30.

04:10

Graz (Ausztria)

Radix:

“Bízz magadban! A fiatalok rengeteg tanácsot kapnak a szüleiktől, a tanáraiktól és mindenki mástól, de a legfontosabb mégis az, hogy áss mélyre magadban, és tedd fel a kérdést, ki akarsz lenni. Nem mi, hanem ki.”

Tudjuk, hogy a megjelenésről első sorban az I. ház ad felvilágosítást. Ez esetünkben egy Rák aszcendenssel indul. Ebből azért sok mindenre lehet következtetni, de sajnos egyik sem áll szoros összefüggésben a testépítéssel.

Vizsgáljuk meg az itt lévő planétákat. Az aszcendensen csücsül a Merkúr, ami egyebek mellett a mozgékonyságért is felel. Itt már kapunk némi ráutalást arra, hogy egy sportolóval van dolgunk! Ez a Merkúr egy trigon fényszögben van a Jupiterrel. A Jupiter a bővüléssel analóg. Önmagában erre az állásra azt is mondhatnánk, hogy hízásra hajlamos, de hogy ebben az esetben a bővülés miért nem zsírban, hanem izomban jelentkezett, arra pár sorral alább kerítek sort.

Nézzünk körül még az I. házban. Itt található a Vénusz is. A Vénusz, mint a szépség planétája, a leginkább személyiségformáló házban arra hajlamosítja tulajdonosát, hogy sokat foglalkozzon a szépség témájával saját magán keresztül. Erre egy olyan sport tökéletesen megfelel, ahol egy színpadra állva, beolajozott testtel kell az egyénnek bemutatni kidolgozott izomzatát. (Mivel a szépség igen szubjektív dolog, ezért most nem mennék bele annak a taglalásába, hogy vajon szépnek tekinthető-e egy body builder, vagy sem.) A Vénusz további vizsgálatánál szemet szúrhat az a tény, hogy trigon fényszöget vet az MC-re, ami egyben a X. ház csúcsa is és a hivatásért, karrierért és a hírnévért felelős terület kezdőpontja a horoszkópban. Tehát itt érhető tetten az a vágy, hogy a szülött a képességeit a külvilág számára is megmutassa.

Haladjunk tovább és vizsgáljuk meg a születési uralkodót. Rák aszcendensnél ez a Hold. Meg is érkeztünk a Bak jegyhez, hiszen a Hold itt tanyázik. Egy Bak születési uralkodó minden esetben fegyelmezetté (bizonyos helyzetekben, akár kíméletlenné is önmagával szemben), végtelenül terhelhetővé, és szisztematikussá teszi az embert. (Itt az egyik magyarázata annak, hogy a kilók miért izomban jelentkeztek.) Mivel e Hold ebben a jegyben száműzött, ezért itt már felütheti a fejét némi túlkompenzálás, ugyanis egy exil születési uralkodóval a szülött a lelke mélyén gyakran aggasztó önbizalomhiánnyal küzd. Ilyenkor kifejezetten “jól jön”, ha kétszer akkora vagyok, mint mások ugyanis már a megjelenésem is tekintélyt-parancsoló lesz tehát sokkal kisebb az esélye annak, hogy kiderüljön az önbizalomhiányom.

Nézzük tovább az uralmi kapcsolatokat. A Hold ura, viszont a Szaturnusz lesz, ami (micsoda meglepetés) az Oroszlán jegyben áll együtt a Nappal és a Plútóval. Önmagában az Oroszlán Szaturnusz már mutatja, hogy a tökéletesség a minimum elvárás saját magammal szemben, de azért még a tökéletes is csak alulról súrolja a lécet. Ráadásul ennél az állásnál – mivel a Szaturnusz az Oroszlánban szintén száműzött – ismét felbukkan az önbizalomhiány, a “nem vagyok elég jó” érzése.

“A legfontosabb szabály, hogy dolgozz nagyon keményen! Nem akarhatsz azon megbukni, hogy nem voltál elég kitartó. Mindig is hittem benne, hogy minden követ meg kell mozgatni.”

A Nap együttállás egyfajta presztízskérdéssé teszi az egész problémakört, ugyanis ezzel az állással nem engedhetem meg magamnak, hogy ..rul nézzek ki. Igenis a megjelenésemnek olyannak kell lennie, hogy belefagyjon az emberekbe a szusz. (Mielőtt még esetleg félreértésre adnék okot, itt nem a félelemkeltésről írok, hanem arról a vágyról, hogy csodáljanak. Továbbá itt a másik magyarázata annak, hogy miért is nem kövér.) A Plútó együttállás pedig szinte végtelen energiát ad a céljaim eléréséhez. Bármi is legyen az. (Ugye azért az megvan, hogy mások csodálatát nem csak világbajnok testépítőként, hanem sikeres üzletemberként, színészként, és politikusként is ki tudom vívni. Tehát Arnold egyéb foglalkozásai is felfűzhetőek erre az analógiára.)

A Plútó minden esetben képet sugall, melyek megvalósítása által többek, jobbak, mások lehetünk (legalábbis ezt hisszük). Itt az a helyzet, hogy a Plútó vízióihoz a Szaturnusz kitartása és ereje párosul, továbbá a Nap, mint a képlet energiaközpontja ehhez kellő energiát biztosít és az egót is bevonja a játékba, aki igenis több akar lenni másoknál. Még egyszer felhívom a figyelmet rá, hogy ez az egész játszótér az Oroszlán jegyben helyezkedik el.

“Ha naponta 6 órát alszol, akkor 18 marad. Ebbe bőven belefér sok munka, tanulás és még a szórakozás is. Tudom, hogy ilyenkor sokan felszisszennek, hogy hé, én 8-9 órát alszom. Hát javaslom, aludjanak gyorsabban.”

Nem ejtettünk még szót a házhelyzetről. Bizony itt a 2. ház területén járunk, ami a tehetség háza (meg a vagyoné is), tehát ismét tetten-érhető, hogy leginkább a tehetségén keresztül szeretne érvényesülni, oly módon, hogy az a külvilág számára látható legyen.

Érdemes megfigyelni, hogy a korábban már kivesézett Hold és Szaturnusz között egy 150°-os kvinkunx fényszög van, amit tanító jellegű fényszögként tartanak számon. Ez annak a jelölője, hogy a szülött az élete folyamán ez a fajta önbizalomhiányt levetkőzi. (Egyébként is mindenféle hiány és hátrány kompenzálható a szabad akarat okán, de itt most a képletben is látunk erre utalást.)

“Az élet értelme, nem a puszta létezés és túlélés, hanem a haladás, a felemelkedés, elérni és meghódítani valamit.”

Köszönöm, hogy elolvastad!

Bogár Iván

asztrológus

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

 

A bejegyzés kategóriája: Asztrológia, Elemzés, Horoszkóp
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .