A következő időszak jelentős bolygómozgásai (2018 08-09)

Az aktuális hírlevél olvasóinak már ismerős lesz ez az írás. Most egy nagyobb kör számára is olvashatóvá teszem a közeljövő néhány jelentős állását.

A következő időszak jelentős bolygóállásai.

 

Direkt mozgásra váltó planéták és a retrográd Uránusz

 

Jelenleg a Merkúr, a Mars, a Szaturnusz, az Uránusz, a Neptunusz és a Plútó is látszólagosan hátráló mozgást végez az égen. Általában a retrográd planéták nem, vagy csak korlátozottan tudják kifejteni hatásaikat, és az uralmuk alá tartozó életterületeken is fennakadásokat jelölnek.

Aztán mindig eljön az a pillanat, amikor újra elindulnak előre a planéták, és ezzel együtt ügyeink is meglódulnak. Alább átvesszük a következő pár hétben bekövetkező fordulatokat.

 

Direkt Merkúr 08.19.-től

A Merkúr felelős a logikáért, a kommunikációért, a közlekedésért és a kereskedelemért (adok-veszek). Amennyiben régóta ülünk egy problémán, de nem találtunk rá a megoldásra, vagy éppen állandóan vitás helyzetbe keveredünk valakivel, esetleg mindenhonnan elkésünk, vagy az autónkat nem tudjuk eladni, akkor a fenti dátumtól várhatunk némi haladást ezekben az ügyekben.

 

Direkt Mars 08.28.-tól

A Mars az energiaszintünkért felelős égitest, így a hátráló mozgása eleve némi enerváltságot jelöl. Biztos más is ismeri rajtam kívül azt az érzést, amikor temérdek teendőnk lenne, de valahogy nem tudunk nekikezdeni, vagy ha mégis, akkor nem a megszokott hatékonysággal működünk (Én például már kb. 3-4 napja írom ezt a hírlevelet, pedig máskor meg szokott lenni egy-két óra alatt.)

Szintén a Mars felel az önérdekképviseletért, vagy ha úgy jobban tetszik, akkor az akaratunk kinyilvánításáért. Az ezzel kapcsolatos problémáink is oldódhatnak a nyár végére, de ne felejtsük el, hogy ez környezetünkre is igaz, így elképzelhető némi pengeváltás, amikor mindenki egyszerre igyekszik lenyomni a maga igazát a másik torkán.

 

Direkt Szaturnusz 09.06.-tól  

A Szaturnusz jelenleg uralmi helyzetben van a Bak jelben. Ilyenkor (elméletileg) maradéktalanul ki tudja teljesíteni minden előnyös hatását. Kivéve, ha retrográd. Ugyanakkor ez a mozgás azért nem rontja el teljesen a bulit, tehát a nagy munkabírás, a precizitás, a tervezés és a stratégiák kidolgozása és általában a planéta kikristályosító hatása most is érvényesül, de egyrészt lassabban mennek a dolgaink, másrészt nem pontosan úgy (jól, de másképp) alakulnak, ahogy elvárjuk, illetve nagyobb energiabefektetés szükséges részünkről a megvalósítás érdekében. Utána a fent jelzett időponttól várhatunk egyfajta meglódulást, de ne felejtsük el, hogy a Szaturnusz nem éppen gyorsvonat (idén összesen 7-8°-ot halad még előre.

Továbbá fontosnak tartom megemlíteni, hogy a Szaturnuszhoz tartozik a megértés. Mivel mundán értelemben a X. házzal is kapcsolatba hozható, ezért a célok fogalmát is beemelném ide. Tehát a célok megértése, vagyis a motiváció állása is lehet ez.

Érdemes lassan átgondolni, hogy:

Hova és miért igyekszünk?

Egyáltalán fontos-e még, hogy odajussunk?

Megéri a befektetett munkát?

Kell-e új célokat találni?

Rendelkezem a megfelelő eszközökkel a céljaim eléréséhez?

Stb……

 

Retrográd Uránusz 08.08.-tól

Az Uránusz híres a meglepetéseiről, a lázadó attitűdjéről, és a reformer hajlamáról. Vajon ezt az egyik legtradicionálisabb jelben a Bikában mennyire tudja kiélni? Súgok. J Ki tudja élni, de nem azzal a vehemenciával, mint korábban a Kosban.

Éppen ezért egy kicsit elnyomottnak érezhetjük magunkat abban az értelemben, hogy nem élhetjük meg a szabadságunkat úgy, ahogy szeretnénk. November elején a planéta visszatolat a Kos jelbe, ahol könnyen lehet, hogy egyszerre próbáljuk meg megélni azt, amit eddig (szerintünk) elmulasztottunk. Ez némi felelőtlenséget, és „beleszarós” hozzáállást is hoz magával, de csak addig, amig rá nem jövünk arra, hogy a tervszerűségben is van valami jó. Így kilengéseinkkel hamar felhagyunk.

Majd az Uránusz újbóli Bika jelbe visszatérése után (2019.03.06.) már nem valami ellen, hanem valamiért tudunk munkálkodni. Ha ezt és a korábban említett Bak Szaturnusz hatását egyesítjük, akkor az bizony a nagy változások lehetőségét hordozza magában, de fontos tudni, hogy mi is kellünk hozzá, ugyanis ahol két Föld elemű jel (Bika, Bak) és a Szaturnusz is érintett, ott a munka nem megkerülhető tényező.

Szintén fontosnak tartom megemlíteni, hogy mostanában az anyagi területről beszélni nem igazán divatos spirituális körökben, pedig ez az állás nagyban az anyagiakról is szól. Tehát, ha valakinek éppen az a cél fogalmazódik meg a fejében, hogy lecseréli nagyobbra a lakását, akkor nehogy leálljon szégyenkezni, hogy nem elég magasztosak a céljai. Oké? 🙂

 

Üdvözlettel,

Iván

Bogár Iván
asztrológus
kapcsolat@szemelyeshoroszkop.hu

www.asztrosalata.hu
www.szemelyeshoroszkop.hu
www.tetovaltasztrologus.hu

A bejegyzés kategóriája: Asztrológia, Horoszkóp, Vélemény
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .