Cristiano Ronaldo II. (szemelvények a képletéből)

Cristiano Ronaldo születési idő korrekciójánál már írtam, hogy még egy írás készül róla, mert van pár olyan jellemvonása, ami szinte kiált azért, hogy nézzük meg azok asztrológiai leképezését a horoszkópjában.

Aki esetleg elmulasztotta az első részt az IDE KATTINTSON.

Nézzünk meg pár tényt, és jellemvonást, majd egyesével megkeressük azok magyarázatát.

De először a születési adatok és a radix ábra:

Születési adat és horoszkóp:

1985.02.05. 05:25.

Funchal, Madeira

Portugália

Talán kezdhetjük azzal, amit még azok is elismernek, akik nem különösebben szimpatizálnak vele.

Maximalizmus:

Ha nagyon slendrián szeretnék lenni, akkor elintézném annyival, hogy Bak aszcendense van. De nem vagyok az. 🙂 A Bak jelleg önmagában is hajlik a maximalizmusra, de a születési uralkodó Skorpió Szaturnusz mutatja meg igazán, hogy képes magát (képességeit) a végtelenségig tökéletesíteni, ugyanis a Skorpió ön-analizáló hajlama által megteremtett (vélt, vagy valós) hiányosságok felszámolásának vágyát a Szaturnusz tettekre váltja. Ha ez nem lenne elég, akkor pillantsunk vissza az aszcendensre, ahol nem lehet nem észrevenni a rajta csücsülő Neptunuszt. Ez az állás sem arról híres, hogy pontos képet ad a tulajdonosának saját magáról, hiszen a Neptunusz mindent elhomályosít, amivel kapcsolatba kerül. Ebben az esetben az énképet. Magyarán egész biztosak lehetünk benne, hogy egy ilyen állás tulajdonosa sosem elégedett magával igazán.

További fontos jelzés, hogy a születési uralkodónak az I. házas Jupiterrel van egy szextil fényszöge. A Jupiternek sajátossága lehet a túlzás. Tehát a maximalizmusra ez az állás még rápakol egy lapáttal.

Tovább haladva láthatjuk, hogy a Jupiternek a Vénusz-Mars együttállással is van egy szextil fényszöge, amelyből most a Mars az igazán fontos, hiszen egyrészt a Mars-Jupiter fényszög a meggyőződésen alapuló harc (cselekvés, akaratkinyilvánítás) jelölője, másrészt észre kell vennünk, hogy a születési uralkodó (Skorpió Szaturnusz) ura, így szintén kiemelt jelentőségű planéta.

Összefoglalva, van egy nem túl kikristályosodott és folyamatosan változó vágyképe saját magáról, aminek az elérése érdekében eszméletlen energiákat képes megmozgatni, de mire oda jut, hogy megfelelne saját magának már rég máshol jár fejben és új célokat tűzött ki magának.

Piperkőc:

Lehet, hogy nem találtam el a pontos kifejezést, de arra próbálok utalni, hogy minden körülmények között nagyon fontos számára, hogy jól nézzen ki. Elhíresült jelenete ennek, amikor egy a mérkőzés hevében szerzett fejsérülésnél azonnal kért egy mobiltelefont, hogy meg tudja nézni magát. Lásd kép.

De akár a góljai után végzett izomfeszítései is ide sorolhatóak.

Kérem a kedves olvasókat, hogy a maximalizmusnál irt sorokat olvassák el újra, de most ezen a szemüvegen keresztül. Gyakorlatilag egy az egyben ráhúzható a magamutogatására is, annyi kiegészítéssel, hogy a Vénusz-Mars együttállásnál itt hangsúlyosan megjelenik a Vénusz szépséggel kapcsolatos (belső) elvárásainak való megfelelési vágy.

Család:

Ismét A Vénusz-Mars együttállást kell górcső alá vennünk, hiszen ezek a planéták a IV.-X. tengely (Apa-Anya) urai. Mivel a Kos jelében van ez az együttállás, ezért nem kérdés, hogy melyik planéta az erősebb, hiszen a Mars a Kos jegy ura. Így viszont az anyát jelképező Vénusz egyértelműen elnyomott szerepbe kényszerül. Talán ezt nem is kell tovább magyarázni, hiszen tudjuk, hogy CR apja alkoholista volt. Nem keveset kell tűrni, ha van egy alkoholista a családban, még akkor is, ha egyébként nem töri hetente szilánkokra a tányérkészletet.

Az apa alkoholhoz való vonzódását a Mars-Neptunusz kvadrát is jelzi. Gyakorlottabb olvasóim, pedig biztosan kiszúrták, hogy a 11. ház a Skorpió jelben kezdődik, tehát a Mars annak is az ura. A házak levezetett jelentése alapján tudjuk, hogy a IV.-től számított 8. ház a 11., vagyis az apa halálát is a fenti fényszög jelzi.

Általában a Napot és a Holdat is össze szokták boronálni a szülőkkel, amivel én nem minden esetben értek egyet, de itt egy szép kövér teliholdat (vagyis Nap-Hold oppozíciót) látunk, ami szintén nem a felhőtlen viszony jelölője.

Egy kicsit tovább görgetve ezt a témát, újra vissza kell kanyarodnunk a Vénusz-Mars kvadrát Aszcendens-Neptunusz álláshoz. Vajon mennyire érthette meg CR a szüleit és viszont, ha egyszer a köd, a homály, a bizonytalanság planétájaként is említett Neptunusz feszült fényszögben áll mindkét szülő jelelőjével? Nagyjából semennyire. Figyelem! Itt most nem a szeretet hiányáról, vagy ártó szándékról írok, hanem arról, hogy vannak olyan helyzetek, amikor emberek egyszerűen nehezen illeszkednek. Itt is ez helyzet áll fenn.

Most viszont vizsgáljuk meg ezt a fényszöget abból a szempontból, hogy a Neptunusz egyben a 3. ház ura is, ami a testvéreket jelöli. Mivel a Neptunusz az aszcendensen áll, ez erős kapcsolatot jelez. Most fel is kaphatjuk a fejünket, hogy vajon milyen minőségű lehet az a kapcsolat, hiszen ott van az a fránya Vénusz-Mars együttállás, ráadásul ezek a planéták a 3. házban állnak.

(A fenti képen a családja és a barátnője körében látható.)

Ez a feszült fényszög két oldalról is kap némi oldást. Egyrészt a 3. ház társura a Jupiter, ami a születési képlet I. házában van szextil fényszöget alkot a Vénusz-Mars kombóval. Azt tudjuk, hogy a Jupiter – többek között – az agapé jelölője, tehát jelentősen képes ellensúlyozni a Neptunuszi hatást. A másik oldalról viszont azt láthatjuk, hogy a Szaturnusz egy trigont vet a Vénusz-Mars együttállásra. Hoppá! A Szaturnusz egyben születési uralkodó is, hiszen Bak aszcendensről van szó. (Illetve a Nap ura is, mert a hagyomány szerint a Vízöntő jelet is a Szaturnusz uralja.) A Szaturnusz szereti a tiszta helyzeteket, így jól tudja ellensúlyozni a Neptunusz elkenésre hajlamos, ködösítő hatását.

Gyerekek – nők, lányok:

Ez az 5. ház témája. Finoman szólva is nem szokványos, hogy valakinek 4 gyermeke legyen három anyától, melyből kettőnek a személyazonossága sem ismert. A negyedik gyermeke született a barátnőjétől, a korábbiak egy – valószínűen – futó kapcsolat következményeként, illetve béranya segítségével látták meg a napvilágot.

Na vajon melyik fényszöghöz fogunk kilyukadni?

Aki a Vénusz-Mars együttállásra tippelt, az írjon be magának egy piros pontot. ?

Aki az is tudja, hogy miért, az írjon be még egyet. ?

Az 5. ház a Bika jelben kezdődik, aminek ura nem más, mint a Vénusz. Vegyük szépen sorra a fényszögeit ennek a planétának.

Mars együttállás: Ez kérem a falu bikája fényszög. Biztosan lehetne ezt ragozni, de általánosságban kijelenthetjük, hogy nagy hódolója a másik nemnek, és nem feltétlen áll meg a „hódolásnál”, ha a helyzet úgy hozza.

(Most vajon hány nő olvasóm keresi elő a párja horoszkópját és nézi meg, hogy az 5. házának az ura nem áll-e együtt a Marssal?) ?

Jupiter szextil: A bőség planétája. Egy 33 éves embernél, aki 4 gyermek apja és jónéhány barátnőt is elfogyasztott, ezt nem hiszem, hogy különösebben indokolnom kellene!

Neptunusz kvadrát: „Csodálatosan” képes összegubancolni a szálakat, mindkét területen, a gyermekeket már részleteztem fent, a párjával kapcsolatban, pedig valószínű, hogy az ideái fogságában él, hiszen a Neptunusztól nem áll távol az idealizálás sem. Hogy ebből miért nem sül ki semmiféle különösebb botrány, arra a következő fényszög vizsgálata világít rá.

Szaturnusz trigon: Felelősségvállalás. CR egy kujon, de vállalja ennek minden következményét, hiszen minden gyermekéről gondoskodik és nyilván a korábbi partnereivel is tisztességesen bánt, hiszen nem zeng a bulvár a vele kapcsolatos nőügyektől.

Tudom, hogy van még egy Merkúr szextil és egy Plútó kvinkunx is, de úgy gondolom, hogy a fentebb leírt állásokkal – további finomhangolás nélkül – is tökéletesen kifejthető a jellem ezen része.

Vagyon – Pénzügyek:

Ha már az előbb kihagytam a Merkúrt a buliból, akkor most nem fogom. 🙂 A planéta a 2. ház csúcsán áll. Ez a ház felelős a pénzügyekért. A Merkúr a logika, a kommunikáció és a kereskedelem planétája, amivel szemben áll a Hold. Az a Hold, amit kifejezetten az érzésekkel szokás társítani. A logika és az értelem szembenállása általában nem vezet semmi jóra. A pénzügyekkel kapcsolatosan, pedig pláne nem! És akkor még nem is szóltunk a Plútó kvadrátjáról, amely mindkét korábban említett égitestet érint. A Plútó minden esetben képes némileg az orránál fogva vezetni az embert, méghozzá azzal a területtel és planétával kapcsolatban, amellyel a képletben kapcsolatba kerül. Itt bizony azt látjuk, hogy a karrier, hivatás házából (X.) kelt zavart a pénzügyekben (2.-8. ház tengely).

A Nap is a 2. ház lakója, és ő is szembenállásban van a Holddal. A két fővilágosító harcából egyik sem kerül ki győztesen, (na jó egy kicsit a Nap, mert ő a Hold ura is egyben)

Két ilyen feszes szembenállással nem könnyű rendet tenni ezen a területen. Tudható, hogy CR adócsalásért Spanyolországban felfüggesztett börtönbüntetést kapott, amit sok millió euró megfizetésével váltott ki. A tárgyalásán azzal védekezett, hogy nem ért az pénzügyekhez és az adózáshoz, mert nem túl tanult, mert gyermekkorától fogva az egész életét a foci tölti ki.

“Vannak okos emberek körülöttem, rájuk szoktam hagyni az adóügyeimet. Én nem vagyok okos, csak hat osztályt végeztem, egy dologhoz értek, és az a labdarúgás. Ha többet kell fizetnem, többet fizetek, csak ne kerüljek bajba. Mindig betartottam a törvényeket”

Vissza a képlethez. Érdemes megfigyelni, hogy a 2. ház ura az Uránusz a 12. házban áll. Ez a ház többek között a zárt intézmények, így a börtön jelölője is egyben. Talán, ha CR elmenne egy asztrológushoz, akkor el tudná mondani neki, hogy ezzel az állással nem igazán illene tovább feszegetnie a határokat, mert egyszer még megütheti a bokáját.

Kedves Olvasók!

Mint látható, egy képletről (személyről) számtalan dolgot lehet kikövetkeztetni a pontos születési adatai alapján. Aki nem elégszik meg ennyivel, nyugodtan ragadjon billentyűzetet és kommentben felteheti a kérdéseit.

Bogár Iván

asztrológus

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

A bejegyzés kategóriája: Asztrológia, Elemzés, Horoszkóp, képlet, Tanulás, Vélemény
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Cristiano Ronaldo II. (szemelvények a képletéből)

 1. kökönyei Ági szerint:

  Kedves Bogár Iván, az elmúlt napok történéseinek fényében ( a 9 évvel ezelőtt állítólagosan megerőszakolt amerikai nő előkerülésére gondolok ) mondana még valamit a képletről, látszik-e ez a probléma valahol és milyen kimenetelre lehet számítani ? Köszönöm !

  • Bogár Iván szerint:

   Az 5. ház ura (Vénusz) együttállásban a Marssal a Kosban, kvadrát Asc- Neptunusz. Ebbe az állásba sok minden belefér. Az erőszak is, és a becsapás is.
   Mindenesetre a tranzit Szaturnusz most az aszcendensen van és a Radix Szaturnusszal hamarosan együttállásban lesz a tranzit Jupiter.
   Nem vagyok jós, és nem is szeretnék az lenni. Maradjunk annyiban, hogy hamar ki fog derülni az igazság.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .