Cristiano Ronaldo I. (Születési idő korrekció)

A hírlevél olvasói július hónapra Cristiano Ronaldot választották meg a következő írás alanyának.

Talán nincs is napjainkban még egy ennyire megosztó figura a labdarúgásban, mint Ő, hiszen rajongója és utálója is bőven akad.

Egy ilyen ellentmondásos figura valójában csemege egy asztrológusnak, tehát szívesen ugrok egy fejest a képletébe, de csak akkor, ha már tudom, hogy pontos a horoszkópja.

A megszokottaktól eltérően ez egy két részes írás lesz.

Az alábbiakban lépésről-lépésre mutatom be a születési idő korrekcióját.

Majd egy következő írásban elmélyedünk a személyiségében.

Velem tartotok?

Mi is kell ahhoz, hogy elvégezhessük a születési idő korrekcióját?

Három dolog elengedhetetlenül szükséges lesz.

 1. Kell egy születési adat.
 2. Kellenek életesemények.
 3. Egy módszer a pontosításhoz.

Lássuk:

Születési adat és horoszkóp (feltételezett) :

1985.02.05. 05:25.

Funchal, Madeira

Portugália

Életesemények:

 1. 2000 Szívműtét
 2. 2003 Manchester United
 3. 2005 Apa halála
 4. 2009 Real Madrid
 5. 2010 Gyermek születés
 6. 2016 Európa bajnok
 7. 2017 Ikrei születnek (béranyától – június), Gyermek születés (barátnőjétől – november)

Ennyi bőven elég is lesz. 🙂

Lássunk is neki a pontosításnak a szekunder direkció segítségével.

1. 2000 szívműtét.

Az eredeti születési időpontból kiindulva a konverz irányú 15 éves kori szekunder direkciós képlet így néz ki:

Mivel műtétről van szó, ezért a 8. ház környékén kell keresgélnünk. Azt látjuk, hogy a radix 2.-8. ház tengelyén lévő Merkúrral kvadrát (90°) fényszöget alkot a direkciós MC.

Az igazat megvallva nem egy nagyon erős jel, de ha a többi direkció stimmelni fog, akkor elfogadhatjuk majd ezt is.

2. 2003 Manchester United

A szerződtetés pontos ideje számomra nem ismert, de valamikor nyáron kellett történnie, így nem hibázhatunk nagyot, ha 18,5 éves korra állítjuk fel a direkciós képletet.

Érdekes felvetés, hogy mit nézzünk egy ilyen eseménynél, amikor egy futballistát szerződtet egy top-csapat. Egyrészt szerződés, tehát VII. ház, másrészt új otthon, tehát IV. ház, harmadrészt a tehetségével kapcsolatos ügy, ami vélhetően a pénztárcát is jelentősen vastagítja, tehát 2. ház. Továbbá ne feledjük el a karrierrel kapcsolatos részt sem, ami a X. ház területe. De még benne lehet a külföld és a tanulás 9. ház, és a mentoráltság is (11. ház).

(Aki ért az asztrológiához és más meglátása van ezzel a helyzettel kapcsolatosan, ne legyen rest megosztani velem azt! Köszi. Iván)

Nézzük a képletet (konverz irány):

Na kérem! Egyrészt a direkciós ASC együttállásban lesz a radix Uránusszal, ami a 2. ház ura, de ami talán ennél is erősebb, hogy az IC belemegy a radix Vénusz-Mars együttállásba, amelyek a IV. X. és a 11. ház urai. Szerintem ezzel is rendben vagyunk.

3. 2005 Apa halála

(09.06. Oka: alkoholizmus)

A IV. ház 8. házaként a 11. lesz érintett ebben az ügyben, tehát a radix képletben a Mars, a Plútó, és Jupiter (mint a 11. ház urai) és a benne álló Szaturnusz lehet érintett. (Illetve ezek fényszögei).

Az MC trigon (120°) fényszöget zár be a Jupiterrel, ami kapcsolatban áll a Marssal és a Szaturnusszal is. (Ha nagyon nagyvonalú vagyok, akkor még egy Jupiter-Plútó kvadrátot is beleláthatok a radix képletbe.)

Tudom, hogy itt sok a szextil és a trigon, ami egy haláleset kapcsán furcsa lehet, de könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy ez az esemény egyfajta megváltás volt már mindenkinek.

4. 2009 Real Madrid

Ismét egy szerződés. Az analógiák hasonlóak, mint a 2003-as csapatváltásnál. A megállapodás június hónapban köttetett, tehát 24 éves és 4 hónapos korban.

Menjünk direkt irányba.

Hoppá! A direkciós ASC szextilben a radix Szaturnusszal, ami egyrészt az I és 2. ház ura, valamit kapcsolatban áll a Vénusz-Mars együttállással. Ez utóbbi jelentőségét már a 2003-as szerződésével kapcsolatosan kitárgyaltuk.

5. 2010 Gyermeke születik.

Ennél az eseménynél fontos tudni, hogy az anya személye – a világ számára – nem ismert. Lehet akár béranya is, vagy egy futó kaland. Mindenesetre CR 2010 júniusában bejelentette, hogy gyermeke született és ő fog róla gondoskodni.

Ezt azért tartottam fontosnak külön leírni, mert nem éppen tipikus fényszöget fogunk találni, ha erre az időpontra felállítunk egy direkt irányú szekunder direkciós képletet.

Mit is látunk? A direkciós MC másfél-kvadrátban (135°) áll a radix 5. ház (gyermek) urával a Vénusszal. Maga a fényszög és a direkció alátámasztja az eseményt, de nem igazán volt harmonikus ez az ügy.

6. 2016 Európa bajnok

Július 10.-én volt a mérkőzés, ahol CR ugyan nem játszott sokat, mert már az elején (szándékosan) lerúgták, de ettől még természetesen ő is bajnoknak mondhatja magát.

Nézzünk szét konverz irányban.

Itt azt látjuk, hogy a Nyilas ASC pont rajta áll a radix Merkúron, ami egyrészt egy szextil (60°) fényszöggel kapcsolódik a Vénuszhoz és Marshoz, amelyek a X. ház (hírnév, karrier) urai. Továbbá kapcsolódik a X. házban álló Plútóval, (ami egyébként társura háznak) egy kvadrát (90°) képében. (Talán erre a fényszögre foghatjuk, hogy miért is volt ilyen felemás számára az EB, hiszen ugyan felért a csúcsra, de pont a döntőben kellett lecserélni sérülés miatt.)

7. 2017 Gyermekek

Ikrei születnek (béranyától – június), Gyermek születés (barátnőjétől – november)

Mivel pár hónap van a két gyermekáldás között, ezért nyugodtan kezelhetjük egyben a két eseményt.

Direkt irányba elindulva azt látjuk, hogy még él a direkciós ASC radix Merkúr együttállás. Ez egy dolog, de az állás ami megindokolt egy bajnoki címet, az vajon meg tudja indokolni ezt a helyzetet is?

Igen. A Merkúr az 5. ház társura és szextil (60°) fényszöget alkot a Vénusszal (és a Marssal), ami az 5. ház ura. Maga az 5. ház pedig a gyermekekért “felelős” terület a képletben.

Szumma:

Minden életeseményre találtunk egy megfelelő direkciót. Biztosan lehetne előre-hátra mozgatni a főtengelyeket, de ha találtunk mindenre igazolást, akkor miért is kérdőjelezném meg a megadott adatot!?

Ha most a kedves olvasó felteszi a kérdést, hogy egyébként biztos vagyok-e ebben az időpontban, akkor erre az a válaszom, hogy nem. Ugyanis a Neptunusz rajta áll az aszcendensen. Ilyen esetben nem biztos semmi. Ezért inkább maradjunk annyiban, hogy ez a horoszkóp egy lehetséges születési idő, amilyet a szekunder direkció segítségével ellenőriztünk.

Egy következő írásban, pedig kifejtem a képlet egy-két sajátosságát. Például, hogy mitől ilyen piperkőc, miért ilyen maximalista. A nők-család kérdésköre is megér pár gondolatot. Valamint az is, hogy hogyan is keveredhetett adócsalási ügybe, ami miatt felfüggesztett börtönbüntetést kapott. (A napokban jött a hír, hogy 18 millió Euro segítségével kiváltotta a felfüggesztett börtönbüntetését.)

(A bejegyzéshez felhasznált horoszkóp ábrák az Astrosky programmal készültek.)

Bogár Iván

asztrológus

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

A bejegyzés kategóriája: Asztrológia, Elemzés, Horoszkóp, képlet, Korrekció, Tanulás
Kiemelt szavak: , , , , , , , , .
Közvetlen link.

7 Responses to Cristiano Ronaldo I. (Születési idő korrekció)

 1. Molnár Csaba szerint:

  Kedves Iván!
  Érdekesek és építő jellegűek a fejtések. Viszont a Hold állása semmiképpen sem talál a Morinussal, Placidussal és Regiomontanussal sem. Nem avégett írom, mert hibát keresek, hanem csak azért, mert nem tudok eligazodni a direkció használatában.

  De ettől eltekintve egy fontosabb kérdésem lenne:
  E mostani életben a bizonyos személyek külföldi utazásait – ott való tartózkodásait – milyen mértékben jelölik a 9. házas analógiák ?
  …Mert ugyanis legtöbbnek manapság még csak eszük ágában sincs más népek kultúrája után való érdeklődés. Hiszen haszonelvűségből, vagyis megélhetőségből mennek külföldre.

  Tisztelettel,
  Csaba

  • Bogár Iván szerint:

   Kedves Csaba!
   Pontosan melyik képlet Hold állására gondol?

   Alapvetően a 9. ház a hosszú (tengerentúli) utazások háza volt régen, aztán bekerült a köztudatba, hogy külföld. Nekem is van vele gondom, de abban az értelemben, hogy általában kicsiny rántott hús alakú hazánk nézőpontjából szemléljük ezt a kérdést. Én ugyanis erősen vitatnám azt, hogy ha kimegyek mondjuk Bécsbe, akkor azt már a 9. házban kellene keresnem, miközben ha egy Alaszkai illetőségű egyén mondjuk elunja a hideget és elmegy Új-Mexikóba, akkor az nem tekinthető külföldnek, hiszen az USA területén maradt!?
   Hogy a kérdésre is válaszoljak, szerintem a megélheti külföldre utazás kérdésében a IV.-X. tengely mindenképpen szerepet kell, hogy játsszon.
   Üdvözlettel,
   Iván

 2. Molnár Csaba szerint:

  Kedves Iván!
  Köszönöm a választ. De nem értem a IV.-X. tengely szerepét. Ha például valaki az otthonát elhagyja nem a karrier építés végett, hanem csupán a megélhetésért. Ugyanis nálunk Erdélyben az ilyesmi elégé gyakori.
  Az előző Holddal kapcsolatos kérdésem a 32 életévre számított Szekunder direkciós képletre vonatkozik. AstroSky szerint Hold a Mérleg 23°42′ .. A Placidus, Morinus, RM szerint pedig Mérleg 18 fokon van. A Morinus – Középidő beállítással – e kivétellel talál. Azt vettem észre (és asztrológusoktól megerősítést is kaptam), hogy a programok nem egyformán számolják a direkciós képleteket. Mit lehet tenni?

  Tisztelettel,
  Molnár Csaba

  • Bogár Iván szerint:

   Kedves Csaba!
   Már értem, hogy mi a gond a Holddal. Az Astrosky program nem csak évre, hanem akár napra pontosan is képes direkciós horoszkópot felállítani. A 18° valóban a 32. életévre felállított képletben szerepló Hold állás, a 23° viszont a 32 év 4 hónapos korra vonatkozik, amikor megszülettek az ikrei.

   IV. hát otthon, X. ház karrier. H elköltözöm egy másik országba, akkor az otthonom is változik. Ha azért, mert ott jobbak a lehetőgeim, akkor bizony a karrier is érintett. Így jön be ez a tengely, de nem vitatom a 9. és a 2. ház szerepét sem.

   Üdvözlettel,
   Bogár Iván

 3. Molnár Csaba szerint:

  Kedves Iván!

  Még lenne egy kérdésem.
  (Ugyanis autodidaktakén most tanulgatom a direkciókkal való pontosítást)

  Képlet: 3. 2005 Apa halála
  A Jupiter társ uralkodóként érintett a 11.ház területén? És az adott házban álló bolygók is szintén érintettek?

  Köszönöm, hogy válaszolt a kérdéseimre!

  Tisztelettel,
  Molnár Csaba

  • Bogár Iván szerint:

   Kedves Csaba!

   A Jupiter egyrészt társ uralkodóként, másrészt a ház urával (Mars) alkotott fényszöge miatt is érintett.

   Alapvetően egy direkció esetében érintett a ház ura, a ház társura, a házban lévő planéták, a házcsúcson lévő planéták, valamint az itt felsoroltakkal fényszöget alkotó egyéb planéták.

   Üdvözlettel,
   Bogár Iván

 4. Mcsaba szerint:

  Köszönöm szépen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .