Szkepticizmus

Fogalma:

Tudományos szkepticizmus – tudományos vagy gyakorlati állásfoglalás, amelyben valaki az olyan állítások valóságosságát kérdőjelezi meg, amelyek nincsenek a tudományos módszer szerint igazolva.

Ezen fogalom alapján joggal kérdőjelezik meg az asztrológia és egyéb hasonló tanok létjogosultságát. Engem mondjuk nem is igazán érdekel, hogy az asztrológia a szó mai jelentése szerint tudomány-e, vagy sem.

Engem az érdekel, hogy akik hozzám fordulnak, azok esetleg évek múlva is hasznosnak találják-e, hogy nálam jártak. Ugyanakkor valahol hálás is vagyok a szkeptikusoknak, mert kell, hogy legyen ellenpólus is a világban. A mai napig vallom, hogy az asztrológia nem mindenható. Sőt, egyes asztrológusok ténykedését is kifejezetten kártékonynak tartom. Konkrétan azokét, akik folyamatosan rettegésben tartják a klienseiket különféle fatalista jóslatokkal, lemondatással, meg a jó ég tudja, hogy mikkel!

Továbbá azt is sokszor hangoztatom, hogy az asztrológia sok kérdésre nem ad választ, de én ezt sosem próbáltam okoskodó magyarázatokkal elfedni. Szóval, hajrá szkeptikusok, mert én tudományos bizonyításokkal ugyan nem tudom megvédeni magam, de megbízható, tisztességes munkavégzéssel elérhetem, hogy ne is akarjatok megtalálni! 🙂

Egy kicsit más megközelítésben, pedig az asztrológusok is gyakran hangoztatják a duális nézeteiket. (Nap-Hold, aszcendens-deszcendens, I. ház: Én – VII. ház: Külvilág). Ebbe a világnézetbe, nekem simán belefér az, hogy vannak emberek, akik eleve elutasítják az asztrológiát, vagy akár “bizonyítékokat” is gyűjtenek annak megcáfolására. A közvetlen környezetemben is van olyan ember, aki sandán néz rám, ha szóba kerül az asztrológia, aztán két sör után általában találunk más témát. 😉

Bogár Iván

asztrológus

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

A bejegyzés kategóriája: Asztrológia, Horoszkóp, Önismeret, Vélemény
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .