Kérjetek

“Kérjetek és adatik tinéktek.” Mindannyian ismerjük ezt az idézetet a bibliából, de miért is fontos mondat ez?

Több spirituális irányzat szerint is a mindenség reagál az emberi igényekre. Azt gondolom, hogy ez már óriási jófejség a mindenség részéről, de általában még ezt sem tudjuk kihasználni, mert nem fogalmazunk pontosan.

Biztosan mindenkinek van a környezetében olyan ember, aki folyamatosan elégedetlen az életével és rimánkodik, hogy jobbra forduljon a sorsa. Figyeljük meg, hogy főleg általánosságokat mondanak, ha feltesszük nekik a „mégis mit szeretnél” kérdést! Ilyesmiket, hogy: Jó lenne, ha boldog lennék! Szeretnék sok pénzt! Szeretnék találkozni a nagy ő-vel! Kellene egy jó állás! Stb…… Akkor most egy kicsit képzeljük magunkat a mindenség (sors, Isten, felsőbb erő, etc…) helyébe!

Ott áll szegény és harapdálja a szája szélét idegességében, mert nem tudja hogyan is segíthetne, honnan tudná, hogy ki nekünk a nagy ő, milyen lenne az álommeló, stb…! Ezért is lenne fontos, hogy pontosan meg tudjuk fogalmazni vágyainkat. Persze ez rögtön generálja is a következő kérdést! Tudjuk-e, hogy mit is szeretnénk? Illene tudnunk, de gyakran még ez is gondot okoz.

Írok egy példát. Asztrológusként gyakran tapasztalom, hogy úgy kell kicsikarnom egy konkrét kérdést a hozzám fordulókból. Van amikor hosszas unszolásra sem sikerül. Ilyenkor nem tehetek mást mint azt mondani a horoszkópból, ami éppen eszembe jut. Nagy szerencse, ha ez találkozik ügyfelem (ki nem mondott) elképzeléseivel, ha viszont ennek az ellentéte következik be, akkor csalódás lesz a vége. Nincs ez másképp a mindenséggel sem. Ugye senki sem szokott úgy bemenni a szupermarketbe, hogy az első szembejövő alkalmazottra rábízza a bevásárlókocsit és a pénztárcáját, hogy legyen szíves telerámolni mindennel, amire csak szüksége van? Eléggé abszurd ötlet ugye? Márpedig amikor általánosságokat mondunk ahelyett, hogy kifejeznénk valós igényeinket és vágyainkat, éppen akkor adjuk oda a bevásárlókocsit másnak.

Házi feladat! Fogjatok papírt, tollat (billentyűzetet, tabletet, telefont) és írjátok le, hogy mit is szeretnétek. Ennyit mindenkinek kellene, hogy érjenek a saját vágyai! 😉

Bogár Iván

asztrológus

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

 

A bejegyzés kategóriája: Önismeret, Vélemény
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .