Bika Uránusz

2018.05.15.-én az Uránusz a Bika jelbe lép és 2025-ig köszöni jól is érzi ott magát.

Több írást, anyagot is olvastam már erről a jelentős állásról és ezek alapján úgy döntöttem, hogy néhány gondolatot én magam is megosztok veletek ezzel kapcsolatban, valamint egy olyan el nem hanyagolható tényt is, amit máshol, másnál még nem olvastam. Csapjunk bele!

Jellemzően arról szólnak az írások, hogy pénzügyi reformok várhatóak. Ezt a következtetést, pedig nem másból vonták le a szerzők, mint hogy a Bika jegyhez társítják a pénzt, míg az Uránuszt a reformok és a forradalmak bolygójának tartják. Szépen összepasszírozzák a két elvet és meg is van a megfejtés.

Ennél szerintem egy kicsit árnyaltabb a kép.

Egyrészt érdemes lenne tisztázni, hogy mit is értünk pénzügyi reform alatt?

Ha a bankokra, bankrendszerekre, tőzsdére gondolunk, akkor ezek (szerintem) folyamatos fejlődésben vannak, hiszen, ha nem haladnának a korral, akkor elvesztenék ügyfeleik jelentős részét.

Ha hazánkra gondolunk, akkor jelenleg a “legnagyobb üzlet” még mindig az ingatlan, és ez a várakozások szerint még pár évig így is marad. Természetesen összefüggésbe hozhatjuk a Bika birtokló alaptermészetét azzal, hogy aki teheti befektetési céllal vásárol ingatlant, de ez a tendencia bizony még bőven a Kos Uránusz idején kezdődött.

Amennyiben technológiai oldalról közelítjük meg a kérdést, akkor eszünkbe juthat a kripto-valuták a virtuális fizetőeszközök elterjedései, de akár az NFC (gyakorlatilag a mobiltelefonoddal tudod helyettesíteni a bankkártyádat) is. Sőt! Már is hipermarketben is gyakran elhangzik az a kérdés, hogy “Érintős a kártya?” De ez is már a jelen, és nem a jövő!

Ugyanakkor nem kell hozzá nagy tehetség, hogy elmondjuk, biztosan lesznek még olyan új – a pénzügyi területeket érintő – találmányok, amelyek még kényelmesebbé teszik az életünket a következő hét évben, de ehhez nem nagyon kell fürkésznünk az eget, és az Uránuszt.

A Bika, mint a második állatövi jegy, analóg a második horoszkóp ház jelentéstartalmával is. Ez viszont nem csak a pénzről szól, hiszen az eredeti neve a talentumok háza, tehát a tehetséggel is összefüggésben van.

Ez már nekem egy fokkal jobban tetszik! Könnyen lehet, hogy a saját tehetségünk ki és megélésével kapcsolatosan számíthatunk valamiféle megújulásra, reformra? Szerintem igen. Egyre inkább törekedünk arra, hogy egyéniségünket megmutassuk. Asztrológiai munkám során egyre-másra tapasztalom a klienseimnél, hogy a bennük lévő tehetséget és annak kiélési módját keresik, és egyre kevésbé riadnak vissza attól, hogy megszokott életvitelüket, esetleg karrierjüket beáldozzák annak érdekében, hogy azzal foglalkozhassanak, amiben igazán tehetségesnek érzik magukat. Mivel a Bika az egyik leginkább hagyománytisztelő jegy, ezért én egyfajta “ELŐRE A MÚLTBA” elv megvalósulására számítok.

Ne feledjük azt sem, hogy a Bika a leginkább anyaghoz kötött jegy, aki szeret mindent megfogni, megérinteni, megkóstolni

Véleményem szerint a közeljövőben felértékelődnek a kézműves termékek, amelyek hagyományos eljárással készülnek és nem valami gyártósoron. (Mindegy, hogy a félzsíros tehéntúróról, vagy egy ékszerről, esetleg egy ruháról van szó.) Számítok rá, hogy szinte kihalt szakmák élednek újra és talán még sikk is lesz takácsnak és molnárnak lenni.

Én ebben látom a Bika Uránusz lehetséges üzenetét. Aztán majd 2025-ben meglátjuk, hogy mi jött be belőle. 🙂

Ígértem Nektek az írás elején valami olyat, amit máshol még nem olvastam ezzel az állással kapcsolatban. Ez pedig az, hogy szerintem valójában csak találgatni tudunk, ugyanis a bolygó 1781-es felfedezése óta most tartunk a harmadik olyan esetnél, hogy az Uránusz a Bika jegyébe lép. (Felfedezésekor az Ikrekben járt.) Legutóbb az 1930-es évek idején járt a Bika jegyben. Tehát viszonylag kevés tapasztalatunk van róla.

Összehasonlításképpen érdemes elgondolkodni, hogy ennyi idő alatt a Szaturnusz 3 teljes kört tett meg a Nap körül, azaz háromszor érintette az állatöv minden egyes fokát, de a Jupiternek már ez az idő hét kör megtételére volt elég.

A fentiekkel valójában arra (is) szerettem volna utalni, hogy talán azért is tartják a meglepetések planétájának az Uránuszt, mert tevékenysége, hatása nem igazán kiszámítható. Ha az lenne, akkor mitől lenne meglepetés!? 😉

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Bogár Iván

asztrológus

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

 

A bejegyzés kategóriája: Asztrológia, Horoszkóp
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

6 Responses to Bika Uránusz

 1. VE szerint:

  Kedves Iván!
  Nekem a Bika közrezárt jegy a 12.házban, benne a Szaturnusszal és a Nappal. Sok hullámvölgy és megpróbáltatás után az elmúlt években elkezdett jó irányba haladni az életem, és érdekelne hogy kell-e tartanom anyagi visszaeséstől, vagy a karrierben nehézségektől, elakadástól?
  Köszönöm ha válaszolsz ?

  • Bogár Iván szerint:

   Kedves VE!
   Szerintem nem, mivel az anyagiakat nálad a Hold jelzi.
   Sőt! A Nap-Uránusz együttállásban én inkább sikert látok, mint visszaesést. 😉
   Üdv,
   Iván

 2. Hajnalka szerint:

  Kedves Iván !

  Nagyon tetszenek az írásaid,örömmel olvasgatom őket.
  Tetszik hogy rugalmasan és analógikusan tudsz gondolkodni,és bár nem veted meg a valóságot,nem hirdetsz “világvégét” 🙂
  Szoktam mondani úgyis úgy lesz,ahogy lesz 🙂
  A magam részéről izgalommal várom ezt az időszakot,bár most a Kosban táncikált vissza,de egy kettőre elindul előre ismét. 🙂
  Először megijesztegettek a világvégét hirdetők kissé,és mivel 2.házban álló vizöntő nap hold együtállásom van szextillel a 12.házas uránuszal,ezért talán jogosan gondoltam hogy fognak érinteni erősen az Uránusz Bikába való lépése,elsőre azt gondolva hogy Jézusom mi jöhet még !
  Új projektbe is vágtam,amikor már a Bikában potyázott a villámok őre 🙂
  Ennek a cikknek a hatására azért picit jobban látom a helyzetet,mert eredetileg én is így gondolkodtam róla . (jajj hallgattam volna magamra 🙂 )
  Köszönöm hogy leírtad ezt a bejegyzést,sokban helyrebillentette a kis belső egyensúlyomat,hogy lám nem csak én gondolkodom hasonlóan erről 🙂

  • Bogár Iván szerint:

   Kedves Hajnalka!
   Sajnos a világvége hirdetés szinte mindennapossá vált egyes asztrológusoknál, amivel rengeteg embert ez tudnak bizonytalanítani.
   Köszönöm, hogy leírtad a véleményed!
   Üdv,
   Iván

   • Hajnalka szerint:

    Kedves Iván !

    Igen így van,és ezért külön köszönöm ezt a cikket is!
    Most sokat segített,tényleg nem jó elbilleni egyik irányban sem,nyilván ez nagyon egyéni kire hogyan hat.
    Köszönöm mégegyszer!
    És további sikeres munkát kívánok !

    Hajnalka

 3. MaiaLipcsei szerint:

  Szia.
  Nekem a Bika Uránusz együtt áll a Napommal.Ami Bika!
  Ez aztán jó kis fenekétől felfordulást hozhat?

  Köszi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .