Az Isteni szikra

Egy kis lélekerősítés.

Most nem asztrológiáról írok, de jártamban-keltemben időnként eljutnak hozzám olyan gondolatok, amelyet írásra késztetnek.

 

Többé-kevésbé minden vallás egyetért abban, hogy minden emberben jelen van az Isten egy része. Ezt számtalan néven nevezik: Isteni szikra, a tiszta lélek, Monád, a Teremtő része, stb…

Ez alól senki sem kivétel. Te sem, Ő sem és Én sem. Ha ezt elfogadjuk, akkor ez azt jelenti, hogy minden emberben van valami közös. Valami olyan közös jellemző, amely Isteni mivolta okán tökéletes.

Tehát, akihez fohászkodsz, akinek a segítségét kéred, vagy akinek esetenként hálát adsz, az akár Te magad is lehetsz. (Ugye, hogy így egy kicsit más értelmet nyer, a „Segíts magadon, Isten is megsegít.” mondás!) Ha viszont benned is van valami tökéletes, akkor nem lehetsz teljesen tökéletlen. Tehát amikor magadat kritizálod, akkor semmibe veszed a saját tökéletes Isteni részed.

Ha magadban nem bízol, akkor ezen analógia alapján a Teremtőben sem tudsz. Éppen ezért ne ostorozd magad, (és az eget sem) hiszen a magad módján tökéletes vagy. Sőt! Az adott időpillanatban a legjobb Én vagy saját magadnak.

Hiszen: Mindenki minden időpillanatban a lehető legjobbat hozza ki magából.

Ez egy nehezen elfogadható mondat, de tessék csak végiggondolni!

De a végiggondolás még önmagában nem is feltétlenül elég. Az sem árt, ha a megfelelő pillanatban eszünkre is jutnak ezek a mondatok.

Bogár Iván

asztrológus

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

A bejegyzés kategóriája: Vélemény
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

1 Response to Az Isteni szikra

  1. Ildikó szerint:

    Holnap kezdődnek a vizsgák…. ma csak hisztizni tudtam (buta vagyok lusta vagyok képtelen vagyok megtanulni stb) …. köszönöm, hogy ismeretlenül, és persze tök véletlenül, de kicsit fenéken billentettél 🙂 most úgy döntöttem mégis megtanulom én azt a mitokondriumos morfologiát és még a citoplazmatikus membránokat is 🙂 hiszen képes vagyok rá 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .