Furcsaságok az asztrológiában IV. – Jótevő és rosszakaró planéták (Asztrológiai alapok)

Folytatódik a sorozat a blogon, amit az asztrológiában jelenlévő sztereotípiák felszámolásának és magyarázatának szentelek.

Annak érdekében, hogy ezek a bejegyzések könnyen kikereshetőek legyenek, létrehoztam a “Furcsaságok az asztrológiában” kategóriát, így a jobb oldali menüből könnyedén ki tudjátok majd választani ezeket az írásokat.

Ezúttal négy planétát vizsgálunk meg abból a szempontból, hogy vajon mindegyikük egyértelműen rászolgált-e a hagyomány által ráaggatott (bece)nevére. Hogy melyek ezek? Kattints és megtudod!

Vénusz – Kis szerencse

Mars – Kis szerencsétlenség

Jupiter – Nagy szerencse

Szaturnusz – Nagy szerencsétlenség

Akkor most ez azt jelenti, hogy a Vénusz és a Jupiter csak jót, míg a Mars és a Szaturnusz csak rosszat hozhat?

Ez egyáltalán nem ilyen egyértelmű. (Mint általában semmi sem az asztrológiában.) Elég csak arra gondolnunk, hogy mondjuk egy 8-as házas Vénusz trigonban (120°) van egy 12-es házas Jupiterrel. Figyelem! Két jótevő bolygó és egy harmonikus(nak mondott) fényszög kapcsolatáról van szó. De bizony az sem mindegy, hogy milyen házban és melyik jelben állnak ezek a planéták, hiszen a 8,12-es házakban ezek jelezhetnek akár életveszélyes betegséget is. A Vénusz (többek között) a mirigyrendszerünkért is felelős, míg a Jupiter a felszívódással, kiválasztással kapcsolódik. Tehát (amennyiben a képlet egyéb tényezői is alátámasztják) ez a fényszög akár egy súlyos hasnyálmirigy problémát is jelez.

Vizsgáljuk meg a másiik páros egy lehetséges fényszögét, hogy tényleg csőstül jön-e a baj, ha a Mars és a Szaturnusz kapcsolatba kerül!?

Ez a két planéta annyira eltér egymástól, hogy tényleg nagyon nehezen tudnak együttműködni. A Mars kiáradó, harcolni és cselekedni akar, míg a Szaturnusz türelmes, megfontolt és fókuszáló. Elképzelhető egyáltalán olyan eset, hogy ez a két planéta segíti egymást? Képzeljünk el egy 8-as házas Skorpió Marsot, ami a felszínen nem látható dolgok megalkuvást nem tűrő kutatását mutatja, valamint egy vele szextil (60°) fényszögben lévő Bak Szaturnuszt, ami karrierben, hivatásban a tiszta gondolkodásnak, a fókuszált energiának, az állhatatosságnak a szimbóluma. Ezzel az állással a képlet tulajdonosa akár kiváló nyomozó is lehet, vagy (némi Merkúri segítséggel) tényfeltáró újságíró.

Bízom benne, hogy ismét sikerült egy kicsit bebizonyítanom, hogy semmi sem fekete és fehér. Ezt észben tartani különösen fontosnak tartom azok esetében, akik érintőlegesen foglalkoznak asztrológiával, vagy még tanulmányaik kezdetén állnak.

Köszi, hogy elolvastad!

Bogár Iván

asztrológus

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

A bejegyzés kategóriája: Alapfogalmak, Asztrológia, Furcsaságok az asztrológiában, Horoszkóp, Tanulás
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .