Mel Gibson – tündöklése, bukása, és….?

Kedves Olvasók!

A márciusi hírlevélben arra szavaztak legtöbben, hogy Mel Gibsonról írjak.

Mivel ő már volt nagyon magasan is az életében, de komoly bukásokat is a magáénak tudhat, ezért arra gondoltam, hogy megvizsgáljuk egy-két életeseményét az akkori tranzitok tükrében.

Első körben vegyük a születési horoszkópja adatait.

Mel Columcille Gerald Gibson

1956.01.03. 16:25

Peekskill (USA, New York állam)

(A nyilvános adatbázisokban 16:45 szerepel, én azonban elvégeztem a születési idő korrekcióját, és az alapján vittem 20 perccel előre a születési időt.)

Talán nem árt elsőnek tisztázni, hogy mit is értünk tranzitok alatt. Nos. Némileg leegyszerűsítve azt lehet mondani, hogy a születési horoszkópunk a születésünk pillanatában felálló égi helyzet pillanatfelvétele 2 dimenzióra vetítve. De ez valóban csak egy pillanatfelvétel, hiszen az égitestek a születésünktől mit sem zavartatva járják égi útjukat tovább. Amikor egy áthaladó (tranzitáló) égitest kapcsolatba kerül születési képletünk valamely bolygójával, vagy tengelyével akkor ott egy úgynevezett tranzit fényszög jön létre. Ez minden égitest esetében a saját keringési idejétől függ. Értelemszerűen a Hold 28 a napos keringési ideje alatt a születési horoszkópunk minden elemével kapcsolatba kerül. A Nap ugyanezt 1 év alatt tudja véghezvinni, de egy Uránusz körre 84 évet kell várnunk.

Nagyon röviden ennyi, de mindjárt mutatok pár példát és úgy egyszerűbb lesz az egész.

Három fontos életeseményt szeretnék kiemelni Mel Gibson életéből.

1. 1996.03.25. – Oscar díj. A Rettenthetetlen (Braveheart) című filmmel elnyerte a legjobb rendezőnek járó díjat.

Alább az arra a napra vonatkozó tranzitokat láthatjuk a külső körön, míg belül a születési horoszkóp látható. (A külső kör házhelyzete figyelmen kívül hagyható, mert most a planétákra koncentrálunk.)

Mivel lehet kapcsolatos az Oscar díj? Mivel ez egy elismerés, így a hírnév területén kell körülnéznünk. Ez pedig nem más, mint a X. ház. Hoppá! Ez laza négy bolygós tranzit együttállást láthatunk a Halak-Kos jelben. Sorrendben Nap, Merkúr, Vénusz, Szaturnusz. Ez bizony komoly jelzés, de önmagában az, hogy itt vannak ezek a planéták, még nem mutat ekkora elismerést. Vizsgáljuk meg, hogy milyen összefüggések vannak még.

Ez a négyes együttállás trigon (120°-os) fényszöget zár be a 2. ház csúcsán lévő Uránusszal. A 2. ház a tehetség háza, az Uránusz pedig a meglepetés planétája. Nyilván nem kis meglepetés volt, hogy az inkább közepes akciófilmsztárként számon tartott Mel “összerendezget” egy ilyen filmet. Ne feledjük, hogy egyben a film főszereplője és egyik producere is ő volt. Tehát az uránuszi módon a (külvilág számára) a semmiből felbukkanó tehetséget, uránuszi módon is díjazták.

A másik irányba indulva is találunk egy trigont, amit a négyes együttállás a 5. házban álló Szaturnusszal alkot. Sokat szeretik démonizálni ezt a planétát, de azt tudjuk, hogy minden esetben az elvégzett munkával arányos fizetséget ad. (Szaturnusztól rettegők figyelmébe! Ugye világos, hogy egy szakmai elismerés kapcsán vizsgáljuk a Szaturnuszt és nem egy tragédia miatt. Szóval, be lehet fejezni a cidrizést!) 🙂 Itt ez a fizetség egy Oscar-díj volt.

A X. ház ura a Jupiter és a Neptunusz. Azt látjuk, hogy ez a tranzit négyes együttállás egyaránt kvinkunx (150°-os)  fényszöget zár be velük (és a Jupiterrel együttálló Plútóval). Ezt a fényszöget tanító jellegűnek mondják. Mi is volt itt a tanítás? Mindkét planéta (Jupiter, Neptunusz) kapcsolódik a szeretettel és az elfogadással. Minden valószínűség szerint Mel Gibson nem igazán tudta feldolgozni ezt az elismerést, úgy érezhette, hogy nem szolgált rá. Ne feledjük el, hogy egy Bak Napjegyű emberrel van dolgunk, akik általában a tökéletessel sem érik be. Továbbá a Rák aszcendens is figyelemreméltó, aminek az ura a Szűz jelben a IV. házban álló Hold. Ez az állás kifejezetten erős önbizalomhiányra utal. Ezzel a Holddal ráadásul szemben áll a X. házas négy bolygós együttállás.

Oké! Akkor vissza Jupiterhez és a Neptunuszhoz, aminek kapcsán kijelentettem, hogy nem tudta feldolgozni a sikert. De akkor is történnie kell valaminek, hiszen olyan nincs, hogy egy planéta a jelentéstartalmaiból semmit sem valósít meg. Hogy lehetett akkor másképp megélni ezeket a kvinkunxokat? Vegyünk egy szép kis analógia-láncot Jupiter, Neptunusz = szeretet = édes = cukor = alkohol (égetett cukor) = alkoholizmus = Neptunusz. A Jupiter önmagában nem analóg az alkoholizmussal, de ha megfigyeljük, hogy az életerőt elvenni képes Plútóval áll együtt, akkor könnyedén összerakhatjuk a képet.

A tranzit Jupiter egyébként a deszcendessel és a Nappal volt együttállásban a Bak jelben. Tehát a hírnév (Halakban kezdődő X. ház) ura a külvilág házában együtt az egóval. Már önmagában ez is jelezhet sikert. Viszont a X. ház társ-ura a Neptunusz a 8. ház (Halál) csúcsán áll, ami klasszikus jelölője az alkoholista, drogos állásoknak.

Hogy miért foglalkozom ennyit ezzel a feltételezett alkoholizmussal, az a következő eseményből kiderül.

2. 2006 július – Előállítják ittas vezetésért és az intézkedés közben részegen hőbörögve antiszemita kijelentéseket tesz. (140 km/óra sebességgel haladt és egy üreg tequila volt a kezében.)

Nézzük a tranzitokat. (Belül a radix, a külső körön a tranzitok.) Mivel a pontos időpontot nem sikerült kikutatnom, ezért július 15.-ét vettem alapul, a lassabb planéták esetében ez tökéletes leindulási alap.

Mit is kell néznünk? Alapvetően a közlekedés és a kommunikáció területe az érintett. Ezek a 3. házhoz tartoznak. Ott pedig a radix horoszkópban egy Jupiter-Plútó együttállást látunk. Ez már önmagában hajlamosít a szélsőségekre, de a tranzitban arra kószáló Mars, ebben a helyzetben kb. olyan, mint amikor a piromániásnak adnak egy kanna benzint és egy doboz gyufát.

Lássak, hogy a hírnévvel kapcsolatosan (X. ház) mit találunk!? Tranzit Uránusz a X. ház csúcsán. Ez az állás bizony könnyen megtépázhatja az ember renoméját, ha kellőképpen meggondolatlan.

Észre kell vegyük azt is, hogy a X. ház ura a Jupiter tranzitban az 5. házban jár. Ez az életörömök háza és a Jupiter a túlzás szimbóluma is egyben. Magyarán itt már nem volt elég, hogy otthon, vagy egy bárban csatak-részegre igya magát, itt már autóba is “kellett” ülnie. Mivel egy Skorpió Jupiterről beszélünk, így a tranzit Mars is még plusz jelentőséget kap, hiszen ő lesz a Jupiter ura. Így már be is zárult a kör.

Ettől függetlenül még érdemes megnézni a tranzit Neptunusz helyzetét is. Szinte pontosan a radix 9. ház csúcsán van. A Neptunuszról már írtem fentebb, hogy analógiába lehet hozni az italozással, ami most a jog és erkölcs házába lépett be. Szépen le is fülelték részegen.

Mel Gibson az eset után elmondta, hogy már régóta alkohol problémákkal küzd, de ennek pontos idején nem határozta meg. Ugye így már érthető, hogy az Oscar-díjnál miért írtam az alkoholizmusról?

A teljesség igényének érdekében leírom, hogy 3 év után törölték a priuszát, mivel a büntetést megfizette, a kiszabott közmunkát letöltötte és rendszeresen látogatta a leszokást segítő csoportfoglalkozásokat.

De azért még innen is volt lejjebb.

3. 2010.01.06. – Bántalmazza akkori barátnőjét.

Mindez utólag derült ki. Áprilisban bejelentették, hogy szakítanak, de júliusban került napvilágra egy telefonbeszélgetés felvétele, amin Gibson azt mondja barátnőjének, hogy megérdemelte, amit kapott.

Jöjjenek a 2010-es tranzitok.

Mivel itt napra pontosan ismerjük az esemény dátumát, ezért a Hold helyzetével is számolhatunk, ami ebben az esetben azért is fontos, mert a születési és a tranzit Hold együttállásban van, de a Szaturnusz is ott áll. A Hold, mint az I. ház ura a születési uralkodó, míg a Szaturnusz, mint VII. ház ura a partnert szimbolizálja. Mivel a deszcendensen áll a Nap (tranzit és radix egyaránt), ezért egy tág kvadrát is van a Hold-Szaturnusz és a Nap között. Továbbá a Nappal együttállásban van a Merkúr és a Vénusz is, amik IV. ház (otthon, gyökerek) és az 5. ház (életörömök, szerelem) urai. Ezek önmagukban már mutatnak egy hatalmas feszültséget a képlet tulajdonosa és a párja között, de önmagukban az erőszakot még nem támasztják alá.

Amikor valamiféle erőszakosságot keresünk a horoszkópban, akkor elsősorban a Marsot és a Plútót kell vizsgálnunk. Azt látjuk, hogy a születési Mars a Skorpió 23°-on áll, a tranzit viszont az Oroszlán 17°-on. Tehát a kettő között kvadrát 90°-os feszült fényszög van.

A születési Mars a Szaturnusszal is együttállásban van. Tehát a kiáradó, minden irányban hatni akaró energia, és visszafogottságért, beszűkülésért felelős erő áll együtt. Ez önmagában már mutat egy jó nagy adag elfojtott agressziót. Ahhoz, hogy ez az agresszió kiáradjon kell, hogy valami beindítsa, felpaprikázza. Erre tökéletesen alkalmas a korábban leírt tranzit Mars kvadrát.

Vegyük észre, hogy a születési Mars-Szaturnusz együttállás trigon fényszögben van a tranzit Uránusszal. Azzal az Uránusszal, ami – többek között – az idegrendszerrel is kapcsolódik. Ez a planéta még harmonikusnak nevezett fényszögben is tud komoly meglepetéseket okozni, így ne akadjunk meg ezen a trigonon. Az is igaz, hogy ez a fényszög kb. 2-3 évig fennállt Mel Gibson képletében, tehát azt lehet mondani, hogy ez egy olyan időszak volt számára, amikor gyakran elborulhatott az agya, de ahhoz, hogy ez tettlegességig fajuljon kellett a Hold-Szaturnusz együttállás, A Nap és társai a deszcendenssen, valamint a Mars kvadrátja is.

A fentiekből egyértelműen adja magát, hogy Gibson karrierje bizony nagyon elcsúszott.

Vajon van innen visszaút? 

2020-ra tervezik a Passió második részének bemutatását, amely a feltámadt Jézus történeteit mesélné el. Nem lepődnék meg, ha a bemutató húsvét környékére esne, ezért 2020 áprilisára állítottam fel egy tranzit képletet.

Nézzük csak! A X. ház ura a Neptunusz, pontosan a X. ház csúcsán lesz. Milyen érdekes, hogy a Neptunusz nem csak az alkoholizmus, de a művészet egyik jelölője is egyben. Könnyen lehet, hogy Gibson ezzel a filmmel ismét leteszi a névjegyét.

Akkor már az Uránusz is a 11. házban lesz, ami a támogatók, mentorok háza. A hírek szerint a Rettenthetetlen forgatókönyvírójával és az első film szereplőgárdájával készül a folytatásra, tehát minden valószínűség szerint az emberi és a szakmai támogatás is adott.

Ugyanakkor némi aggodalomra ad okot, hogy a Szaturnusz a 8. házban van. Ez ház a mások pénzét is jelöli. Lehet, hogy nehéz lesz összekalapozni a pénzt a folytatásra. Még azt is el tudom képzelni, hogy alkotók saját zsebből finanszírozzák a munkát.

Vegyük észre, hogy a születési Jupiter-Plútó együttállás kvinkunx fényszöget alkot, a VII. házban lévő tranzit Jupiter-Plútó együttállással. Ugye emlékszünk, hogy a születési Jupiter-Plútó együttállásnak jelentős szerepe volt abban, hogy az Oscar-díj után sűrűn nézett a pohár fenekére. Ez egy tanító jellegű fényszög, tehát majd kap még egy esélyt, hogy a megtépázott hírlevén felül a lelki egyensúlyát is helyreállítsa.

Bízom benne, hogy Mel Gibson életeseményein és személyiségén keresztül képet kaphattatok a tranzitok működéséről!

Köszönöm, hogy elolvastad.

Bogár Iván

asztrológus

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

 

A bejegyzés kategóriája: Asztrológia, Elemzés, Horoszkóp, képlet
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

1 Response to Mel Gibson – tündöklése, bukása, és….?

  1. Szoták Katalin szerint:

    Huuuu, köszönöm …. ez nagyon érdeeks volt …. mi mindenre hatással vannak a bolygók …. sajnos keveset értek hozzá , de élvezettel olvastam …… egyszer talán én is eljutok oda , hogy tanuljak asztrológiát ,mert nagyon érdekesnek találom … de azt is látom , hogy a kis paraszt agyammal , ez nekem nagyon nehéz volna . További sok sikert a munkában és az életben . Várom a következő cikket . Üdvözlettel :K

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .