A horoszkóp házainak levezetett jelentése: 12. ház

Több, mint 5 hónap után elérkeztünk a horoszkóp utolsó házához. Folytatódik a sorozat, ami kifejezetten az asztrológiáról, azon belül pedig a házak levezetett jelentéstartalmáról szól. Tizenkettedik rész, tizenkettedik ház. (Mivel nem sarokházról van szó, ezért arab számmal jelöljük).

A házak levezetett jelentéseinek szabálya kimondja, hogy a horoszkóp minden egyes háza felfogható I. házként, vagyis – egy kicsit konyhanyelvre lefordítva – attól függően, hogy mire, kire vagyok kíváncsi, bármelyik háztól kezdve elkezdhetem vizsgálni a horoszkópot.

A könnyebb megtalálhatóság érdekében létrehoztam a Horoszkóp-házak kategóriát, aminek használatával a jobb oldali kategória felsorolásban könnyen ki tudjátok választani ezt a sorozatot.

Szokás szerint első körben a ház alapjelentéseit tekintjük át.

Népszerű megfogalmazás a 12. házzal kapcsolatban, hogy az életpróbák, bezárt dolgok, csalódások, csapások házának nevezik. Ezek valóban igazak is, de – mint minden háznak, így ennek is –  ennél több és összetettebb jelentéstartalma is van.

Ide tartozik a mély lelki élet, a magányosan végzett szellemi tevékenység (például a kutatói tevékenység) , de okkult háznak ( a 8. mellett) is tekinthető. Ez a meditáció és a transzcendencia háza, de itt kell keresnünk a fizikai világ mögött megbúvó igazság kereséséhez és átéléséhez kapcsolódó információkat is. Továbbá az elhúzódó, krónikus betegségeket is ide soroljuk.

Most kivételesen tennék egy kis kitérőt, mert úgy veszem észre, hogy a bezárt dolgok, helyek értelmezésével kapcsolatosan a ház magyarázata erőteljes negatív színezetet kapott, pedig nem csak a börtön és a kórház lehet bezárt hely. Gondoljunk csak bele, hogy a múlt század első felében mekkora szó volt egy vidéki kis vasútállomás bakterének lenni! Akkoriban az állomások jellemzően a települések szélére kerültek és közvetlen mellette állt a bakterház, ami egyben a vasutas lakóhelye is volt. Ráadásul nagyon nem is távolodhatott el tőle, mert kötötte a menetrend, hiszen a sorompót minden áthaladó vonat előtt le kellett zárni, és tisztelegni is kellett a vonatnak. Ugye, hogy ez mind megfelelhet a 12. ház jelentéstartalmának, mégis akkoriban sokak számára ez egy áhított állás és lehetőség volt, hiszen rendes és jó fizetségért dolgozhattak és még valamiféle “rangot” is kaptak mellé. Ezzel csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy ne feketítsünk be egy házat pusztán egy felszínes átgondolás által. (Én egyébként miközben ezeket a sorokat írom a konyhai ebédlőasztalra tett notebook-on, pontosan egy 12. házas tevékenységet végzek.)

Ezen talán kissé hosszú, de általam szükségesnek vélt kanyar után szemezgettünk kicsit a 12. ház levezetett jelentéseiből.

  • A 12. ház a 3. ház (testvérek) X. háza (karrier, hivatás, hírnév), Tehát a testvérek társadalmi helyzetével kapcsolatosan is szolgál némi információval.
  • A családnál maradva, mint az 5. ház (gyermek) 8. háza mutathatja a gyermek halálát is.
  • Mint a VII. háztól (házastárs) számított 6. ház (betegség), a 12. ház mutatja a házastárs betegségeit.
  • Mint a IV. ház (apa) 9. háza (életbe helyezkedés) mutatja az apa hitrendszerét, filozófiáját, és törvényhez való viszonyát is.
  • A 12. ház a X. ház (anya) 3. háza (testvér) így az anyai nagynéniket, nagybácsikat is itt találjuk.

Bízom benne, hogy az érdeklődők sok érdekes és hasznos információval gazdagodtak erről a korántsem teljes sorozatból, de minden összefüggést lehetetlenség lett volna felsorolni. A cél az volt, hogy egy kicsit megtanuljunk egy kicsit “asztrológus aggyal” gondolkodni és ne a tankönyvi tartalmak egymásra dobálásából alakítsunk ki véleményt, hanem ismerjük fel a mélyebb összefüggéseket is.

Ennek a sorozatnak most vége, de már érik a következő, amiben a segéd és progressziós képletek világába adok némi betekintést.

Köszönöm, hogy elolvastad!

Bogár Iván

asztrológus

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

A bejegyzés kategóriája: Asztrológia, Horoszkóp, Horoszkóp-házak, Tanulás
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to A horoszkóp házainak levezetett jelentése: 12. ház

  1. Kiss Sándor szerint:

    Szivesen olvasgatom az oldalad érdekes dolgok vannak itt.,Egyelőre magánúton vagyok tanulója e nemes tudománynak,nem tudok betelni vele..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .