A nagy sárga – Könyvajánló (Asztrológiai alapok)

Dubravszky László Dr. – Eörssy János Dr.

A TRADICIONÁLIS ASZTROLÓGIA TANKÖNYVE

Hányszor hallottam annak idején az iskolában, hogy vegyétek elő a nagy sárga könyvet. Szerintem több asztrológusnak is ez az elnevezés jut róla eszébe a Tradicionális Asztrológia Tankönyve helyett.

Gyakran kérik tőlem, hogy ajánljak egy asztrológia könyvet. Hát ez az! 🙂

Amennyiben komolyabban szeretnél foglalkozni az asztrológiával, akkor szerezz be egy példányt. Alább leírom, hogy miért.

  • Azért, mert ez A KÖNYV. Hazánkban nem kapható más ilyen összeszedett és szisztematikus írás az asztrológiáról. Kiváló munkák vannak, mind hazai mind külföldi szerzőktől, de ennyire alapos egy sem.
  • A könyv felépítése is nagyon okosan van kitalálva, hiszen először az asztrológia történetével kezd, majd onnan lép tovább – némi térgeometrián keresztül – az asztrológia és azon belül a horoszkóp részeinek alapos ismertetéséig.
  • Ezek után kitér a horoszkóp kifejtésére, és az egészségügyi asztrológiára is.
  • Majd egy igazi csemege következik, hiszen több, mint 50 oldalon keresztül ismerteti az egyes prognosztikai és korrekciós módszereket. (Hiánypótló olvasmány.)
  • Nem feledkezik meg a mundán asztrológiáról sem.
  • Végül példahoroszkópokkal, ábrákkal, táblázatokkal, de még ajánlott irodalommal is szolgál.

Ez a könyv nem ígéri senkinek, hogy asztrológust farag belőle. Ezt én sem gondolom így, azt azonban kimerem jelenteni, hogy aki egyszer-kétszer elolvassa és át is gondolja, már többet fog tudni az asztrológiáról, mint amit néhány tanfolyamon összesen átadnak.

Én magam is gyakran forgatom ezt a könyvet, ha utána akarok nézni valaminek, vagy nem vagyok biztos az emlékeimben. Hitem szerint ugyanis nem megtanulni kell a könyveket, hanem tudni kell hol kinyitni.

A könyv az évek során több kiadást is megélt. A bejegyzés elején az én 2001-ben kiadott példányom látható, ami már a második kiadás. A többi kiadás borítóját is összeszedtem, így is találkozhattok a művel:

Végül egy intelem! Ez a könyv egyáltalán nem olvasmányos, ne várjon senki tőle meséket, legendákat, aforizmákat, és nagy életbölcsességeket. Ezek – szigorúan véve – nem részei az asztrológiának. Ez egy valódi tankönyv. Ehhez mérten egy kissé száraz, de hát a jó borok is szárazak és csak megbirkózunk azokkal is. 😉

Bogár Iván

asztrológus

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

 

 

 

A bejegyzés kategóriája: Alapfogalmak, Asztrológia, Könyv, Tanulás
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to A nagy sárga – Könyvajánló (Asztrológiai alapok)

  1. Herman Éva szerint:

    Kedves Iván! Most már kérnék egy időpontot hozzád, nálad. Március végére igérted.Keddenként találkoztunkJenőnél- csakhogy be tudj azonosítani- de már nem járok. De veled nagyon régóta szeretnék konzultálni. Üdv, Herman Éva

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .