A horoszkóp házainak levezetett jelentése: 9. ház

Elérkeztünk a horoszkóp harmadik negyedének a végéig, de egyszerűbben azt is írhatnám, hogy a 9. házhoz. 🙂 Folytatódik a sorozat, ami kifejezetten az asztrológiáról, azon belül pedig a házak levezetett jelentéstartalmáról szól. Kilencedik rész.

A házak levezetett jelentéseinek szabálya kimondja, hogy a horoszkóp minden egyes háza felfogható I. házként, vagyis – egy kicsit konyhanyelvre lefordítva – attól függően, hogy mire, kire vagyok kíváncsi, bármelyik háztól kezdve elkezdhetem vizsgálni a horoszkópot.

A könnyebb megtalálhatóság érdekében létrehoztam a Horoszkóp-házak kategóriát, aminek használatával a jobb oldali kategória felsorolásban könnyen ki tudjátok választani ezt a sorozatot.

Szokás szerint kezdjünk a 9. ház alapjelentéseivel. Ebből is van egy pár! 🙂 

Ez a ház a szellem háza. Na nem a kopogtató szellemé, hanem az intellektusé. Ide tartoznak a magasabb rendű tanulmányok, a vallás, a hit, a filozófia, a világnézet, az etika, a morál. Itt jelennek meg a szellemi tapasztalatok is. De – egy kicsit elszakadva a szellemtől – itt jelennek meg a nagyobb utazások, a külföld. (Például, ha valakinek a IV. ház (otthon) ura a 9. házban áll, akkor nagy valószínűséggel tartósan külhonban fog élni.)

Kijelenthető, hogy a 9. ház mutatja meg, hogy a szellem milyen módon tud beilleszkedni a világba.

Amennyiben emlékeim nem csalnak, akkor Dubravszky László (A tradicionális asztrológia tankönyve című alapmű szerzője) említi úgy a 9. házat, hogy a “hajó orra”. Azaz nagyban ez a ház határozza meg, hogy a szülött az életét milyen elvek mentén éli le. Mit tart elfogadhatónak és miket utasít el. Ez a ház a “zsinórmérték”.

Itt az ideje, hogy ugorjunk egy fejest a levezetett jelentésekbe is.

 • A 9. ház az 5. háztól számított 5. ház, így a gyermekek gyermekét, azaz az unokákat jelöli.
 • Maradva a családnál, mint a 3. háztól számított VII. ház és mint a VII. háztól számított 3. ház, jelzi a házastársam testvéreit és egyben a testvéreim házastársait is.
 • Mivel a VII. ház a peres ügyek háza is, ezért, mint 3. ház VII. háza mutatja a pereket a rokonságban.
 • Mint a 2. ház 8. háza, mutatja az egyén megszabadulási képességét az anyagiaktól.
 • A 9. ház a IV. háztól számított 6. ház, tehát mutatja az egyik szülő (általában az apa, de lehet az anya is) munkahelyét, közvetlen környezetét és esetleges betegségeit.
 • Ha már a szülőknél tartunk, akkor nem kell zseninek lenni hozzá, hogy észrevegyük, hogy a 9. ház a X. ház 12. háza, így a másik szülő titkos, bezárt dolgairól, ügyeiről is ezt a házat elemezve kaphatunk képet.

A következő részben ismét egy sarokházzal a X.-kel foglalkozom majd.

Bogár Iván

asztrológus

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

A bejegyzés kategóriája: Asztrológia, Horoszkóp, Horoszkóp-házak, Tanulás
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

4 Responses to A horoszkóp házainak levezetett jelentése: 9. ház

 1. Halász Ágnes szerint:

  A 9. házban álló Szaturnusz a Bika jegyében mit jelöl, lemondás az anyagiakról vagy éppen az anyagiak megtartása?… főleg hogy az Mc is a Bika jegyében van!

 2. Ildikó szerint:

  Nap Merkúr és a Mars van a 9-es házamban… érdekes más házakon keresztül is megnézni 🙂 Köszönöm

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..