A horoszkóp házainak levezetett jelentése: 2. ház

Új sorozat a blogon, ami kifejezetten az asztrológiáról, azon belül pedig a házak levezetett jelentéstartalmáról szól. Második rész.

Ez a szabály kimondja, hogy a horoszkóp minden egyes háza felfogható I. házként, vagyis – egy kicsit konyhanyelvre lefordítva – attól függően, hogy mire, kire vagyok kíváncsi, bármelyik háztól kezdve elkezdhetem vizsgálni a horoszkópot.

A könnyebb megtalálhatóság érdekében létrehoztam a Horoszkóp-házak kategóriát, aminek használatával a jobb oldali kategória felsorolásban könnyen ki tudjátok választani ezt a sorozatot.

Felkészültetek rá, hogy megismerjétek a 2. ház extra jelentéseit? Ha igen, akkor nincs más dolgotok, mint tovább olvasni! 🙂

A 2. házat mostanában sokan csak az ingóságokkal, a vagyonnal hozzák összefüggésbe, ami egy helytelen leszűkítés, ugyanis a ház eredeti neve a TÁLENTUMOK háza, tehát ha egy horoszkópból arra vagyunk kíváncsiak, hogy tulajdonosa miben tehetséges, akkor errefelé kell keresgélnünk.

A házak levezetett jelentősége szerint a 2. ház az 5. háztól számított X. ház, tehát a gyermekem hivatását, hírnevét, karrierjét is ez a ház mutatja meg. Tudtok követni? 🙂

Ha igen, akkor menjünk tovább! A 2. ház a 9. háztól számított 6. ház. Tehát mutatja, hogy a magasabb szellemi tanulmányaim szolgálatában mit teszek, hogyan viszonyulok hozzá. (Például egy 2. házas Merkúr szívesen továbbítja a megszerzett információkat bárkinek, míg egy 2 házas Szaturnusz inkább ezt rendszerben teszi – tanít, könyvet ír, stb..)

OK! Elismerem, hogy ez egy kicsit összetett és elvont volt, de akkor jöjjön egy könnyebben megemészthető rész. A 2. ház a IV./X. (IC-MC) tengely 5. és 11. háza. Szóval ebből derül ki, hogy kik a szüleim támogatói barátai, Illetve (ha az 5. házat figyeljük) ebből derülhet ki a szülők szexuális élete. (Gondolom, erre nem mindenki kíváncsi!) 🙂

Nem túl vidám téma, de a 2. ház a VII. ház 8. háza tehát mutatja a házastárs halálát is.

Az analógia kedvéért megemlítem, hogy a 2. ház a 11. háztól számított IV. ház, tehát a barátok szüleit is jelzi.

Természetesen itt is szinte végtelen a lehetőségek száma, de könnyen lehet, hogy már ettől is kettéáll a fületek! Két hét múlva jövök a 3. ház levezetett jelentéseivel. Addig próbáljátok meg ezt megemészteni! 🙂

Iván

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

A bejegyzés kategóriája: Asztrológia, Horoszkóp, Horoszkóp-házak, Tanulás
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

12 Responses to A horoszkóp házainak levezetett jelentése: 2. ház

 1. Patai Magdolna szerint:

  Kedves Iván! Meg tudnád mondani, hogy milyen “tálentum”-ot jelölhet, ha a 2. horoszkópház a Skorpióba esik, ahol a Neptunusz a 12. házas Szűz Plútótól, Uránusztól és a 4. házas Bak Merkúrtól sextileket kap, illetve a Plútó, Uránusz valamint a Merkúr között trigon van? Válaszod előre is nagyon köszönöm. Patai Magdolna

  • Bogár Iván szerint:

   Szia,

   Ezzel az állással, akár asztrológus is lehetsz, de nagyban befolyásolja a képet a Mars helyzete, mint a 2 házad ura.

   • Patai Magdolna szerint:

    Vízöntő 5. házból Marstól és Holdtól quadrátot kap a Neptunusz.

    (Már gyermekkoromban találkoztam az asztrológiával. Tanultam nyugati- és védikus asztrológiát is, de mindig közbejött egy-egy hirtelen költözés, ami miatt nem tudtam befejezni ezeket a tanulmányokat. Kizárólag csak ezeket – érdekes. Viszont furcsa, hogy időről-időre megtalál ez a dolog.)

    A Neptuntól és a Merkúrtól is ven egy quincunxom a 9. házas, Ikrek Jupiteremhez.
    A tranzit Neptunom hamarosan együtt fog állni a 6. házas Szaturnoszommal, amitől a radix Neptunom trigont kap.

    Hamarosan 52-be fordulok és egyre inkább azon kapom magam, hogy valami mással szeretnék foglalkozni, mint eddig. Viszont nem mellékes szempont a megélhetés kérdése.
    Nos, emiatt érdekel most különösebben ez a “tálentum”-téma 🙂

 2. Totg Benji szerint:

  Megkérdezhetem,.h milyen tálentumokat rejt, ha a 2. Hàzban van az összes sorsbolygò a Bakban a Jupiter kivételével,.amelyik az Oroszlánban van retrográdban ?
  Itt van a Napom,.a .Szatim, az Uránusz, a Neptunusz és sarokhàzban(29,55fok) a Vénusz is ? Mire számithatok ezzel.?

 3. Juhász Krisztina szerint:

  Kedves Iván,

  nem igazán találom a hivatásomat. Sokszor sok nehézséggel küzdök. De sok nehézséget túlélte már. (mélyen magamat hibáztatom mindenért, még ha ez nem is így látszik kívülről).
  Miért van ez?
  Köszönöm előre is a válaszodat…és linkelek egy rajzot is: https://www.astro.com/cgi/chart.cgi?rs=3;btyp=w2gw;nhor=1

  Érdekelne az asztrológia is…nem tudhatom, hogy “nekem való” lenne-e?

  Köszönöm szépen ha válaszolsz…

  Üdvözlettel:

  Kriszti

 4. Juhász Krisztina szerint:

  Értem.:) Köszönöm.

 5. Egyed Dulo Renáta szerint:

  Kedves Iván, egy 2-es házas Skorpiós Plutó mit jelőlhet…ami nekem egyből az eszembe jut az a mélyebb/magasabb tudás megszerzése, lehozása, spiritualitás, az Ég szeretete.

 6. Egyed Dulo Renáta szerint:

  Köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..