Duálpár, ikerláng, lélektárs

Viszonylag sok olyan kérés futott be hozzám a pályafutásom során, amikor valaki arra volt kíváncsi, hogy a kiszemeltje, választottja, szeretője, férje (nem kívánt rész törlendő) vajon a duálpárja is (ikerlángja, lélektársa) egyben. Megpróbálom kettébontani a választ, hiszen ez sem olyan egyszerű kérdés, mint elsőre látszik!

A válasz első felében nézzük meg, hogy két képlet összehasonlításánál kaphatunk-e bármiféle magyarázatot erre a kérdésre.

Röviden: Nem.

Kicsit bővebben: A hiedelem azt tartja, hogy a duálpárok már korábbi életeik során is párt alkottak, akik leszületéseik folyamán újra és újra találkoznak. Asztrológiai szempontból máris beleütköztünk abba a bökkenőbe, hogy a születési (radix) horoszkóp csak jelen inkarnációnkról tartalmaz információt (a karma-asztrológiának nevezett átverésről már egy másik bejegyzésben kifejtettem a véleményemet), tehát két horoszkóp-ábra összevetéséből nem tudjuk megmondani, hogy azok tulajdonosai korábbi inkarnációik során találkoztak-e már.

A válasz második felében nézzünk egy a függöny mögé és próbáljuk meg logikusan körüljárni a duálpárok témakörét. (Figyelem! A bejegyzés további része nagy adag iróniát tartalmaz. Ha nem bírod az ilyesmit, akkor lépj át a vévévé tudomhogylétezel pont kom-ra!)

Induljunk ki abból a feltételezésből, hogy mindenkinek van egy duálpárja. Ha ezt igaznak véljük, akkor a Föld jelenlegi népességének a figyelembevételével három és fél milliárd duálpárról van szó. Ezek egy elhanyagolható része már egymásra talált, míg a maradék több-milliárd ember „kóborol” a világban és várja a „kiegészülést” duálpárja képében. De addig is valahogy „el kell ütni az időt”, ezért addig „hamis” kapcsolatokat létesítenek, esetleg családot alapítanak, házat építenek, elköteleződnek (akár Isten előtt is egy egyházi esküvő formájában), miközben a lelkük mélyén tudják, hogy ez egy ordas nagy átbaszás, hiszen valahol nekik is van egy duálpárjuk, aki:

Soha nem bukkan fel:

De akkor kapok egy halvány reménysugarat arra, hogy a jelenlegi szar párkapcsolatomat elviseljem és, vagy meg se próbáljak rajta javítani – hiszen miért kellene megjavítani azt a párkapcsolatot, ha úgysem az a duálpárom, akivel élek -, vagy meg sem próbálok kilépni belőle, mert ez a leszületésem már úgyis megy a kukába és majd a következőnél megtalálom a duálomat, de addig is elviselem, amit a sors (Teremtő, a karma törvénye, etc.) rám mért. Hát ez überfasza! Nem úgy hangzik, mint egy önfelmentés, és a felelősség hárítása?

Felbukkan és nincs aktuális párkapcsolatom:

Megnyertem a lottó ötöst.

Már kapcsolatban élek, de akkor bukkan fel a duálpár:

Mik lehetnek a lehetséges variációk!?

 • Kilépek a jelenlegi párkapcsolatomból, mert a duálpárommal szeretnék élni. Oké! Tiszta sor van olyan, hogy egy párkapcsolatnak az vet véget, hogy jön egy nagyobb, az előző kapcsolatot elsöprő szerelem. De miért kapcsoljuk ezt a duálpárhoz? Miért nem azt mondjuk, hogy felbukkant a Pista/Marcsi és úgy éreztem, hogy vele szeretnék tovább élni? A válasz ebben az esetben is a felelősség hárítása, hiszen az egy jó indok, egy megfelelő ok, hogy felbukkant a duálpárom. Amire még rá is tud erősíteni egy botcsinálta spirituális Mekk-mester oly módon, hogy ezt ilyen-olyan módszerekkel alá is támasztja.

 

 • Másik variáció, hogy nem lépek ki a jelenlegi párkapcsolatomból, de titokban találkozgatok a duálpárommal. Ennek van egy kevésbé magasztos megfogalmazása is, ami egyszerűen csak úgy hangzik, hogy szeretőt tartok. Persze azt ciki lenne bevallani! Mennyivel jobban hangzik az, hogy megtaláltam a duálpáromat, akivel már számtalanszor találkoztam a karmikus körforgásban, ahelyett hogy azt mondanám, hogy a meglévő kapcsolatom mellett azért időnként szétteszem a lában/belógatom a cerkát. Nocsak! Ismét a felelősségvállalásnál tartunk, hiszen találtam magamnak egy „indokot” a megcsalásra. Sőt! Tulajdonképpen kurva rendes vagyok, mert nem akarom otthagyni a Jóskát/Sárát, hiszen összeköt minket a gyerek és a banki hitel, hanem csak titokban randizgatok. Bravó!

 

 • Harmadik helyzet, hogy felbukkan a duálpár, de plátói marad a viszony. Ez a „legjobb” variáció, mert ezt mindegyik résztvevő megszívja. A jelen kapcsolatomban a másik fél, hiszen érzelmileg nem vagyok ott a kapcsolatban. A duálpárom, aki epekedve, vágyakozva vár, de nem teljesedhet be a szerelme, és én magam is, aki benne maradok egy hamis párkapcsolatban, de nem kezdeményezek másikat, mert az etikám, neveltetésem, a hiedelmeim, a fogadalmam visszatart. Mire is jó ez!? Hát arra, hogy bebizonyítsam, hogy én jó vagyok, hiszen továbbállhatnék, de nem teszem. Az a rossz hírem van, hogy nem vagyok ebben a helyzetben, hanem GYÁVA.

Nincs olyan, hogy egy párkapcsolat az egész időtartama alatt tökéletes. Vannak hullámvölgyek, amit közös akarattal és munkával nagyrészt meg lehet oldani. De bizony olyan is van, hogy egy kapcsolatot már nem lehet megmenteni. Egy ilyen helyzet minden esetben némi szenvedéssel jár, de a Teremtő terve nem az velünk, hogy szopasson egész életünkben, hanem az, hogy boldogok legyünk. Ne ámítsd magad a duálpárod létezésével, inkább próbáljatok meg társaddal lélektársakká alakulni!

Végezetül néhány „gonoszkodó” kérdés, megjegyzés a duálpárokkal, kapcsolatosan.

 1. Mikor találkoztak először és, hogy ismerték fel, hogy ők egy duálpár tagjai, ha az az általánosan elfogadott elmélet, hogy az előző életekből ismerik fel egymást?
 2. Mi történik akkor, ha mégis befuccsol a kapcsolatom a duálpárommal. Visszakérem a pénzt, amit az ügyes-embernek fizettem, aki megmondta, hogy ő a duálpárom? Vagy akkor mégsem ő volt a duálpár? Vagy esetleg több duálpárom is lehet?
 3. A duálpárommal az a cél, hogy együtt fejlődjek. A nem duálpároddal, akkor micsoda? Ja! Hogy vele is ugyanez! Akkor meg mi az eltérés a duál és a nem duál pár között?
 4. Ha a duálpároddal együtt kell fejlődnöd, akkor az szerinted mentesít a vele való párkapcsolati nehézségektől? Láttál már olyat, hogy valami a harmóniából fejlődött ki? Ha nincs probléma, akkor mit oldasz meg vele? Miből áll a fejlődés? Ja! Hogy a duálpárral is el lehet jutni egy jó kis ajtócsapkodós ordibálásig!? De hát pont ez történt a korábbi kapcsolatomban is a Bandival/Anitával! Akkor meg minek a duálpár, ha egy mezei párkapcsolat is ugyanolyan!?
 5. (Lovagoljunk a szavakon) Átgondolta már valaki, hogy mit jelent a duál-pár!? Segítek.

Duál = kettős

Pár = kettős

Ezek szerint szó szerint ez azt jelenti, hogy kettőskettős!? Csodaszép nem!? Ezerrel szajkózzák, pedig még maga a szó is nettó faszság. Kb. olyan, mint a bacon-szalonna. Azzal az eltéréssel, hogy az utóbbi tényleg létezik! 🙂

Köszi, hogy elolvastad!

Iván

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

A bejegyzés kategóriája: Asztrológia, Horoszkóp, Humor, Önismeret, Vélemény
Kiemelt szavak: , , , , , , , , .
Közvetlen link.

6 Responses to Duálpár, ikerláng, lélektárs

 1. Vera szerint:

  Fantasztikus! Mindenre kiterjedő, vicces, alapos, intelligens írás! Eddig csöndben követtelek, de most már muszáj kifejezésre juttatnom a tetszésemet. Köszi, hogy rendberakod ezt a sok ezo-spiri, igazi önismeret kerülő, felelősséget abszolút hárító bullshitet! Szercsi szarcsi

 2. Kedves Iván!

  “Véletlenül” idetaláltam és elolvastam az irásodat. Bár bizonyára komolyan gondolod minden szavát, megjegyzem (talán érdekel), hogy van aki másként, máshogy tudja a duálpárral kapcsolatos fogalmakat. Így célszerűnek tartanám, ha kiemelnéd, hogy a leírtak “csupán” a saját ismereteidet, meggyőződéseidet tükrözik, és vanak akik mást, másként tudnak, vallanak a témával kapcsolatban, és bizony senki sem tudhatja (az Atya kivételével), hogy melyik is az igaz.

  Néhágy példa:

  Azt írod, “A hiedelem azt tartja, hogy a duálpárok már korábbi életeik során is párt alkottak,”
  Melyik hiedelem? Mert én erről most hallok elöször pedig igencsak mélyre ástam már magam a duálpárok témában. Egyáltalán milyen “párról” írsz, hiszen a duálpárod lehet az apád, a gyermeked, lehet 50 év korkülönbség közöttetek, így a “párkapcsolat” szempontjából megközelítés eleve hibás útra vihet.

  Azt írod, “Induljunk ki abból a feltételezésből, hogy mindenkinek van egy duálpárja”. Én erre azt mondom, “Induljunk ki abból a feltételezésből, hogy mindenkinek lehet egy időben 13 duálpárja.” Van egy kis különbség a további fejtegetés lehetőségei között, gondolom..

  Az 5 “gonoszkodó” kérdésed sem gonoszkodó, csupán “tájékozatlan”. Mind az 5-re egyértelmű és egyszerű válaszaim vannak..

  Végezetül, írod, “Duál = kettős – Pár = kettős”. Alapvető tévedés.. 🙂
  Logikai kapcsolat: “Minden duál, pár is egyben de nem minden pár duál is egyben. (vannak olyan párok amik nem duálok)
  Vagyis a “duálpár” olyan pár ami egyben duál is, (helyesebben duális).
  Bár talán igazad van a “dulis pár” kifejezés helyesebb lenne, azért nem ezt használjuk mégsem, mert duális pár például a nappal-éjszaka páros, de a “duálpár” kifejezést viszont csak az emberi duális párokra használjuk, így mégis, külön értelmet nyert a szóhasználatban.

  Remélem örömmel fogadod, e segítségnek szánt kiegészítéseimet, észrevételeimet.

  • Bogár Iván szerint:

   Kedves László!
   Írtam egy jó hosszú választ, majd a végén az elküld helyett véletlenül a kilép gombot nyomtam meg. Valamiért ennek így kellett lennie. 🙂
   Minden hozzászólásnak örülök, így ennek is, és köszönöm, hogy leírtad. Jóvá is hagytam, így olvasható a bejegyzés alatt.
   Üdvözlettel,
   Iván

 3. Huszka Ágnes szerint:

  Nagyon tetszett. Csak nyugodtan ironizálj,a szarkazmus örök.Gratulálok.

 4. Lőrinczi Lászlóné szerint:

  Naná, hogy elolvastam. Duál pár azt mondja nekem, hogy a másik a tükröm , olyan mint én és az ő hibájából ráismerek a saját hibámra, és lehet egy mást csiszolni. De csak lakva ismerhető meg, hogy ő a duál párom iker párom. Addig a szép oldalát mutatja mindegyik. Sok sok beszélgetés talán hoz eredményt .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .