Ne dőlj be (1. rész) – Karma asztrológia, előző életek

Nemrégiben elvonultunk néhány napra és ott fogalmaztam meg magamban, hogy kellene írnom pár bejegyzést néhány olyan ezoterikus(nak mondott) átverésről, amelyeknek a hátterében valójában az húzódik, hogy azok által el lehet terelni a figyelmet az illető jelen élethelyzetéről és esetleg „felmentést” is lehet neki adni a megoldás keresése alól. Sajnos azt tapasztalom, hogy ezek a megoldások szépségtapaszok csupán, és csak időleges megoldásokat, kibúvókat nyújtanak, de nem mentesítenek a megoldás alól, maximum csak kitolják azok időpontját. Olyan ez, mint amikor az egyén a fogfájásra beveszi a fájdalomcsillapítót, de valójában ő maga is tudatában van annak, hogy a végső megoldást a fogorvos felkeresése fogja meghozni.

Karma asztrológia:

Ilyen nincs, helyesebben csak ilyen van. 🙂 Nyugi! Elmagyarázom. Ha a karma valódi jelentését nézzük (tett, cselekvés, ok okozati összefüggések), akkor ebben az értelemben az asztrológia ennek tökéletesen megfelel, hiszen a mozgatórugóinkról, a lehetőségeinkről, és a bennünk húzódó analógiákról ad felvilágosítást. Ugyanakkor, ha a karma szó divatos jelentéseit nézzük (előző életekből hozott feladat, reinkarnáció), akkor viszont bátran ki merem jelenteni, hogy a karma-asztrológia szemfényvesztés. Egész egyszerűen nem lehet következtetni arra, hogy előző életünkben kik voltunk. A horoszkópot a születés pillanatára állítjuk fel és csak jelen inkarnációnkkal kapcsolatosan tud felvilágosítást nyújtani. Érdemes elgondolkodni azon, hogy számtalan alakban és formában megjelentünk már ezen a bolygón, de érdekes módon általában egy korábbi életről kapunk felvilágosítást, ha karma-asztrológushoz megyünk.

Korábban már írtam róla, hogy lényegében 34 tényező sajátos kombinációjából tud következtetni az asztrológus a szülött életére és sok esetben a levont következtetés az sem igazán konkrét. Én például már régen leszoktam arról, hogy egy képletből próbáljam megmondani, hogy valakinek mi a foglalkozása, (ha ettől szar asztrológus vagyok, akkor vállalom) mert annyi szakma és irány van napjainkban, hogy szinte átláthatatlan. (Példa: X. házas Merkúr-Uránusz együttállással simán lehet valaki rendszergazda, de amerikanisztika szakos bölcsész is.)

Az előző életek kutatásával kapcsolatosan annyit tudok még elmondani, hogy csak én magam találkoztam már legalább 4 fáraóval, 2 Mátyás királlyal, 9 Kleopátrával, de még nem sikerült összefutnom egy ki..szott kőművessel, kováccsal, vagy jobbággyal sem. Hogy ez mit mutat? Azt, hogy a kisiklott jelen inkarnációnkat azzal próbáljuk feldobni, hogy „bezzeg előző életemben voltam valaki”! Értem én, csak nem érdekel! J De még ennél is van tovább! Ha valamit jelen életemben nem tudok megoldani, akkor micsoda felmentést adhat, ha a karma-asztrológus mélyen a szemembe néz, és azt mondja, hogy „ez karmikus”. Van egy rossz hírem! Bizonyos értelemben az is karmikus, ha reggel álmosan lecsattogsz a pékhez zsemléért.

Ha pedig úgy érezzük, hogy egy feladat azért megoldhatatlan az életünkben, mert az „karmikus” (előző életből fakad), akkor el kell gondolkodnunk azon, hogy mi a francért születtünk újra! Nyilván azért, hogy NE oldjunk meg valamit! Tök logikus, nem?

Mielőtt még valakiben az fogalmazódna meg, hogy reinkarnáció-ellenes vagyok, szeretném kijelenteni, hogy hiszek az újjászületésben, sőt vannak is bizonyos emlékeim, bevillanásaim a feltételezett korábbi létformáimból, de ezeket plusz információként kezelem és nem kifogásként. Mindenkinek azt ajánlom, hogy mielőtt túlságosan felmagasztalná az előző életekből kapott információkat, gondolja végig, hogy azok valóban hozzájárulnak-e az életéhez és hasznosak, vagy – ugyan jól hangzanak -, de hozzáadott értéket nem képviselnek.

Végezetül álljon itt egy személyes tapasztalat:

Egyszer egy látó (én meg szagló és halló vagyok) mikor meglátott látványosan nekitántorodott az ajtófélfának és elhaló hangon kijelentette, hogy: „Régen volt egy csata. Ott te voltál az erősebb lovag és megmentetted az életemet. Köszönöm.” Majd jelentőségteljesen megrázta a kezem. Igyekeztem a helyén kezelni az infót és azt válaszoltam, hogy: „OK! Akkor jössz egy sörrel!” Ezzel el is intéztem magam abban a társaságban, mert legalább hanyatt kellett volna esnem ettől az információtól, hiszen abban a közegben ez a látó volt a helyi mindentudó. (Szerintem csak vézna volt és csúnya és így próbált csajozni.) 🙂

Iván

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

A bejegyzés kategóriája: Asztrológia, Horoszkóp, Vélemény
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

1 Response to Ne dőlj be (1. rész) – Karma asztrológia, előző életek

  1. Kardalus Judit Veronika szerint:

    ((Újraszületés 🙂 mármint a reinkarnáció. Nem pedig újjá, hisz azt minden percben megtesszük – legalábbis sejt szinten – ))

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..