Bolygók rangjai (Asztrológiai alapfogalmak)

Kezdő asztrológusok gyakori hibája, hogy fényszögkapcsolatokat rosszul ítélnek meg, mert nem veszik figyelembe a bolygók rangjait. Ez azért fontos, mert egy látszólag segítő, vagy ártó kapcsolat is az ellentétére fordulhat, ha alaposabban megvizsgáljuk a planéták rangjait, hiszen a planéták csak nagyon ritkán tudják megmutatni esszenciális minőségüket, ugyanis az a jegy ahol éppen állnak alapvetően befolyásolja a hatásukat.

Nézzük meg hogyan!

A legjobb helyzet, amikor egy planéta uralomban van, ilyenkor akadálytalanul mutatja meg magát. Példa: Jupiter a Nyilasban.

Még mindig jó a helyzet, ha az adott planéta emelt helyzetben van. Példa: Jupiter a Rákban.

Van olyan is, hogy semleges jegybe kerül a bolygó, ilyenkor sem jótékony, sem ártó hatása nem erősödik meg. Példa: Jupiter a Bikában.

Ha egy planéta esésben van, akkor hatásait csak csökkentett erővel képes kifejteni, vagy nem a “jó oldala” kerül előtérbe a planétának. Példa: Jupiter a Bakban.

A legnehezebb helyzet az, amikor egy planéta száműzött (exil) helyzetben van, mert ilyenkor kerül a legtávolabb esszenciális minőségétől és hatásait csak igen gyengén tudja kifejteni. Példa: Jupiter az Ikrekben.

Ezek az infók könnyen hozzáférhetőek az asztrológiával foglalkozó könyvekben. Tessék elolvasni, megérteni és csak utána elemezni képletet!

Fontos tudni, hogy bármilyen bolygóállást felülírhatunk nagyfokú önismerettel és kemény, tudatos munkával!

Iván

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

 

A bejegyzés kategóriája: Alapfogalmak, Asztrológia, Horoszkóp, Önismeret
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

12 Responses to Bolygók rangjai (Asztrológiai alapfogalmak)

 1. Ágnes szerint:

  Na és a Jupiter a Skorpióban, szemben a Szaturnusszal? 🙂

  • Bogár Iván szerint:

   A Jupiter a Skorpióban emelt, azaz erőben van.
   A Szaturnusz szembenállás sem egy tragédia. 🙂

   • Ágnes szerint:

    Köszönöm szépen, most láttam meg, hogy válaszoltál a kérdésemre! 🙂 A sok költözést köszönhetem a Jupiternek? Harmadik házban van, szemben a 9. házas Szaturnusszal, de a skorpió jegye folytatódik a negyedik házban! A sok testvér, üzletkötői állás és rövid hazautazások kereskedelem céljából is megvoltak …vannak, amit az anyával és sógornőkkel való nehéz viszony, akik külföldön vannak és a Szaturnusz tranzitja alatt tönkre is tettek nekem mindent (majd bele pusztultam…) 🙂 Ezeket a dolgokat időszakosan kellett elengedni, míg a Szaturnusz tranzit (szembenállás) tartott, vagy megtanulva belőle nagyjából amit lehetett, újjá lehet építeni? Vagy mi jót lehet még ebből kihozni?

    • Bogár Iván szerint:

     Kedves Ágnes!
     Ezek már olyan súlyú kérdések, amelyek megválaszolására ennyi adat kevés, ezen formula, pedig nem alkalmas. Személyes konzultációs igény esetén szívesen állok rendelkezésre.

 2. Szabó Orsolya Veronika szerint:

  Vénusz a skorpióban Nap félkvadráttal és Szaturnusz kadráttal ? (2. Házas ) ( és amúgy igen.. kicsit féltékeny tipus vagyok ?)

 3. Benji szerint:

  Es milyen ,.amikor a Szati és a Sarkányfej is a Bakban van, ráadasul kritikus fokon (26′?), es a Nap együttáll a Neptunnal nagyon közel az Uránuszhoz ?
  Ja, a Jupiter pedig ugyan az Oroszlánban van, de retro mozgásban ?
  Nyilas aszcendeens,.Szűz Hold és Szűz MC ?

  A Szati pedig trigonban van a Bika Marsommal és a Szűz MC-vel ?

 4. Molnár Csaba szerint:

  Hol vannak a triplicitás, terminus, arculat szerint való értékelések?

 5. Molnár Csaba szerint:

  Semmiféle ferde szándék nélkül, érthetően próbáltam fogalmazni! Nem kell mindig a rosszra gondolni!
  Tisztelettel, Csaba

  • Bogár Iván szerint:

   Értem. Köszönöm.
   Válaszolva az eredeti kérdésre. Ezek is fontos részei a planéták kifejtésének, de ez a bejegyzés ezt nem tárgyalja, ugyanis az itt szereplő írások célja inkább a figyelemfelkeltés, mint a tanítás.
   Üdv,
   Iván

  • edina szerint:

   Kedves Iván!
   Ez egy kicsit erős,csípős válasz volt. Csaba tisztelet tudó és senkit nem sértene meg. Az igaz,hogy kérdőre vont,hogy hol vannak a triplicitás, terminus, arculat stb,de nem sértésnek szánta. Könyvet is ír és nagyon szépen fogalmaz az asztrológiát tanár nélkül tanulja.
   Üdvözlettel
   Edina

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..