Szolgálni vagy szolgáltatni?

Elég régóta érik bennem, hogy bepötyögjem ezeket a sorokat, de előrebocsájtom, hogy nem fogom tudni megválaszolni a címben feltett kérdést. Ugyanis az „életekkel, sorsokkal foglalkozó szakmákban” igen vékony a határvonal, hogy a művelője szolgál vagy szolgáltat.

Nagyon nemes dolog lenne azt mondani, hogy én az asztrológia és ennélfogva az emberek szolgálatában állok és az a küldetésem, hogy minél több embert próbáljak ösztönözni arra, hogy emelkedjen felül a saját problémáin és érjen el egy jobb életminőséget. Legalább ennyire visszás dolog lenne kijelenteni, hogy én ezt az egészet azért csinálom, hogy pénzt keressek vele.

Na kérem! Az a nagy büdös helyzet, hogy az igazság valahol félúton van. Több olyan helyen is jártam már, ahol a pénz tabu volt. Ilyen mondatok hangzottak el, amikor a fizetésre került a sor:

Adj, amennyit gondolsz!

Mi nem szoktunk erről beszélni.

Tedd csak bele abba a dobozba.

20000 Ft, de ne beszéljünk erről többet. Stb….

Sajnálom, de ez nekem álszent! Az én elvem az, hogy minőséget, csak ráfordítással lehet teremteni. Nyilván költséghatékonyabb lenne, hogy ha nem bérelnék rendelőt, hanem leülnénk nálam, de szerintem nem mindenki kíváncsi a mosogatásra váró edénykupacomra és a kiteregetett ruháimra.

Szerkeszthetném kézzel is a horoszkópokat a számítógép helyett, de akkor kb. havonta 1-2 képletet tudnék elkészíteni.

Bízhatnék a szájhagyományban is, de tele van a piac, mire valakinek híre megy az hosszú évekbe kerül.

A rendelő bérlése, a számítógép, a program a honlap és társai a  viszont pénzbe kerülnek, amit valahogy ki kell termelnem, vagyis pénzt kell kérnem a szolgáltatásomért.

A másik oldalon pedig ott van az a jó érzés, amit akkor érzek, amikor valakik visszajeleznek, vagy köszönőlevelet írnak! Ilyenkor egy kicsit büszke vagyok magamra, hogy talán egy hangyafasznyi közöm nekem is van hozzá, hogy jobb irányba fordult az életük hajója. Valamint igenis van bennem vágy arra, hogy minél több emberrel tudjak találkozni, beszélgetni, felnyitni a szemüket, vagy csak szimplán elgondolkodtatni őket. Ilyenformán tekinthetem az asztrológusi hivatásomat szolgálatnak is.

Remélem, hogy most már érthető, hogy miért nem tudom egyértelműen eldönteni, hogy szolgálok, vagy szolgáltatok.

Bogár Iván

asztrológus

Facebook

www.szemelyeshoroszkop.hu

www.tetovaltasztrologus.hu

A bejegyzés kategóriája: Asztrológia, Bemutatkozás, Horoszkóp, Magamról
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .